Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Doświadczalnia bylinowo-różana 2

Doświadczalnia bylinowo-różana 2

Martka 18:24, 04 mar 2022

Ewuś, dzięki za te kolorki. Rozumiem Twoje radości pracowe. Podzielam też odczucia Judith co do chcenia wszystkich kolorów. Zresztą mam taką fazę, że nie umiałabym wskazać, jakie kolory podobają mi się bardziej. Wszystkie mi się podobają.
Jednak. Nie sadzę w tym roku bratków do donic. Zero zakupów (nie licząc nasion). Trzeba poczekać na te cebule, które póki co stoją w miejscu jak zaklęte i chyba już wiedzą, że czekają je jeszcze duże mrozy.
Rabata z LO i jej towarzystwem - musiałam sobie zgrać na pulpit. Cuda. Czy to naprawdę znów nastąpi? Taka zielono-kolorowa faza ogrodu?
Pozdrawiam, Ewo!
Helen 19:51, 04 mar 2022

U Was to już wiosna na całego i to słoneczko wydaje się już ciepłe.
Piękne macie kwiatuchy.
antracyt 19:53, 04 mar 2022

LO tak prowadzona prezentuje się przepięknie. Początkowo myślałam o obelisku dla niej, ale na ten moment, Twoja wersja bardziej do mnie przemawia Chociaż u mnie będzie ona w głębi rabaty i cały czas myślę, czy nie straci efektu przewieszających się gałęzi. Jak nie spróbuję, to będę żałować
Ewik 21:02, 04 mar 2022

wow, ale wybór roślin .oczopląsu można dostać i od razu lżej na duszy .
Magara 00:07, 05 mar 2022

Ewcia, masz pracę marzenie Szczególnie na czasy kiedy trzeba, no po prostu trzeba, choć trochę się oderwać od rzeczywistości, i jak najmniej myśleć, bo nie od "nas" teraz cokolwiek zależy
Cieszą oczy te zdjęcia Twoje bardzo
Agatorek 00:27, 05 mar 2022

No cóż…Ewa
Dołączam do grona osób, które zazdroszczą Ci Twojej pracy. A macie zniżkę na zakupy?
W ogóle bym nie odbierała pensji, chyba że w naturze .
Zamówiłam sobie kilka pierwiosnków belarina, przyjdą pod koniec marca/na początku kwietnia. W czterech kolorach .

Róża LO jest przecudowna. Bardzo ciekawie wygląda w takich łukach
DariaB 09:34, 05 mar 2022

Jejku ale kolorowo! Tych kolorów nam teraz trzeba, choć na chwilę się człowiek może oderwać od rzeczywistości i całej tej przytłaczającej rzeczywistości. Kompozycja z różą piękna!
Gruszka_na_w... 14:25, 05 mar 2022

Anda napisał(a)

Wiolu, przy dzieleniu orlików istnieje duże ryzyko, że je uśmiercimy. One mają przeważnie jeden dość długi korzeń. Możesz jednak spróbować, a nuż się uda Nie masz siewek orlików?

Moje mają zawsze jeden bardzo długi korzeń palowy. One są faktycznie, jak piszesz, "niedzielne". Siewki, póki młode, bardzo ładnie aklimatyzują się po przesadzeniu.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Gruszka_na_w... 14:29, 05 mar 2022

Ewa, czy pracując w takim miejscu, przynosi się do domu wypłatę?
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Rumianka 14:38, 05 mar 2022

Oczarowały i zachwyciły mnie te przecudne kwiatuszki, aż weselej na serduchu się zrobiło.