Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » U Justyny

U Justyny

tyna 23:18, 24 maj 2011

Richie napisał(a)
Ja tą tawułę tnę na wiosnę ,teraz oraz w jesieni.Teraz bo chcę utrzymać kształt kuli kosztem kwitnienia .

można i tak jest już bardzo zagęszczona?
Richie 23:38, 24 maj 2011

Tak wygląda teraz jeszcze przed cięciem ...

tyna 23:48, 24 maj 2011

w sumie podobnie, Twoje bardziej jakby karłowe widać, że w ryzach....to może w tym roku dla zmiany potrzymaj do kwiatów, a potem zetnij?

Ale masz niebieskie bratki,
Rysiek, dzisiaj o mały włos, a kupiłabym taką kostrzewę gaultiera....
mamy podobne niektóre taksony....
shrekol 20:25, 25 maj 2011

Justyno widzę, że u Ciebie też niesamowite rewolucje!!!!!!!!! źródełko pierwsza klasa teraz to z altany nikt nie będzie chciał wyjść pasujące kształtem do rabaty no i do domu Tawułki faktycznie teraz najładniej wyglądają moje już mniej jaskrawe się zaczynają robić a na zielonych pojawiają się kolorowe listki, super że catalpa wypuściła i ma się dobrze, moja niestety nie przetrwała tej zimy
Syla 20:47, 25 maj 2011

tyna napisał(a)

Aha - piękna rabatka Justynko

Staram się.....
Wczoraj doszłam do wniosku, że dobrze, że mój ogródek nie jest większych rozmiarów....takich np. jak Bogdy czy Sylwii.....pewnie bym padła, jeśli nie zatrudniłabym kogoś.....a ja lubię sama u siebie popracować.....

Efekty pracy widać . Super rabata a i źródełko pierwsza klasa To, że mam duży ogród nie znaczy, że w nim nie lubię sama pracować. Gdyby tak było dawno dałabym zlecenie na jego realizację firmie ogrodniczej A jednak nadal w nim sama dłubię Wspomogłam się jedynie przy przesadzaniu thuji i pracą przy glebogryzałce synem i jego kolegą Bo by mnie przy tej maszynie chyba rozerwało
Matka 20:53, 25 maj 2011

Ja też lubię swój ugorek mimo czasem narzekania na niego!jak już obsadzę i podłubię w nim, to czuję, że żyję!
tyna 21:48, 25 maj 2011

shrekol napisał(a)
Justyno widzę, że u Ciebie też niesamowite rewolucje!!!!!!!!! źródełko pierwsza klasa teraz to z altany nikt nie będzie chciał wyjść pasujące kształtem do rabaty no i do domu Tawułki faktycznie teraz najładniej wyglądają moje już mniej jaskrawe się zaczynają robić a na zielonych pojawiają się kolorowe listki, super że catalpa wypuściła i ma się dobrze, moja niestety nie przetrwała tej zimy

Rewolucje są, bo nic nie było, a jest.....a teraz jeszcze z doskoku robię kawałek pod świerkiem, w końcu kupiłam Artemisię stellerianę na rabatę pod oknem....będę mogła w końcu sie tym miejscem zająć....
A katalpa ma się aż za dobrze
...w źródełku chcę wymienić wylewkę, nie pasuje mi ten plastik....
A altanka czeka na sezon, jeszcze nie było okazji na grillowanie...komary takie, że nikt długo nie usiedzi, mimo szumu wody
tyna 21:56, 25 maj 2011

Sylwia, lubie bardzo prace ogrodowe, mój mały ogródek daje mi tak jakby "władzę" nad nim absolutną, hi, hi....no i matka natura oczywiście.....też rządzi....
Chciałabym mieć większy, pewnie jak każdy tutaj.....ale musiałabym wtedy zmienić swoje myślenie o tej "władzy".....jest dobrze tak, jak jest

tyna 21:57, 25 maj 2011

Bogda napisał(a)
Ja też lubię swój ugorek mimo czasem narzekania na niego!jak już obsadzę i podłubię w nim, to czuję, że żyję!

ja zawsze jak przychodzę z ogrodu, to czuję, że zyję....
monteverde 22:00, 25 maj 2011

fajna jest ta artemisia, ma żółte drobniutkie kwiatuszki)