Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Spełnianie marzeń - ogród czas start

Spełnianie marzeń - ogród czas start

MagdaLenka 20:24, 29 sie 2026

Ścieżki i donice wyszły super! Nie wiem, czemu piszesz, że zdjecia dla ludzi o mocnych nerwach. Mi się podoba bardzo. Widać kolejny etap, a taras może poczekać (przez zimę nie jest potrzebny tak bardzo).

Hakonkom dodaj też piachu, nie tylko kompostu. One lubią mocno rozluźnione podłoże.

Trzymam kciuki, żeby tych łez było jak najmniej. Cmok!
Angelika95 20:34, 29 sie 2026

Lidka, został nam taras i schody przed domem i chodnik do furtki. Czytałam kiedyś, że masz kryzys zawodowy, ale nie myślałam, że aż taki. W co celujesz?
Angelika95 20:36, 29 sie 2026

Dzięki Magdalenka, piach u mnie z natury, więc wymieszam z kompostem, będę podlewała i liczę, że mnie nie zawiodą no ja to już czekam na Sylwestra- niech się kończy ten rok i nadejdzie w końcu lepsze
MagdaLenka 20:37, 29 sie 2026

O masz, a mnie się zdawało, że u Ciebie glina. To w takim razie będzie git.

PS: Dla mnie bieżący rok też jest trudny, więc czekam z niecierpliwością na powrót dobrej passy.
Angelika95 20:49, 29 sie 2026

Jeszcze tylko 4 msc i wypijemy szampana za nowy lepszy czas zleci szybko
LIDKA 20:51, 29 sie 2026

Angelika95 napisał(a)
Lidka, został nam taras i schody przed domem i chodnik do furtki. Czytałam kiedyś, że masz kryzys zawodowy, ale nie myślałam, że aż taki. W co celujesz?

Potrzebuje prostej roboty którą wykonam i zamknę drzwi. Na razie się rozglądam. Próbuje unikną pracy w handlu . Mam wykształcenie nauczycielskie ale nigdy w życiu nie pracowałam w zawodzie.

Ekipa sobie poszła czy jest inny powód zostawienia tej roboty na potem?
Angelika95 21:07, 29 sie 2026

Trzymam Lidka kciuki za pracę z której będziesz zadowolona. Ja też jestem na etapie zmian, bo nie dałabym rady pogodzić pracy na zmiany (mąż też pracuje na zmiany) z dwójką dzieci i przedszkolem. Znalazłam na same pierwsze zmiany i mam nadzieję, że jakoś się będzie układać. Nie jest łatwe życie młodych pracujących rodziców, kiedy brak pomocy dziadków.

A co do dalszych prac to fachowiec przyszedł i powiedział, że nie kładzie płyt gresowych, mimo że wcześniej projekt widział. Słaba sytuacja, bo najbardziej zależało mi na tarasie, żebyśmy mogli korzystać, bo ja z dziećmi jestem na podwórku każdego dnia, nie tylko latem. W tę zimę jak było zero stopni to już bawiliśmy się w piaskownicy, bo piasek był rozmarznięty no ale po kolejnych rozmowach stwierdził, że zrobi, ale żeby ta podsypka przez zimę się 'uleżała'. I mieliśmy też innych fachowców do wyceny i też mówili że szczerze mówiąc to nie ma się co spieszyć. No więc biorąc pod uwagę koszt tej inwestycji, to już przeżyjemy te pół roku bez tarasu, a żeby się to później trzymało i było właściwie wykonane.
LIDKA 21:31, 29 sie 2026

To chyba nie ma wyjścia . Musicie czekać .
Choć jak są już palisady krawężniki itd to chyba już nie nabałaganią tak dużo.

Ja nie wiedziałam że z tymi płytami jest taki kłopot.
A takie modne teraz i chyba też fajne w użytkowaniu.
Angelika95 21:36, 29 sie 2026

Też nie wiedziałam.....

Ale nie ma się co załamywać, pochodzimy trochę po tych kamieniach to na wiosnę jeszcze bardziej docenimy co mamy, co nie? Nie ma tego złego. Ludzie mają większe problemy niż mój taras na który czekam od wiosny ------ tak sobie to tłumaczę, bo co innego mi zostało
Marcin89 21:37, 29 sie 2026

Zanim zdążyłem napisać, wszystko się wyjaśniło

Po pierwsze to podoba mi się układ ścieżek i taras. Od razu inaczej odbiera się dom i ogród. Gratulacje

Z fachowcem wyszło jak wyszło. Już wiemy o co chodzi. Jedynie się zastanawiam, czy będą jeszcze teraz robić chodnik od bramy do drzwi (na zdjęciach chyba nie jest gotowy?).

Żeby tylko te problemy zniknęły jak najszybciej. Tego Wam życzę