Cześć Dorota
Widać po zdjęciach, że masz już urządzony, dojrzały ogród. Pieski super, póki nie zobaczyłam zdjęcia zastanawiałam się co to masz za niedźwiedzie, myślałam, że może jakieś rzeźby
Uwielbiam obserwować ptaki, cudne zdjęcia im robisz.
Pokaż nam więcej fotek Twojego ogrodu
mały niedźwiedź brunatny jest jeszcze 4 miesięcznym maluchem więc ma szanse być ogromnym niedźwiedziem (teraz waży 20 kg maluszek )
będę po woli wrzucała zdjęcia, ale mam jeszcze jeden kawałek na który nie mam pomysłu, doświadczenia, nie umiem dobrać roślin pod sosny wszystko mi umiera a jest to miejsce od południa więc teoretycznie ma światło
Witaj! Zajrzałam, bo zobaczyłam nowy wątek w wizytówkach. Masz jakiś rysunek jak wyglada działka? To miejsce pod drzewami to ktore dokładnie? Co jest w jego otoczeniu? Jaki cel ma pełnić - miejsce do wypoczynku? Rabata?
Hej!
Zdjęcie na szybko z dziś, najwięcej to tam igieł
Fragment ma 6 m szerokości i z 15 m długości, jest od południa. Sosny mają koło 20 lat. Na dole rośnie kilka jałowców, 3 cisy które jakoś dają radę, kilka host, lilowców. Przy budynku conica świerki i po długości wzdłóż domu idzie ścieżka z kamienia rzecznego.
Patrząc na zdjęcie po prawej jest dom - północ, po lewej jest pusta działka z samosiejkami mirabelek, śliwek które de facto też zabierają mi słońce.
Chciałaby żeby to było miejsce rabatowe, takie ładne dla oka.
Może jakieś rózaneczniki, azalie, albo parzydło leśne, z tyłu coś większego, a z przodu hosty, żurawki, może jakieś paprotki? Ale nie wiem jak by sobie tam poradziły pod tymi sosnami
Cześć! Słodziaki z tych niedźwiedzi
Metamorfoza pokazana na początku wątku bardzo udana - zielony, spokojny zakątek. Widać, że i ptakom się u Ciebie podoba.
Myślę, że Basi pomysł na to miejsce jest dobry. Asia z Ogrodu w remoncie też ma podobną rabatę pod sosnami.