Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Anna i Ogród 2

Anna i Ogród 2

Makao 21:54, 01 cze 2024

Polon napisał(a)
A może ani trawa, ani kostka, tylko skrzynie na warzywa?
Ładne sadzonki philovity

Przy okazji zdjęć z różami zobaczyłam ścieżkę z płyt. Czy możesz napisać jak masz je położone? Jakaś podbudowa, czy zdjęta darń i już?

Musisz pokazać która ścieżka bo mam 3 różne
Makao 21:57, 01 cze 2024

Kasya napisał(a)
U mnie też variegatus słabo
Nie wiem czy gdzieś w końcu nie przepadł, rabatka zarosła

Jedną Variegatus mam w słońcu i też się jakoś spektakularnie nie zagęściła. Jedynie nie pokłada się tak jak ta w cieniu.
Ale podobno Variegatus pokłada się gdy dostaje nawóz a tu w półcieniu mu daję bo słabo budzi się po zimie.
Makao 21:58, 01 cze 2024

Juzia napisał(a)

Lubię tak zieloniutko i trochę słonka... i nawet te ciemne chmurzyska pasują

Deszczu z nich nie było
Za to wcześniej padało mocno i pewnie dlatego tak soczyście na zdjęciach się zrobiło
Polon 22:05, 01 cze 2024

Makao napisał(a)

Ścieżka koło róż, tu chyba ta sama?
Rojodziejowa 22:08, 01 cze 2024

Fajny busz wszędzie. A w donicach masz proso? Pierwszy rok, czy już kolejny?
Makao 22:18, 01 cze 2024

Polon napisał(a)

Ścieżka koło róż, tu chyba ta sama?

Najpierw zostały ułożone potem wycięliśmy zarys. Zdjęte płyty i wykopana ziemia. Wysypany żwir z cementem, ubite i położone płyty. Nic specjalnego bo mąż sam robił. Ja układałam sama kształty przenosząc płyty do momentu aż mi się spodoba
Makao 22:20, 01 cze 2024

Rojodziejowa napisał(a)
Fajny busz wszędzie. A w donicach masz proso? Pierwszy rok, czy już kolejny?

Proso Northwint
Rok temu kupiony
TAR 22:26, 01 cze 2024

Makao napisał(a)
Judaszek póki co bez zmian a wręcz jeszcze na razie więdnie dalej

Nie wiem czy biohumus można przedawkować bo podlałam troszkę za dużo. Niby na opakowaniu napisali że nie da się przedawkować

Ania, ja mojego wczoraj posadzilam ale po nocce stwierdzilam, ze mu jednak nie pasuje, bo z ladnego zwiadl, mial znowu za ciezko i za mokro. Po poludniu go przesadzilam i po godzinie liscie "odwiądły". Moze nie do konca miejscowka mi pasuje ale judaszkowi chyba dobrze.

Nie trzymaj go na słoncu raczej w rozproszonym cieniu.

Ja nie stosowalam zadnych dopalaczy, biohumusu, niczego. Tylko normalna ziemia dobrze podlana raz. Jutro pokaze jak wyglada. A juz myslalam, ze stracony.

Jeszcze jedno, patrzylas mu w korzenie? Moze ma pędraki. Ja tez swojego wypłukalam z torfu. Swoja droga nie rozumiem czemu w szkolkach sadza rosliny w tofr a nie ziemie. Strasznie mnie to wkurza. Wytrzepac to z roslin to katorga i poszarpane korzenie.
TAR 22:28, 01 cze 2024

Makao napisał(a)
Są olbrzymie

To piwonia? Jaka? Zarąbiscie wyglada. Pachnaca?
Makao 22:36, 01 cze 2024

TAR napisał(a)

Ania, ja mojego wczoraj posadzilam ale po nocce stwierdzilam, ze mu jednak nie pasuje, bo z ladnego zwiadl, mial znowu za ciezko i za mokro. Po poludniu go przesadzilam i po godzinie liscie "odwiądły". Moze nie do konca miejscowka mi pasuje ale judaszkowi chyba dobrze.

Nie trzymaj go na słoncu raczej w rozproszonym cieniu.

Ja nie stosowalam zadnych dopalaczy, biohumusu, niczego. Tylko normalna ziemia dobrze podlana raz. Jutro pokaze jak wyglada. A juz myslalam, ze stracony.

Jeszcze jedno, patrzylas mu w korzenie? Moze ma pędraki. Ja tez swojego wypłukalam z torfu. Swoja droga nie rozumiem czemu w szkolkach sadza rosliny w tofr a nie ziemie. Strasznie mnie to wkurza. Wytrzepac to z roslin to katorga i poszarpane korzenie.

Nie patrzyłam w korzenie
Trochę odgarnę ale wydaje mi się że jak sadziłam rok temu to wytrzepywałam ziemię