Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrod nad bajorkiem

Ogrod nad bajorkiem

TAR 09:46, 25 lip 2023

UrsaMaior napisał(a)
Bosz jak ładnie, soczyście... A u mnie wciąż nie pada

Ale tez masz soczyscie. Chcialabym juz ten etap zeby chociaz troche zmienily sie proporcje roslin teraz na rowno wszystko posadzilam wczoraj Tanaki i Neillia Affinis. Zakochalam sie. Domowilam ich wczoraj i zylistkow. Jestem niereformowalna. Potrzebny mi tez swierk inwersa ze 2 szt. lub Cuppressina ale wysoki. I jodly. I chyba bym jeszcze tego jednego wiaza bialego dokupila, bo mi sie nie spina korytarz wietrzny. Boje sie zimowych wiatrow zeby nie padly klony derenie i judaszowce
Basieksp 10:19, 25 lip 2023

TAR napisał(a)

Nochale sa wkurzajace. Kreca sie pod lopata. Co je odgonie to ciekawskie smrody za chwile z powrotem. Brak trzeciego. Udawal slimaka i pozeral klona scietolistnego, ktory po przemarznieciu odrasta od podstawy.

No ale żeby klona podjadać? ja za to mam kiepskie trawy, moja Aza jak taka "krowa"je zajada
TAR 10:33, 25 lip 2023

Maly to dziwak. Zre wszystko co zielone. Hosty dzwonki klony kukliki trawy.
PrawieBory 13:48, 25 lip 2023

Aniu, czytam o niedowierzam. Już w czerwcu miałaś gęsto na rabatach. Gdzie Ty to wszystko upchnęłaś? Cudnie już masz
bialydomek 15:13, 25 lip 2023

ja też od wielu tygodni, nie wiem czy nawet nie od końca maja, czekam na DESZCZ, taki porządny, ulewny, obfity,

ostatnio godzinkę ale takiego roszenia, to było 13 lipca- podkreślam, roszenia, jakbym się uparła, to i sadzić mozna byłoby w ten niby deszcz

ale sie zalogowałam, no bo musze, musze dopytać o te misy,
skąd wy je bierzecie? czy to te same co u April (te kolejne,... i co u Asi, no i chyba Mag...też ma taką? ta niby "tąbakowa" jak je zwiecie, ile ona ma cm? no i dajcie mi cyferkami ile to tych dukatów?
dzięks
Kasya 15:21, 25 lip 2023

TAR napisał(a)

Ale tez masz soczyscie. Chcialabym juz ten etap zeby chociaz troche zmienily sie proporcje roslin teraz na rowno wszystko posadzilam wczoraj Tanaki i Neillia Affinis. Zakochalam sie. Domowilam ich wczoraj i zylistkow. Jestem niereformowalna. Potrzebny mi tez swierk inwersa ze 2 szt. lub Cuppressina ale wysoki. I jodly. I chyba bym jeszcze tego jednego wiaza bialego dokupila, bo mi sie nie spina korytarz wietrzny. Boje sie zimowych wiatrow zeby nie padly klony derenie i judaszowce

U ciebie w szkółkach to jakieś kompletnie inne rosliny niż u mnie
TAR 17:32, 25 lip 2023

bialydomek napisał(a)
ja też od wielu tygodni, nie wiem czy nawet nie od końca maja, czekam na DESZCZ, taki porządny, ulewny, obfity,

ostatnio godzinkę ale takiego roszenia, to było 13 lipca- podkreślam, roszenia, jakbym się uparła, to i sadzić mozna byłoby w ten niby deszcz

ale sie zalogowałam, no bo musze, musze dopytać o te misy,
skąd wy je bierzecie? czy to te same co u April (te kolejne,... i co u Asi, no i chyba Mag...też ma taką? ta niby "tąbakowa" jak je zwiecie, ile ona ma cm? no i dajcie mi cyferkami ile to tych dukatów?
dzięks

"tombakowe" misy sa w rzeczywistosci metalowe stylizowane na corten, szybko rdzewieja i mi osobiscie sie podobaja, mam takie 3 szt. placilam ok. 70 zł. za jedna. maja srednice ok. 57 cm
Mam tez mise z cortenu metrową i te dostalam na urodziny od rodziny, kosztuje prawie 10 razy tyle co te tanie. W tych tanich nie leje wody, bo sie do tego nie nadaja, za bardzo rdza schodzi. Ale planuje jeszcze ich dokupic, bo fajnie prezentuja sie na rabatach. Taka tania dekoracja cle ladnie wygladajaca.

PrawieBory napisał(a)
Aniu, czytam o niedowierzam. Już w czerwcu miałaś gęsto na rabatach. Gdzie Ty to wszystko upchnęłaś? Cudnie już masz

uuu kochana mam jeszcze wolnych miejsc sporo na rabatach ale juz w przyszlym sezonie sie tym zajme Jeszcze dojada do mnie judaszowce i to co zamowilam w ostatnim tygodniu. Dzis przyszly pistie z sadzawki,zajma pol misy. Na razie mocza sie w baliach ocynkowanych i tez fajnie w nich wygladaja

Kasya napisał(a)

U ciebie w szkółkach to jakieś kompletnie inne rosliny niż u mnie
hmm czemu? przeciez ja ich nie kupuje u nas w szkolkach a na necie nie stac mnie na stacjonarne szkolki, ceny z kosmosu

Ale jutro jade do szkolki po ciski, inversy i dokupie chyba wiaza Gejsze ale tego z malymi listkami. Moze wyhacze jakas ładna jodle na kijku. Szkolka nie jest lokalna i ceny ma nizsze. I znalazlam w poblizu nowa szkolke, kupilam tam na targach kukliki, pieknie rosna tej wielkosci sadzonki co sprzedawali za 20 zł. w innych szkolkach po 40 chodzily. Duza donica i duza sadzonka napakowana. Pojade oblukac co maja.

Kasya 17:40, 25 lip 2023

Hmm
Wydawało mi się ze glownie w szkółkach kupujesz…
Wysyłkowo mikrusy straszne przecież, nie znam żadnej godnej polecenia
Judith 18:24, 25 lip 2023

Kasya napisał(a)
Hmm

Ja znam . Wysyłają ładne spore sadzonki. Mogę dać Ci namiar na priv, Jesli chcesz. Ja go dostałam od Asi Rojo .
TAR 18:39, 25 lip 2023

Kasya napisał(a)
Hmm

Ja teraz glownie przez neta kupuje, pisalam kiedys, ze nie stac mnie juz na szkolki u nas, jest koszmarnie drogo. Nie na moja kieszen.

Ostatnie sadzonki dostalam super, mozna ladne drzewka dostac w necie. Wiadomo zdajemy sie na sprzedawce zeby nam ladna wybral. Ale cos za cos.