Ale tez masz soczyscie. Chcialabym juz ten etap zeby chociaz troche zmienily sie proporcje roslin teraz na rowno wszystko posadzilam wczoraj Tanaki i Neillia Affinis. Zakochalam sie. Domowilam ich wczoraj i zylistkow. Jestem niereformowalna. Potrzebny mi tez swierk inwersa ze 2 szt. lub Cuppressina ale wysoki. I jodly. I chyba bym jeszcze tego jednego wiaza bialego dokupila, bo mi sie nie spina korytarz wietrzny. Boje sie zimowych wiatrow zeby nie padly klony derenie i judaszowce
ja też od wielu tygodni, nie wiem czy nawet nie od końca maja, czekam na DESZCZ, taki porządny, ulewny, obfity,
ostatnio godzinkę ale takiego roszenia, to było 13 lipca- podkreślam, roszenia, jakbym się uparła, to i sadzić mozna byłoby w ten niby deszcz
ale sie zalogowałam, no bo musze, musze dopytać o te misy,
skąd wy je bierzecie? czy to te same co u April (te kolejne,... i co u Asi, no i chyba Mag...też ma taką? ta niby "tąbakowa" jak je zwiecie, ile ona ma cm? no i dajcie mi cyferkami ile to tych dukatów?
dzięks
"tombakowe" misy sa w rzeczywistosci metalowe stylizowane na corten, szybko rdzewieja i mi osobiscie sie podobaja, mam takie 3 szt. placilam ok. 70 zł. za jedna. maja srednice ok. 57 cm
Mam tez mise z cortenu metrową i te dostalam na urodziny od rodziny, kosztuje prawie 10 razy tyle co te tanie. W tych tanich nie leje wody, bo sie do tego nie nadaja, za bardzo rdza schodzi. Ale planuje jeszcze ich dokupic, bo fajnie prezentuja sie na rabatach. Taka tania dekoracja cle ladnie wygladajaca.
uuu kochana mam jeszcze wolnych miejsc sporo na rabatach ale juz w przyszlym sezonie sie tym zajme Jeszcze dojada do mnie judaszowce i to co zamowilam w ostatnim tygodniu. Dzis przyszly pistie z sadzawki,zajma pol misy. Na razie mocza sie w baliach ocynkowanych i tez fajnie w nich wygladaja
hmm czemu? przeciez ja ich nie kupuje u nas w szkolkach a na necie nie stac mnie na stacjonarne szkolki, ceny z kosmosu
Ale jutro jade do szkolki po ciski, inversy i dokupie chyba wiaza Gejsze ale tego z malymi listkami. Moze wyhacze jakas ładna jodle na kijku. Szkolka nie jest lokalna i ceny ma nizsze. I znalazlam w poblizu nowa szkolke, kupilam tam na targach kukliki, pieknie rosna tej wielkosci sadzonki co sprzedawali za 20 zł. w innych szkolkach po 40 chodzily. Duza donica i duza sadzonka napakowana. Pojade oblukac co maja.