Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Nasz mały raj na ziemi :)

Nasz mały raj na ziemi :)

siaaska 18:33, 12 gru 2011

Bogdzia napisał(a)
Mostek byłby super.Ja też za nim głosuję i koniecznie chocby mała woda ,mogą byc dzbany. Woda wprowadza życie do ogrodu. Musi byc.

Bogdziu chyba zdecydujemy się jednak na mostek... tylko czy sobie poradzę??? Z tym żywopłocikiem chyba byłoby łatwiej.... Jeszcze troszkę czasu na rozmyślanie jest
Woda oczywiście że będzie. Na razie taka skromna w formie dzbanów ale może w przyszłości jak dzieciaczki podrosną pojawi się coś konkretniejszego... Zobaczymy
siaaska 18:35, 12 gru 2011

ell napisał(a)
Mostek z suchą rzeką -fajny pomysł. Trzeba wtedy cały ogród dostosować do niego tak jak u Kasi w ogrodzie. Wtedy efekt jest rewelacyjny.

Elu właśnie ogródek Kasi mnie zainspirował Przeglądnęłam go już kilka razy i pewnie zrobię to jeszcze nie raz...
siaaska 18:40, 12 gru 2011

agniecha973 napisał(a)
To w takim razie jestem za niskim żywopłotem tak w linii prostej w poprzek działki, a przed nim można zaplanować delikatne nasadzenia. A jeszcze np. w miejscu przejścia posadzić dwie formy kuliste jakiegoś drzewa lub krzewu w formie piennej. Można zamiast form kulistych zrobić pergolę z pnącą różą, tak jak chciałaś. Drzewka owocowe powinny wystawać tak jak ktoś już proponował. To moja wizja. Bierz ołówek i rysuj, wtedy pomysły same przychodzą. Zrobiłam mały obrazek. Próbowałam narysować jakiś płotek, ale mi się nie podobało.

Aga śliczny ten Twój projekcik Jak byłam pewna mostku tak teraz się waham.... :/
Jeszcze większy mętlik w głowie...

Rozmawiałam z Arkiem jemu bardziej podoba się pomysł z mostkiem Już się zastanawiał nad wymiarami i chciałby przez zimę go zrobić Chyba jednak będzie mostek

Za ten projekcik jednak wielka buźka
siaaska 18:43, 12 gru 2011

Sebek napisał(a)
Jednak przejście wcale nie musi iść prosto na warzywnik - można je przesunąć w prawo i będzie wchodziło w sad.

A wtedy tam byłaby niekoszona trawa - i jedynie wycięta ścieżka kosiarką - taka namiastka angielskiego klimatu

Sebek ten pomysł z nie do końca wykoszonym trawnikiem w sadzie spodobał się mi bardzo Chyba go wykorzystam Dzięki
Bogdzia 07:06, 22 gru 2011

Kaisia 10:35, 22 gru 2011

ell 21:58, 22 gru 2011

Elfik 23:35, 22 gru 2011

Jasnej gwiazdki na niebie,
Jasnych ludzi w krąg siebie,
Jasnych dróg – nawet po zmroku,
no i: Do Siego Roku!

BEATA_S 23:40, 22 gru 2011

Najlepsze życzenia samych dobrych chwil, radości, uśmiechu, miłości na Święta Bożego Narodzenia oraz na cały Nowy Rok!

marysia_kielar 01:23, 23 gru 2011