Ten pomysł z przejściem do warzywnika - super.
W paru angielskich ogrodach z Danusi artykułów były takie przejścia przez żywopłoty. W rustykalnym ogrodzie można też jakąś piękną bramkę wmontować.
Dokładnie Nagle wszyscy się odezwali
Tylko jeśli miałby być żywopłot to na pewno taki góra do pasa... Lubię widok kwitnących drzewek ale reszta może być przysłonięta
Tylko chyba bardziej widziałabym u siebie mostek Zawsze marzyłam żeby mieć taki suchy strumyk... Może się uda Tylko wtedy żywopłocik już nie bardzo...
To w takim razie jestem za niskim żywopłotem tak w linii prostej w poprzek działki, a przed nim można zaplanować delikatne nasadzenia. A jeszcze np. w miejscu przejścia posadzić dwie formy kuliste jakiegoś drzewa lub krzewu w formie piennej. Można zamiast form kulistych zrobić pergolę z pnącą różą, tak jak chciałaś. Drzewka owocowe powinny wystawać tak jak ktoś już proponował. To moja wizja. Bierz ołówek i rysuj, wtedy pomysły same przychodzą. Zrobiłam mały obrazek. Próbowałam narysować jakiś płotek, ale mi się nie podobało.
Rany Tyle pomysłów macie a ja nie mam jak teraz z Wami popisać bo spodziewamy się gości Zaglądnę może później jak pojadą... Jak nie to dopiero jutro...
Piszcie jak macie jeszcze jakieś pomysły... Jestem bardzo ciekawa co myślicie...