Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Nasz mały raj na ziemi :)

Nasz mały raj na ziemi :)

agniecha973 00:21, 11 gru 2011

Hej, ja też tu zaglądam przy każdym powiadomieniu o nowym poście, ale tak jak większość nie potrafię Ci doradzić. Na pewno są mądrzejsi
GabiK 00:41, 11 gru 2011

Asiu, poskarżyłaś się i od razu jaki odzew.

Ten pomysł z przejściem do warzywnika - super.
W paru angielskich ogrodach z Danusi artykułów były takie przejścia przez żywopłoty. W rustykalnym ogrodzie można też jakąś piękną bramkę wmontować.
siaaska 12:44, 11 gru 2011

agniecha973 napisał(a)
Hej, ja też tu zaglądam przy każdym powiadomieniu o nowym poście, ale tak jak większość nie potrafię Ci doradzić. Na pewno są mądrzejsi

Aga każda rada się przyda Zawsze to takie świeże spojrzenie bo ja mam już taki wielki mętlik w głowie że hej....
siaaska 12:52, 11 gru 2011

GabiK napisał(a)
Asiu, poskarżyłaś się i od razu jaki odzew.

Ten pomysł z przejściem do warzywnika - super.
W paru angielskich ogrodach z Danusi artykułów były takie przejścia przez żywopłoty. W rustykalnym ogrodzie można też jakąś piękną bramkę wmontować.

Dokładnie Nagle wszyscy się odezwali
Tylko jeśli miałby być żywopłot to na pewno taki góra do pasa... Lubię widok kwitnących drzewek ale reszta może być przysłonięta

Tylko chyba bardziej widziałabym u siebie mostek Zawsze marzyłam żeby mieć taki suchy strumyk... Może się uda Tylko wtedy żywopłocik już nie bardzo...
Bogdzia 14:01, 11 gru 2011

Mostek byłby super.Ja też za nim głosuję i koniecznie chocby mała woda ,mogą byc dzbany. Woda wprowadza życie do ogrodu. Musi byc.
ell 14:14, 11 gru 2011

Mostek z suchą rzeką -fajny pomysł. Trzeba wtedy cały ogród dostosować do niego tak jak u Kasi w ogrodzie. Wtedy efekt jest rewelacyjny.
agniecha973 14:24, 11 gru 2011

To w takim razie jestem za niskim żywopłotem tak w linii prostej w poprzek działki, a przed nim można zaplanować delikatne nasadzenia. A jeszcze np. w miejscu przejścia posadzić dwie formy kuliste jakiegoś drzewa lub krzewu w formie piennej. Można zamiast form kulistych zrobić pergolę z pnącą różą, tak jak chciałaś. Drzewka owocowe powinny wystawać tak jak ktoś już proponował. To moja wizja. Bierz ołówek i rysuj, wtedy pomysły same przychodzą. Zrobiłam mały obrazek. Próbowałam narysować jakiś płotek, ale mi się nie podobało.
Sebek 16:38, 11 gru 2011

Jednak przejście wcale nie musi iść prosto na warzywnik - można je przesunąć w prawo i będzie wchodziło w sad.

A wtedy tam byłaby niekoszona trawa - i jedynie wycięta ścieżka kosiarką - taka namiastka angielskiego klimatu
siaaska 16:52, 11 gru 2011

Rany Tyle pomysłów macie a ja nie mam jak teraz z Wami popisać bo spodziewamy się gości Zaglądnę może później jak pojadą... Jak nie to dopiero jutro...
Piszcie jak macie jeszcze jakieś pomysły... Jestem bardzo ciekawa co myślicie...
siaaska 18:29, 12 gru 2011

Nie udało mi się już wczoraj do Was zaglądnąć Dzisiaj do południa też za wiele wolnego czasu nie było... ach te świąteczne przygotowania....