Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Nasz mały raj na ziemi :)

Nasz mały raj na ziemi :)

siaaska 12:26, 11 sty 2012

anula_wn napisał(a)
Asiu, widok piękny! te sarny w śniegu...marzenie
ale faktycznie nie wszystko co piękne jest dla nas (naszego ogrodu) dobre (jak krety u Eli )

pozdrawiam noworocznie i życzę aby spełniły się wszystkie plany nie tylko ogrodowe !

Anula miło Cię widzieć u siebie Dziękuję za życzenia noworoczne, oby się spełniły
Sarenki dalej u nas spacerują, tylko teraz już w bezpiecznej odległości, po sąsiednich działeczkach, za płotem Teraz buźki się nam uśmiechają
siaaska 12:29, 11 sty 2012

arcobaleno napisał(a)
Asiu - dużo serca wkładacie w ogród, więc będzie dokładnie tak jak piszesz - z roku na rok coraz piękniej

Sarenki urocze..jednak domyślam się, że rośliny nie są zadowolone z ich wizyt

Marto dziękuję za odwiedzinki, wpadaj częściej... jeśli tylko możesz i masz ochotę
Marzy mi się już piękny dojrzały ogród ale na to musimy jeszcze troszkę poczekać...
Pozdrawiam
siaaska 12:31, 11 sty 2012

hanka_andrus napisał(a)
Oj,działo się i dziać się będzie! Powodzenia!

Haniu trzymaj za nas kciuki bo wiosną chcemy trochę poszaleć ogrodowo Mam nadzieję że finanse na to pozwolą...
siaaska 12:32, 11 sty 2012

Wieloszka napisał(a)
Małymi kroczkami ale do celu! Brawo Asiu, jest co raz piękniej! Wiem ile pracy kosztuje zagospodarowanie każdego, choćby małego kawałka ziemi - życzę powodzenia w wytrwaniu w noworocznych postanowieniach, zwłaszcza tych ogrodowych

Kroczki małe ale na szczęście cały czas do przodu Dziękujemy za miłe słowa
siaaska 12:39, 11 sty 2012

justi napisał(a)
Sarenki piekne, a i widoki masz cudne, pogórze w dali. Nawet zimą można na leżaczku z grzańcem posiedzieć chwilkę. Urocze miejsce!

Oj marzy mi się już taras... leżaczek... ciepły kocyk... lampka dobrego wina...
Sylwester mieliśmy bardzo wyjątkowy... Widoki rewelacyjne... Dookoła fajerwerki... Nie wiadomo było w którą stronę patrzeć
Oczywiście zapomniałam o aparacie...
siaaska 12:41, 11 sty 2012

Bogdzia napisał(a)
Sarenki ,przepiękne zwierzątka. Fajnie jak tak podchodzą pod dom. Dużo pracy wykonane, drogiej i ciężkiej. Ogród urządza się z większą przyjemnością niż rozrabia cement, więc wszystko będzie coraz lepiej z roku na rok.

Bogdziu dziękuję za odwiedzinki i dobre słowo... To dodaje nam energii... i wiosną ruszymy z nowymi siłami
siaaska 17:11, 11 sty 2012

Zanim zaczniemy cokolwiek sadzić trzeba co nie co zaplanować... Liczę na Waszą pomoc...
Rabatka przy studni już zaczęta ale przydadzą się jakieś zmiany... Chcemy dosadzić tam drugiego modrzewia. Pod nim wrzosy i wrzośce... Pomiędzy nimi kosodrzewina. Obwódka marzy mi się z bukszpanu, tylko czy będzie pasować?

Po lewej stronie to świerk szczepiony glauca globosa, więc wielki nie urośnie, będziemy go formować w kulkę.
Po prawej stronie rośnie jałowiec karłowy blue star
Są tam też dwa berberysy. Jeden Thunberga Admiration i Autropopurpurea, żywotnik wschodni aurea nana oraz świerk biały w formie kulki i stożka.

Wiem że to dużo jak na tą jedną rabatkę ale roślinki są małe a miejsca dużo... Teraz już wiem że lepiej było kupić jednej odmiany więcej sztuk... dzięki ogrodowisku. No cóż człowiek uczy się na błędach....
Może coś doradzicie?

Myślę że brakuje tam żółtego koloru... Może żurawki? Strumyczek oczywiście zostaje...

Co doradzicie z boku i z przodu studni? Nic wysokiego... Nie chciałabym jej zasłaniać...
Myślałam o lawendzie dookoła studni albo jakaś trawka ozdobna??

Pomóżcie bo mam wielki mętlik w głowie... :/

Najważniejsze.... Słoneczko jest tam od rana do wczesnego popołudnia... Tak do 14-15. Później cień robi domek.

Syla 19:52, 11 sty 2012

Pomogę , oczywiście , że pomogę o ile będę umiała sprostać Twoim oczekiwaniom ...... Ja zadaję dużo pytań się przygotuj żart ..... postaram się....

Kształt rabaty widzę , że ma być coś ala łezka ???
Obwódka to bukszpanik ??? z drugiej strony drewniaczki ???
Roślinki zapisałam idę malować ..... może dzisiaj dam radę
siaaska 19:59, 11 sty 2012

Syla kochana jesteś Obwódka nie koniecznie z bukszpanu Jeszcze jej nie ma... taka mi się marzyła ale teraz jak na to patrzę to nie wiem do końca czy pasuje....
Myślałam o obsadzeniu studni lawendą... czymś napewno kwitnącym i nie bardzo wysokim...
Syla 20:02, 11 sty 2012

siaaska napisał(a)
Syla kochana jesteś Obwódka nie koniecznie z bukszpanu Jeszcze jej nie ma... taka mi się marzyła ale teraz jak na to patrzę to nie wiem do końca czy pasuje....
Myślałam o obsadzeniu studni lawendą... czymś napewno kwitnącym i nie bardzo wysokim...

również pomyślałam o lawendzie ..... oki będziemy potem korygować