Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Nasz mały raj na ziemi :)

Nasz mały raj na ziemi :)

siaaska 15:02, 13 sty 2012

Próbowałam narysować to co się mi podoba w GP ale nie wiem czemu nie mogę zapisać mojego projektu Pisze żebym wykupiła licencję... No cóż trudno...

Sylwia a może ja napiszę a Ty mi to rozrysujesz?

Zostaje strumyk jak w Twoim pierwszym projekcie... Po bokach dwa modrzewie na pniu.... Pod nimi i troszkę takie rozciągnięte w większą plamę wrzosy.... Pomiędzy nimi kosodrzewina która już tam jest... nad dzbankiem... Tyle wiem że chcę mieć Może to już wystarczy??? Może jeszcze coś kwitnącego gdzieś bo tego brakuje... Nie wiem czy lawenda nie będzie za wysoka...? Zasłoni strumyk i to co na nim posadzone.... Może coś innego??
Proszę pomóżcie...
siaaska 15:05, 13 sty 2012

Zamiast jakiejś roślinki przy studni stoi już stare drewniane koło... Myślę że wystarczająco zdobi studnię i troszkę ją przysłania... Widać je na zdjęciach które dodałam.
Syla 16:29, 13 sty 2012

Teraz wszystko super widać jak na dłoni ...... czyli zostaje modrzew, w kamyczkach fajne są te rojniki a w momencie powiększenia strumyka kamieniowego posadziła byś sobie ich więcej lub można jakieś inne malusie traweczki. Takie jak np w Danusiowym projekcie japońskim .
Piszesz również o trawie ophiopogon ... oki ..... dobra pomyślimy .....

Zakupy udane , Maciek ubrany na studniówkę od stóp do głów Uwielbiam tak jednym kursem załatwić wszystko
Syla 16:30, 13 sty 2012

siaaska napisał(a)
Próbowałam narysować to co się mi podoba w GP ale nie wiem czemu nie mogę zapisać mojego projektu Pisze żebym wykupiła licencję... No cóż trudno...

Sylwia a może ja napiszę a Ty mi to rozrysujesz?

Zostaje strumyk jak w Twoim pierwszym projekcie... Po bokach dwa modrzewie na pniu.... Pod nimi i troszkę takie rozciągnięte w większą plamę wrzosy.... Pomiędzy nimi kosodrzewina która już tam jest... nad dzbankiem... Tyle wiem że chcę mieć Może to już wystarczy??? Może jeszcze coś kwitnącego gdzieś bo tego brakuje... Nie wiem czy lawenda nie będzie za wysoka...? Zasłoni strumyk i to co na nim posadzone.... Może coś innego??
Proszę pomóżcie...

Dobra pisz a ja to sie postaram narysować
Syla 16:33, 13 sty 2012

To co napisałaś to narysuję .... nawet ręcznie ...... Tylko daj mi chwilę bo za moment wymykam z młodszym do lekarza i będę gdzieś na 20 z powrotem...... Ale na pewno to zrobię, chyba że inni chętni postarają się mnie wyręczyć
Syla 16:36, 13 sty 2012

siaaska napisał(a)

Jak wrócę to sobie jeszcze pogadamy , bo zastanawiałam się czy nie zrobić tam wrzosowo,wrzościowo i trochę trawek i to na czym Ci tak zależy ????

Sylwia przepraszam że mnie wczoraj nie było ale Arek(mój mąż) miał wczoraj Imieniny, przyjechali Teściowie i zrobiła się mała imprezka....
Jak tam zakupy studniówkowe? Udały się? Swoją drogą jakie to uczucie mieć już tak dorosłego syna? Drugi jeszcze z tego co pamiętam chyba w przedszkolu... Z tym starszym możesz śmiało iść na imprezkę

Pomysł z strumyczkiem płynącym aż do studni i wokół niej bardzo się mi spodobał i Arkowi też... Mam na nim posadzone rojniki, myślałam żeby dosadzić tam tą czarną trawkę, tylko czy ją u siebie dostanę...

Modrzewie chciałabym zostawić... Pod nimi wrzosy... Teraz są różnokolorowe ale jesienią chciałabym to zmienić... Dodałabym jeszcze wrzośce...

Może być trawka i rojniki .....a trawkę dostaniesz w sklepie wysyłkowym , kosztuje , gdzieś widziałam 8zł za sadzonkę .....

Lawenda mi również jak i bukszpan nie bardzo leży ........ ale wrzosy wrzoście i to oczym piszesz poukładam w całość może coś z tego wyjdzie Będziem kombinować
Syla 16:40, 13 sty 2012

Pszczelarnia napisał(a)
Przepraszam, że się wtrącam ale takie nasadzenia nie pasują do architektury studni. Za sztywne. Brak lekkości. Kulminacja studnia i świerk dla mnie rażąca w oczy. Lawenda przy studni bardzo OK. I bukszpany. A reszta .

Właśnie cały czas główkuję nad połączeniem trawy np rozplenicy z wrzoścami i tym co juz jest. Asia dodała jeszcze ophiopogon to również może być do tego dwa modrzewie i kosodrzewina i dość ..... teraz trzeba to jakoś sensownie połączyć
siaaska 19:38, 13 sty 2012

Syla napisał(a)
Teraz wszystko super widać jak na dłoni ...... czyli zostaje modrzew, w kamyczkach fajne są te rojniki a w momencie powiększenia strumyka kamieniowego posadziła byś sobie ich więcej lub można jakieś inne malusie traweczki. Takie jak np w Danusiowym projekcie japońskim .
Piszesz również o trawie ophiopogon ... oki ..... dobra pomyślimy .....

Zakupy udane , Maciek ubrany na studniówkę od stóp do głów Uwielbiam tak jednym kursem załatwić wszystko

To miałaś dużo szczęścia z tymi zakupami Nie zawsze tak się udaje. Widać chłopak nie bardzo wybredny albo dobrze zaopatrzone sklepy

siaaska 19:40, 13 sty 2012

Syla napisał(a)
To co napisałaś to narysuję .... nawet ręcznie ...... Tylko daj mi chwilę bo za moment wymykam z młodszym do lekarza i będę gdzieś na 20 z powrotem...... Ale na pewno to zrobię, chyba że inni chętni postarają się mnie wyręczyć

Nie ma innych chętnych...
siaaska 19:43, 13 sty 2012

Sylwia przydałoby się tam jeszcze coś kwitnącego w lecie... Wiosną będą wrzośce... Jesienią wrzosy... a latem??? Może uda się tam wcisnąć goździki? Troszkę się mi rozrosły... Zawsze mogę jeszcze podkraść mamie... Nawet ładnie kwitną latem i poza sezonem też wyglądają ładnie... Trochę podobne do trawek...
Chyba że coś innego polecisz?