Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moje małe, zielone miejsce na ziemi...

Moje małe, zielone miejsce na ziemi...

Ewa777 16:58, 27 kwi 2026

Donica piękna i pasuje do tej mniejszej.
Kolor pelargonii cudowny. Lubię takie energetyczne kolorki.
Klonem się nie przejmuj. Można go zawsze przyciąć i uformować na taką wysokość jaka Ci pasuje.
TAR 18:55, 27 kwi 2026

Asia bardzo fajny maly klonik to Jerre Schwartz albo Little Princess. Pieknie wygladaja, bardziej zwarte niz Benek. U mnie dobrze rosna. Kazdego mam po 3 szt.
Klony sa o tyle fajne, ze je mozna przycinac. Choc ja wole ich naturalny pokroj.
Najslabiej poza polamancami przezimowal Shaina. Co zime przemarza. Nie chce mi sie go nawet reanimowac.
Joku 21:09, 27 kwi 2026

Little Princess miałam, hodowałam od małej sadzonki takiej jaką można kupić np. w Biedronce. Po jakichś 6 - 7 latach miał ponad 0,5 m średnicy. Niby niedużo ale na mały ogród dużo.
Wafel 21:13, 27 kwi 2026

Jerre Schwartz jest super, pisałaś o nim u siebie, obejrzałam i wrzuciłam go na listę marzeń, może kiedyś będzie potrzeba wymiany Little Princes oblukam, pomarzyć można. Na drugiego nie mam miejsca.

Jolu i co się stało z tym klonem po tylu latach?
Ichigo 21:22, 27 kwi 2026

Wafel napisał(a)

To może trzeba zrobić jakiś solidny odciąg tej pochylonej ?
Nie ma sensu, z wiatrem nie wygram. Już się przyzwyczaiłam. U mnie wszystkie duże drzewa od strony rzeki są pochylone w tę samą stronę zgodnie z kierunkiem wiatru. Taka ich uroda .
Wafel 21:38, 27 kwi 2026

Będziesz miała drzewa w poziomie jak na Maderze