Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moje małe, zielone miejsce na ziemi...

Moje małe, zielone miejsce na ziemi...

LIDKA 14:24, 13 wrz 2026

Jak na wiosnę będą czarne duże donice w action to dokupię . Postawię sobie przy bramie i posadzę te satine. Śliczna jest . Albo koło wiaty .
Czy ona w takim mocno ażurowym pólcieniubda radę ? Jak myślisz? Koło wiaty mogłabym mieć 3 szt bo tyle donic mam.
Miskantowo 15:25, 13 wrz 2026

Asiu, Twoje róze w donicach mnie zachwycają.
U mnie jakos sobie slabo radzily w doniczkach.
Próbowalam ale bez spektakularnych efektów…
Twoje wygladają super.
Wafel 16:30, 13 wrz 2026

Wiola odpukać dają radę, ale czeka je zima... Specjalnie wybrałam mniejsze odmiany, nadające się do donic. Najgorzej będą miały te na dachu. Ballerina radziła sobie pięknie cały sezon, ale kilka tygodni temu złapała mączniaka i długo się zbierała, w końcu widzę bukiecik pąków, może jeszcze zdąży się pokazać.

Lidka, nie mam pojęcia, u mnie róże mają sporo słońca, choć celowo w półcieniu posadziłam Blue For You i Morning Sun, mają słońce tylko rano, to ich pierwszy sezon, więc obserwacje jeszcze niekompletne
ajka 16:37, 13 wrz 2026

Wafel napisał(a)
Satina

Śliczne kwiatuszki ma ta róża.

Cutie Pie faktycznie masz dorodne. One u mnie dość krótko kwitną niestety A niby powinny powtarzać kwitnienie przez kilka miesięcy.
Wafel 16:39, 13 wrz 2026

Postaram się przezimować, bo ma fajny kolor

Bieneveide Ivory

Biedronkowe miniaturowe powtórzyły kwitnienie

Ciemierniki, nie wiem czemu zielone?

Wafel 16:42, 13 wrz 2026

ajka napisał(a)

Śliczne kwiatuszki ma ta róża.

Cutie Pie faktycznie masz dorodne. One u mnie dość krótko kwitną niestety A niby powinny powtarzać kwitnienie przez kilka miesięcy.

Ania u mnie też bez szaleństwa z kwitnienieniem, ale dam im czas.
Wafel 16:43, 13 wrz 2026

Najsłabiej kwitła mi posadzona w gruncie wiosną Konigine Marie
Wafel 19:31, 13 wrz 2026

Słyszałam dziś piosenkę "Stygnie lato". Jakie tam fajne słowa padają "Na balkonie stygnie lato..." Podoba mi się to określenie, takie na czasie
Pozdrawiam wszystkie "Jesienniary"
Joku 19:53, 13 wrz 2026

Ten ciemiernik chyba ma taki kolor, z czasem może się trochę zmienić czyli albo zblaknąć albo zróżowieć. Bardzo podoba mi się kompozycja rozchodników w donicy. A róże na zimę znieś na dół i postaw gdzieś w zacisznym miejscu. No i trzeba liczyć na łaskawość aury zima i wczesna wiosną .
nicol21 22:16, 13 wrz 2026

Brawo za tak dobrą opiekę kwiatami w donicach - nie jest to az tak łatwa sprawa, żeby wyglądały tak pięknie jak Twoje.
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies