Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kraina spełnionych marzeń

Kraina spełnionych marzeń

MagdaLenka 16:43, 21 wrz 2023

olciamanolcia napisał(a)

Ale piękne rozchodniki❤️❤️

Herbstfreude. Zgodnie z Twoją rekomendacją. Akurat trafiły się bardzo duże sadzonki w donicach 7 litrowych.
Angelika95 18:36, 21 wrz 2023

Mam te rozchodniki, możesz sobie je nawet podzielić, ja dzieliłam na wiosnę jedną sadzonkę na kilka, a teraz już mam ładne krzaczki
MagdaLenka 19:32, 21 wrz 2023

Dopiero zeszłam z ogrodu. Nie zrobiłam zdjęć, bo już ciemno. Zdążyłam posadzić tylko połowę - skrajne części. Jutro środek rabaty.
LIDKA 20:30, 21 wrz 2023

Będzie pięknie. Gęsto i bujnie. Nice
MagdaLenka 21:43, 21 wrz 2023

LIDKA napisał(a)
Będzie pięknie. Gęsto i bujnie. Nice

Gęsto na razie nie jest, bo zostawiłam trochę miejsca na rozrastanie. Ale za 2-3 sezony już będzie busz i wtedy zaczną się tetrisy.
Nie wiem, czy dobrze zrobiłam, że wsadziłam tam Phantomy... one duże rosną i mogą sobie z jodłą za jakiś czas wchodzić w drogę. Najwyżej je przeniosę i zastąpię kompaktową odmianą.
LIDKA 22:03, 21 wrz 2023

Jodła urośnie i można ją podkrzesać. Lubie te duze odmiany hortek. One robią show.
LIDKA 22:06, 21 wrz 2023

Co tam jeszcze masz? Jodla horty rozchodniki i???
MagdaLenka 22:48, 21 wrz 2023

Na przeciwległych rogach są tuje Globosa otoczone rozplenicami Hameln i Little Bunny. Od strony domu na rogu jest klon czerwony Summer Red, a pod nim bergenie, hakonechloa macra i cisy Farmen. W tej części jest też podróbka Gracillimusa, jeżówki Magnus, ostróżki Cameliard i dwie hortensje Baby Lace. Do dosadzenia są jeszcze bodziszki Biokovo i hosty, które mam w poczekalni.
Po drugiej stronie rabaty jest platan, a pod nim ten sam zestaw, co pod klonem. Dodatkowo dwa derenie rozłogowe Kelseyi, kolejna podróbka Gracillimusa, jedna hortensja Baby Lace i jeżówki Magnus. Dojdzie jeszcze biała szałwia, tojad, bodziszki i hosty z poczekalni.
Część środkowa to jodła jednobarwna, jałowiec Skyrocket, dereń rozłogowy Kelseyi, dwie hortensje Phantom, trzy miskanty Ferner Osten, kolkwicja chińska, hosty Minute Man (6szt.) i Elegans (2 szt.), cztery piwonie, sześć rozchodników Herbstfreude, dwie rozplenice Little Bunny, cztery bodziszki Rozanne i trzy żurawki, które rozodzielę na 6. Dorzucę tu też trzy krwawnice z poczekalni.
olciamanolcia 08:44, 22 wrz 2023

MagdaLenka napisał(a)

Herbstfreude. Zgodnie z Twoją rekomendacją. Akurat trafiły się bardzo duże sadzonki w donicach 7 litrowych.

Będziesz zadowolona. Smiało mozesz je podzielić bo z tego co widzę są bardzo spore a w przyszłym sezonie jeszcze bardziej się rozrosną.
olciamanolcia 08:45, 22 wrz 2023

MagdaLenka napisał(a)
Na przeciwległych rogach są tuje Globosa otoczone rozplenicami Hameln i Little Bunny. Od strony domu na rogu jest klon czerwony Summer Red, a pod nim bergenie, hakonechloa macra i cisy Farmen. W tej części jest też podróbka Gracillimusa, jeżówki Magnus, ostróżki Cameliard i dwie hortensje Baby Lace. Do dosadzenia są jeszcze bodziszki Biokovo i hosty, które mam w poczekalni.
Po drugiej stronie rabaty jest platan, a pod nim ten sam zestaw, co pod klonem. Dodatkowo dwa derenie rozłogowe Kelseyi, kolejna podróbka Gracillimusa, jedna hortensja Baby Lace i jeżówki Magnus. Dojdzie jeszcze biała szałwia, tojad, bodziszki i hosty z poczekalni.
Część środkowa to jodła jednobarwna, jałowiec Skyrocket, dereń rozłogowy Kelseyi, dwie hortensje Phantom, trzy miskanty Ferner Osten, kolkwicja chińska, hosty Minute Man (6szt.) i Elegans (2 szt.), cztery piwonie, sześć rozchodników Herbstfreude, dwie rozplenice Little Bunny, cztery bodziszki Rozanne i trzy żurawki, które rozodzielę na 6. Dorzucę tu też trzy krwawnice z poczekalni.

Ożesz to ile ta rabata ma m2 ?