Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kraina spełnionych marzeń

Kraina spełnionych marzeń

MagdaLenka 10:02, 22 wrz 2023

olciamanolcia napisał(a)

Ożesz to ile ta rabata ma m2 ?

50. 5x10
Gosialuk 10:50, 22 wrz 2023

Spora, na pewno będzie pięknie z takimi roślinami.
W przyszłym roku zobaczysz naocznie czy ci wszystko pasuje. I czy roślinom też pasują miejscówki. Przy takim przygotowaniu gleby z tym drugim nie powinno być problemu.
DariaB 11:07, 22 wrz 2023

Ja myślę, ze już w przyszłym sezonie będziesz miała na tej rabacie busz. Rośliny rosną bardzo szybko jak mają przygotowane podłoże, a u Ciebie tak przecież było!
MagdaLenka 11:34, 22 wrz 2023

DariaB napisał(a)
Ja myślę, ze już w przyszłym sezonie będziesz miała na tej rabacie busz. Rośliny rosną bardzo szybko jak mają przygotowane podłoże, a u Ciebie tak przecież było!

No właśnie widzę, że po oborniku końskim rośliny rosną jak głupie. Kompost nie dawał aż takich efektów.
Na tej rabacie jeszcze daliśmy kilka cm piachu (szczególnie hojnie w miejscach pod hakone). Zobaczymy za rok, czy kompozycja jest udana.
Angelika95 08:48, 23 wrz 2023

Pisałaś u mnie, że spodobało Ci się połączenie werbena i złocienia. Będę wykopywać złocień, mogłabym Ci wysłać jeśli chcesz
Wiaan 22:03, 26 wrz 2023

Ale poszalałaś, piękne zakupy, zgrane moja rabata przy Twojej to uboga krewna będzie czad bo piękne rośliny zaplanowałaś i naprawdę pokaźny rozmiar rabaty. Kibicuję
MagdaLenka 22:49, 26 wrz 2023

Wiaan napisał(a)
Ale poszalałaś, piękne zakupy, zgrane moja rabata przy Twojej to uboga krewna będzie czad bo piękne rośliny zaplanowałaś i naprawdę pokaźny rozmiar rabaty. Kibicuję

No fakt, trochę miejsca na szaleństwa mam.
Niestety jeszcze nie dokończyłam, bo trochę mnie przeziębienie złapało. Może w weekend się uda, jeśli pogoda pozwoli.
MagdaLenka 19:30, 01 paź 2023

Rabata prawie skończona. Została jedna cześć do wykartonowania i zasypania korą. I oczywiście kant angielski.

Niektóre rozchodniki podzieliłam i wyszło 9 szt.

Ścięłam też liście piwoniom, żeby było łatwiej rozkładać karton, dlatego tak pusto za rozchodnikami.

Mam nadzieję, że miskanty zrobią wystarczający cień dla host, które są tu tymczasowo, żeby było mniej chwastów. Gdy jodła rozrośnie się, będą do przeniesienia.

Z 3 żurawek zrobiłam 6.
MagdaLenka 19:34, 01 paź 2023

Po prawej zmieści się jeszcze kilka host.

Z 3 bergenii wyszło 7 sadzonek.
LIDKA 20:16, 01 paź 2023

Fajnie posadziłaś rośliny.
Moim tegorocznym odkryciem jest drobna kora. Jak rabata młódka to kora robi robotę.

Czym oddzieliłaś kamykową ścieżkę od kory?