Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kraina spełnionych marzeń

Kraina spełnionych marzeń

Rojodziejowa 22:47, 25 sty 2025

Łooooo ale piękne plany!!
Narsilia 07:04, 26 sty 2025

Jest czad piękna duża można szaleć , ja też szykuje wstępna listę roślin ale planowanie sadzenia to już na żywo choć walczę z tym bo później dużo tetrisow
Patrycja_KG_Lu 09:06, 26 sty 2025

Dobrze Ania napisała - to nie rabata, a rabacisko. Sporo Ci się tam zmieści, bo metrów kwadratowych to nawet więcej niż u Lidki na kortowej, a ona mega dużo już na swoją wcisnęła. Mam wrażenie, że tych kulek i wykrzykników to zmieścisz nawet więcej. A stożka jakiegoś dasz?
agapant 10:24, 26 sty 2025

MagdaLenka napisał(a)
Pewnie znowu będziemy foliować. Jak do tej pory ta metoda świetnie się sprawdza. Sporo próchnicy jest z uschniętej darni i bardzo fajnie glinę rozluźnia.

Ja też mam takie obserwacje, że glina rozluźniona po odkryciu. Szkoda, że to wiem po fakcie o tej super metodzie.
Plan jest, ja też na żywioł z kompozycją roślin.
Marcin89 10:43, 26 sty 2025

Hej Magda Pierwszy raz u Ciebie jestem (jakim cudem?!) No co mogę powiedzieć po szybkim obejrzeniu wątku - jest pięknie, masz ogromne pole do działania i podziwiam za tempo prac
MagdaLenka 11:07, 26 sty 2025

Patrycja_KG_Lu napisał(a)
Dobrze Ania napisała - to nie rabata, a rabacisko. Sporo Ci się tam zmieści, bo metrów kwadratowych to nawet więcej niż u Lidki na kortowej, a ona mega dużo już na swoją wcisnęła. Mam wrażenie, że tych kulek i wykrzykników to zmieścisz nawet więcej. A stożka jakiegoś dasz?

Fakt, rabaty wychodzą spore. To dlatego, że wolę duże krzewy i drzewa zamiast wielkiej połaci trawnika.
Stożka raczej nie przewiduję, bo jestem zbyt leniwa na regularne cięcie. Być może pokuszę się o formowanego cisa bliżej domu, w strefie bardziej reprezentacyjnej. Rabaty oddalone od domu mają być raczej sielskie.
MagdaLenka 11:22, 26 sty 2025

Marcin89 napisał(a)
Hej Magda Pierwszy raz u Ciebie jestem (jakim cudem?!) No co mogę powiedzieć po szybkim obejrzeniu wątku - jest pięknie, masz ogromne pole do działania i podziwiam za tempo prac

Witam w moich skromnych progach.
Ja mam wrażenie, że tempo prac jest żółwie. Ale z drugiej strony miałam zupełnie nierealistyczne wyobrażenie o tym, ile zajmuje ogarnięcie takiego areału...
Marcin89 11:31, 26 sty 2025

MagdaLenka napisał(a)

Witam w moich skromnych progach.
Ja mam wrażenie, że tempo prac jest żółwie. Ale z drugiej strony miałam zupełnie nierealistyczne wyobrażenie o tym, ile zajmuje ogarnięcie takiego areału...
Jest dobre tempo, bo wątek jest stosunkowo młody, a widzę ile już roślin rośnie, a ile już podrosło przez ten czas.

Zawsze marzyły mi się serby w szpalerze
Monia81 07:24, 27 sty 2025

Będzie rabacisko, że hej lubię takie połacie
Rumianka 09:42, 27 sty 2025

Działasz z rozmachem, ale efekty są baaardzo widoczne. W tak krótkim czasie powstał piękny ogród...Jestem pełna podziwu.