Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Zielony Chram

Zielony Chram

Darecka 04:58, 03 gru 2023

8 maja powraca temat łączki kwietnej, inne projekty na razie pokończone, można poświęcić 100% uwagi na to zadanie:

To niewielki krok dla ludzkości, ale wielkie zwycięstwo woli nad ciałem dla Dareckiej (czytałam ostatnio, że mówienie o sobie w trzeciej osobie zwiastuje rychłe problemy mentalne ):

Sama nie dałabym rady zedrzeć tej wiekowej, uklepanej przez pokolenia traktorzystów darni. Już miałam się poddać, ale na scenę wkroczył mój wybawiciel Szymon

Darecka 05:03, 03 gru 2023

Miałam w zapasie kilka doniczek bratków, dostałam też sporo świetnych roślinek od koleżanki Wioli (pozdrawiam Cię Wiolu, buziaki! Bez Ciebie by się nie udało ). Na resztę trzeba było poczekać, aż wykiełkują:

Wiosna szaleje w ogrodzie na całego, oto dowody:

Darecka 05:07, 03 gru 2023

Biegam więc ochoczo z aparatem, dokumentując ulotne chwile dla potomnych i samej siebie:

Darecka 05:10, 03 gru 2023

Widzicie to? Ostatnie maskownice na słupki zamontowane, czyżby udało się w końcu dokończyć ten projekt? Już jesteśmy w ogródku (to się zgadza ), już witamy się z gąską

Darecka 05:16, 03 gru 2023

Rozhasałam się z tymi rozsadami pomidorów, więc spora część powędruje do ogrodu mojej mamy. O! Ta dokładnie część:

Mamy kolejny piękny majowy dzionek, a o czym każdy ogrodnik marzy w taki właśnie dzień?

Mając tyle wspaniałych rozsad do posadzenia?

Żeby na przyszły rok mieć kurdę więcej oleju w głowie i nie siać tego aż tyle, bo przerobić to towarzystwo teraz w pojedynkę graniczy z cudem

Darecka 05:22, 03 gru 2023

13 maj 2021:
Nie czas na rozmyślania "Co by było gdyby?", podwijam rękawy i niczym Rosie the Riveter biorę się do roboty

Do dołków ląduje pocięta pokrzywa, popiół drzewny i granulowana kurza qpa:

Połowę udaje się już nawet posznurkować tego samego dnia:

Darecka 05:27, 03 gru 2023

No i gotowe (pomiędzy pomidorami posadziłam krzaczki chilli):

Projekt warzywnik w toku- te konstrukcje z wierzby to podpory na groszek cukrowy i koktajlówki:

Darecka 05:31, 03 gru 2023

Pszczołom murarkom spodobał się ten nasz AirBnB:

Czy bukiety muszą być zawsze zrobione tylko i wyłącznie z kwiatów?

Bardzo cieszyła nas ta obfitość skrzyniowa, najsmaczniejsze zawsze jest to, co wyhodujemy sobie sami w przydomowym ogródku:

Darecka 05:36, 03 gru 2023

Nie przecierajcie monitorów, na załączonym obrazku jest cały pas niebieskich i czarnych tulipanów (niestety, żaden z tych kolorów nie okazał się prawdą , a liczyłam na nie bardzo):

Nic to, róże i fiolety też są super:

Płotki!

I kolejne ognicho:

Darecka 05:40, 03 gru 2023

Wkraczam w strefę wpływów teścia, ale za jego przyzwoleniem :

"Dziki" zakątek naszego ogrodu w części zachodniej: