Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Gosi

Ogródek Gosi

Margo2 22:17, 21 sty 2024

LIDKA napisał(a)
Mialam te jodłe kalifornijską. No taka śliczna była. Jak doczytałam co z niej będzie to oddalam siostrze na jej hektary. Tam ma miejsca dużo.

Gosia masz buuusz śliczny.

Co to za fioletowe kulki?

To czosnek bylinowy Millenium. Kwitnie od lipca do sierpnia.
Ja nie mogłam wcześniej oddać, bo to zakup mojego m. Zazwyczaj się nie interesuje ogrodem, ale lubi drzewa i krzewy. Dopiero po wichurach podjęliśmy decyzję, że trzeba jodłę usunąć dla bezpieczeństwa.

Agatorek napisał(a)

Jeśli teraz ogród wygląda gorzej, to ciekawa jestem jak wyglądał przedtem . Ja akurat lubię taki trochę nieuporządkowany busz . Za rok/dwa będę miała taki u siebie .

Tutaj bardzo mi się podoba

Obiecuję na piśmie, że na pewno przyjadę

Przedtem był trochę większy porządek na rabatach.
Chociaż zawsze lubiłam taki busz. Jednak od kiedy odwiedzam Jolę, zaczęłam patrzeć na swój ogród bardziej krytycznie. Ale nie mam tyle siły, żeby uporządkować rośliny, więc zostanie mniej więcej tak jak jest. No chyba, że mi na starość coś odbije
Akurat to co Ci się podoba, to moja zmora. To jedyna rabata, z którą nie umiem sobie poradzić. Tutaj właśnie rosła jodła. Ciągle ją przerabiam i nic mi nie pasuje.
Przyjedziesz to zobaczysz.

Już coraz bliżej wiosna. Zostało 60 dni

Po raz pierwszy w tym roku miałam mieczyki. Nie jestem zadowolona, bo przy moim braku słońca wyginały się. Ale chyba jeszcze raz spróbuję.

Margo2 22:18, 21 sty 2024

Margo2 22:19, 21 sty 2024

Kordina 23:38, 21 sty 2024

Margo2 napisał(a)
...Już coraz bliżej wiosna. Zostało 60 dni ...

Jak fajnie! Trzeba przygotować centymetr 60-cm i odcinać codziennie
Alija 10:36, 22 sty 2024

Gosiu, widzę, że nadal umilasz nam oczekiwanie na wiosnę pięknymi zdjęciami zielonego ogrodu. Przyda się, bo przynajmniej mnie jakoś bardzo się dłuży.
April 16:55, 22 sty 2024

Cześć Goś, przepraszam że dopiero teraz znalazłam czas żeby przeczytać twój wątek. Bardzo miło było oglądać znajome miejsca. Fajnie zagospodarowałaś teren po kalifornijce. Bardzo podoba mi się też jak obrosło oczko. Busz masz wszędzie niesamowity ale bardzo przyjemny dla oka
Obiecuję że dołożę wszelkich starań, by już bywać na bieżąco, choć jak wiesz, szaleństwo w pracy wcale nie zelżało i trudno znaleźć czas na cokolwiek poza nią.
Margo2 22:34, 22 sty 2024

Kordina napisał(a)

Jak fajnie! Trzeba przygotować centymetr 60-cm i odcinać codziennie

Tak jak w wojsku odliczało się ilość dni do wyjścia, wolności
Postaram się codziennie pisać ile dni zostało. Chociaż nie zawsze będę mogła wejść na forum.

Alija napisał(a)
Gosiu, widzę, że nadal umilasz nam oczekiwanie na wiosnę pięknymi zdjęciami zielonego ogrodu. Przyda się, bo przynajmniej mnie jakoś bardzo się dłuży.

Alicjo, nie wiem, czy umilam, czy zanudzam.
Mam jeszcze sporo zdjęć, a chciałabym zdążyć do wiosny

April napisał(a)
Cześć Goś, przepraszam że dopiero teraz znalazłam czas żeby przeczytać twój wątek. Bardzo miło było oglądać znajome miejsca. Fajnie zagospodarowałaś teren po kalifornijce. Bardzo podoba mi się też jak obrosło oczko. Busz masz wszędzie niesamowity ale bardzo przyjemny dla oka
Obiecuję że dołożę wszelkich starań, by już bywać na bieżąco, choć jak wiesz, szaleństwo w pracy wcale nie zelżało i trudno znaleźć czas na cokolwiek poza nią.

Wiem Jolu. Nawet miałam kilka razy dzwonić do Ciebie, ale nie chciałam Cię męczyć.
Może w weekend zadzwonię?
No właśnie teren po kalifornijce jeszcze nie do końca zagospodarowany i na razie nie umiem sobie poradzić.
Dlatego chciałam, żebyś przyjechała, może cos byś podpowiedziała?
Tak jak z cisami przy kompostowniku?

59 dni do wiosny

Margo2 22:36, 22 sty 2024

Margo2 22:37, 22 sty 2024

April 13:32, 23 sty 2024

Na zdjęciach wygląda jakby teren po jodle był już dopracowany, bardzo przyjemnie i lekko. Co ci się tam nie podoba?
Koniecznie muszę przyjechać. Zeszły rok jakoś dziwnie szybko mi minął, potem zaczęło się szaleństwo i praktycznie od końca września już nic nie robiłam w ogrodzie. Zostały nawet worki ziemi i nieposadzone rozsady różnych roślin. Pewnie nic z tego nie przezimuje. Ale trudno, pewnych spraw nie przeskoczę.
Ja też wiele razy brałam telefon z myślą że może teraz.... no i ciągle coś przeszkadzało. Wiem, kiepskie usprawiedliwienie