Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Gosi

Ogródek Gosi

Pszczelarnia 21:49, 25 sty 2024

Dużo zieloności i kwiatów, ogrodowy raj!
Margo2 23:09, 28 sty 2024

Jak miło, że mnie odwiedzacie mimo, że gospodyni nie ma.

antracyt napisał(a)
Gosiu, pochwal się, co ciekawego dokupiłaś dla sierpniowego koloru.
Niecałe 60 dni do wiosny - odliczanie trochę pomaga przeczekać ten czas, a trochę potęguje u mnie zniecierpliwienie W przerwach między ulewami wyszło przed chwilą słońce, zrobiłam obchód ogrodu i z przyjemnością odkryłam, że wiosną już pachnie - to pewnie zasługa wysokiej temperatury

Zuziu, ja dzisiaj przeszłam się po ogrodzie.
Było rewelacyjnie. Gdyby nie było tak mokro wzięłabym się za wiosenne porządki.
Nie wiem, czy się przesłyszałam, ale słyszałam wiosenne śpiewy ptaków.
Co posadziłam? Na razie postawiłam na rdesty, jeżówki, te najzwyklejsze, krwiściągi.
Posadziłam, ale nie wiem, co z tego wyjdzie. To jest tak jak się przerabia co chwilę rabaty.
Zobaczymy w sierpniu

Gosialuk napisał(a)
A u nas dziś paskudnie, leje i wieje. Chociaż śnieg się topi, to jakiś pozytyw tej pogody jest.
Ja już z chęcią bym ruszyła coś podziałać, a tu nawet na wysiewy za wcześnie.

Napisałam juz Zuzi, że gdyby nie rośliny ociekające wodą, ja tez chętnie bym ruszyła do ogrodu. Ale nie cierpię takiej wilgoci, więc sobie odpuściłam prace.
Za to z przyjemnością połaziłam. Powoli zaczyna się czas kwitnienia. Ruszają już cyklameny i ciemierniki.
Zapomniałam sprawdzić oczara

Cyma napisał(a)
Gosiu nie myśl krytycznie o swoim ogrodzie, jest piękny. Zmiany zawsze będziemy w ogrodach przeprowadzać. Też niektóre fragmenty mi się nie podobają i przesadzam dużo roślin, ale ogólnie mamy ciekawe ogrody.
Dereń kwiecisty Ci nie marznie? Kusi mnie ale już za dużo roślin zmarnowałam.

Soniu, miło Cię widzieć tutaj.
Śledzisz zmiany w moim ogrodzie od lat. Wiesz, że się zmienia, ale to tylko takie kosmetyczne zmiany.
Pokaż tutaj swój ogród. Uważam, że warto go pokazać, bo jest śliczny.
Jak na razie dereń sobie dobrze radzi. Mróz go nie uszkodził. Tylko ja, bo złamałam, a raczej wiatr złamał przewodnik, który przywiązałam do patyka.
Teraz musze wyprowadzić kolejny

Alija napisał(a)

Gosiu, zdecydowanie umilasz, oby tylko zdjęć starczyło, bo ogląda się je z ogromną przyjemnością.

Mam nadzieję, że zdjęć wystarczy do wiosny. Już niewiele zostało dni do nowych zdjęć. Muszę się spieszyć.

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Zaglądam codziennie. Nic tak dobrze nie ładuje moich wewnętrznych akumulatorków jak zerknięcie na zdjęcia z Twojego ogrodu.

Miło, że zaglądasz, bo dla mnie z kolei najlepszym ładowaniem akumulatorów są właśnie Wasze odwiedziny.

Pszczelarnia napisał(a)
Dużo zieloności i kwiatów, ogrodowy raj!

Ewo, bardzo się cieszę, że tak piszesz. Twój ogród to dla mnie bajka. Nawet mam nadzieje, że kiedyś go zobaczę w realu.
Margo2 23:14, 28 sty 2024

52 dni do wiosny

Zaczyna więc pokazywać wrzesień w moim ogrodzie. Wiem, że dla wielu osób jesień to jeden z najgorszych okresów w ogrodzie, ale ja lubię każda porę roku. Nawet zima jest piękna. Może nie w takim wydaniu jak teraz. Wolałabym więcej słońca, ale cóż. Woda też jest potrzebna.
Dzisiaj mimo pochmurnej pogody było bardzo ciepło. Z przyjemnością pospacerowałam po ogrodzie.
Mam wrażenie, że niedługo już rozpoczną się ogrodowe prace.

Margo2 23:15, 28 sty 2024

Margo2 23:16, 28 sty 2024

Margo2 23:17, 28 sty 2024

Rumianka 14:05, 29 sty 2024

Znów pocieszyłam oko na Twoich "zielonościach"...
Ela76 18:40, 29 sty 2024

Witam . Ogród jest bardzo ładny. Ten artystyczny nieład dużo daje. Bynajmniej nie na minus. U mnie też nie wszystko jest jak z katalogu ale i tak oko cieszy. Najbardziej to lubię jak w roślinki wkomponowany jest kotek. Uwielbiam takie zdjęcia. Sama mam kiciusia ale nie daje się fotografować.
ElzbietaFranka 19:10, 29 sty 2024

Jestem i też oglądam.
Miło jest po wspominać jak to było latem ubiegłego roku.
Grzało dobrze.
Oby ten rok przyniósł trochę więcej deszczyku.

Pozdrawiam
Margo2 21:40, 29 sty 2024

Rumianka napisał(a)
Znów pocieszyłam oko na Twoich "zielonościach"...

Musze gonić z tymi zdjęciami, bo zaraz zacznie się nowy sezon

Ela76 napisał(a)
Witam . Ogród jest bardzo ładny. Ten artystyczny nieład dużo daje. Bynajmniej nie na minus. U mnie też nie wszystko jest jak z katalogu ale i tak oko cieszy. Najbardziej to lubię jak w roślinki wkomponowany jest kotek. Uwielbiam takie zdjęcia. Sama mam kiciusia ale nie daje się fotografować.

Jest mi bardzo miło, że swój pierwszy wpis poczyniłaś u mnie.
Mam nadzieję, że pokażesz swój ogród.
Ja zawsze byłam psiarą. Kociara stałam się przez przypadek. Kot sąsiadów sobie nas wybrał. Wynosiliśmy go kilka razy do nich z powrotem, ale ciągle wracał. W końcu sąsiedzi oddali wszystkie jego rzeczy.
Niestety zginął w niedługim czasie pod kołami samochodu. Dlatego ten jest na uwięzi i sąsiedzi śmieją sie, że kot w niewolę popadł

ElzbietaFranka napisał(a)
Jestem i też oglądam.
Miło jest po wspominać jak to było latem ubiegłego roku.
Grzało dobrze.
Oby ten rok przyniósł trochę więcej deszczyku.

Pozdrawiam

Elu, grzało faktycznie, chociaż mam wrażenie, że nie az tak jak 2 lata temu. I całe szczęście.
Staram się prowadzić ogród ekologicznie, czyli jak najmniej podlewać woda ze studni. Zbieram deszczówkę do podlewania doniczek. Jak na razie ogród sobie radzi

51 dni do wiosny