Ostatnie czarne maliny I pierwsze jeżyny. Powoli wycinam czarne maliny które owocowały robiąc miejsce na nowe pędy.
Rano skonczylam gabion, zostaly jeszcze 4 do końca ale prawie nie mam kamienia. Popakowałam folie po dachówkach do żółtych worków. Zebralam maliny. W tym czasie M kosił. Po 2h wrocilismy do domu bo ciepło...
Nie ma fachowców co zrobić samemu trzeba czytać i uczyć sie. Glazurę bym położyła, parkiet tez gorzej właśnie z hydraulika i elektryka. Na szczęście juz pewnie budować nie będę.
Niedługo będziemy narzekać jak Anglicy po Brexicie.
Na cięcie Tui czekałam 3 tygodnie 250 szt Tui 2.5 tys. Wybłagany kontener za 700 zł , ale mam spokój na 2 lata.
Życie ogrodnika ciężkie jest co tu dużo mówić.
Kar... Piękne plony. Ja nie sieje i nie zbieram jedynie ogórki zaczynają kwitnąć. Koper rośnie wszędzie w kompoście nasiona.
Cukinię, papryka i dynie jeszcze mam.
Koper siałam 3x I nie mam wcale. Ostatnia próba - rozrzuciłam nasiona gdzie bądź w warzywniku.
Ogórków w gruncie nie bedzie, nawet nie zaczely owocowac a liscie jsk na koniec sezonu. Kiszka gdyby nie ten jeden pomylony z igloo gdzie z jednej rosliny już 90 ogórków zerwałam. Z jednej rosliny!
Dobrze ze tuje masz obcięte, mój tato walczy sam z drabiny, zastanawiałam się ile jeszcze da radę. I jak nie da to powie że nie da czy spadnie?
Nie no super. Póki jest sprawny to niech robi. Nie usiądzie I nie przestanie z dnia na dzień. Ale jak coś mu się stanie to ciekawe kto go podniesie, mama po 4tej operacji kręgosłupa?
Szkoda ze nie dali się namówić bo bym ich miała na miejscu w chałupce