Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Nowa działka, nowe wyzwania, nowi my ;)

Nowa działka, nowe wyzwania, nowi my ;)

Kontonaogrod 19:55, 03 lip 2024

Kordina 01:18, 04 lip 2024

Kontonaogrod napisał(a)
...Na kapuście też coś...

A to przypadkiem nie będzie mały żuczek z trąbką - chowacz? Wygryza małe dziurki, u mnie drugi rok grasuje na rzodkiewkach, paskuda wredna!
Urszulla 05:54, 04 lip 2024

Kontonaogrod napisał(a)
Tu widac brakujące 5 gabionów po lewej

Teraz rozumiem Usytuowanie i spadki z gabionami. Nie lada przedsięwzięcie kobieto wulkanie zbiory owocowo-warzywne też super. Milego
Kontonaogrod 07:02, 04 lip 2024

Nie mam pojęcia, może to I żuczek? Nie mógłby się żywić czymś innym?

Ula dzięki. Normalnie w tym tygodniu byśmy skończyli te gabiony ale nadal słabo się czuję. Chłopaków nie było na budowie I nas tez wypada jechac sprawdzic jak tam cukinie buahaha

Pozdrawiam milego dnia!
Patrycja_KG_Lu 08:29, 04 lip 2024

W zeszłym roku pomidory nie wybarwiały mi się w miejscu połączenia z gałązką, a po przekrojeniu były w tym miejscu niedojrzałe. Było to przez braki potasu. Po zasileniu interwencyjnym dolistnym było już potem lepiej.

Rondo w sumie nie jest głupim pomysłem, bo wygodnie by się zawracało na działce i pasowałoby do bryły budynku. Takie rondo z jakimś dużym drzewem typu lipa lub podobne, ale raczej to nie w Twoim stylu.

Te gabiony to po lekkim łuku czy w lini prostej? Kawał roboty odwaliliście.
Kontonaogrod 08:37, 04 lip 2024

A no widzisz myślałam że to kwestia odmiany - inne pomidory wyglądają ok? Ale większość jeszcze zielona więc nie mam za bardzo z czym porównać. Podleję je dzisiaj gnojówką, poczytam co z potasem można im dać... pryskałam wczoraj Switch na szarą pleśń, mam nadzieję pomoże... jak nie to za chwilę nie będzie liści do oprysku dolistnego buahahaha

Gabiony są po łuku, wszystkie, było trochę zabawy z ustawieniem i łączeniem, ale nie było źle.
Jeszcze chwila i skończymy

Ronda nie będzie. Jest za to ślepa droga/miejsce do parkowania w bok/w stronę stajni. Jest droga dojazdowa do stajni. I będzie placyk wyłożony kostką przed domem i garażem. Myślę że miejsca utwardzonego wystarczy.
Kontonaogrod 18:02, 04 lip 2024

Winda dla dachówek

Kontonaogrod 20:56, 04 lip 2024

Kontonaogrod 21:00, 04 lip 2024

Dzisiejszy gość - pod ścisłą ochroną

Kordina 00:00, 05 lip 2024

Od samego początku Twojej działalności nie mogę wyjść z podziwu nad Twoją energią, ile Ty rzeczy potrafisz w błyskawicznym tempie ogarnąć. qrza mordeczka żebym chociaż 1/3 była tak obdarowana, jak Ty