Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Nowa działka, nowe wyzwania, nowi my ;)

Nowa działka, nowe wyzwania, nowi my ;)

sylwia_slomc... 10:08, 28 lip 2024

Kontonaogrod napisał(a)
Nie ma to jak podlewac brzozy w deszczu

M podlewal, ja zbieralam plastiki do worka. Glownie tasmy I opakowania po dachówkach.

Jak troche podeschnie zabieram sie za lawende

A u nas z kropidła parę kropelek spadło i koniec. Może popołudniu cos dopada sucho przeokropnie, rudbekie i hortensje mdleją, rozplenice się zwijają, podlać zdążam tylko to co świeżo wsadzone.
Kontonaogrod 10:16, 28 lip 2024

Wiosna I lato sa dosc mokre u nas, popada i to porzadnie na tyle czesto ze warzywnika nie podlewalismy wcale w tym sezonie. Jeszcze sie nie zdarzylo do tej pory.

Generalnie podlewamy tylko swiezo sadzone rosliny, reszta musi sobie radzic...

A na gorce mam 12 drzew owocowych do wymiany - nie podlewane niektóre padly... byle do jesieni
Kontonaogrod 13:53, 28 lip 2024

M mi zamówił w Anglii. Prawie (?) nie do dostania u nas

Welldales 50 Winter Perpetual Spinach Seeds Autumn Vegetable
(ma zimować, ale czy w Polsce przezimuje?

Rare Heirloom UFO Patty Pan Courgette White Green Stripe Summer Squash Seeds

PREMIER SEEDS DIRECT TOMATILLO - PURPLE - PHYSALIS IXOCARPA - 50 SEEDS

zielone rosną w igloo, więc fioletowe pewnie też urosną? Choć nie wymyśliłam jeszcze co z nimi zrobię - salsę pewnie, jak będzie ich na tyle dużo...

PREMIER SEEDS DIRECT - CORN GLASS GEM 30 FINEST SEEDS

ludzie pokazują rzeczywiście taka kolorowa rośnie
Kontonaogrod 13:55, 28 lip 2024

PREMIER SEEDS DIRECT - COURGETTE - SUMMER HOLIDAY F1-10 SEEDS

Heirloom Heritage Sweet Bell Pepper Seeds. Huge Sweet SICILAN RED Pepper. Certified Organic Grower

W przyszły roku bedę miała miejsce - będą dynie, kabaczki, patisony, ale też arbuzy i melony

Rare American Heirloom Heritage Water Melon Seeds. Charleston Grey Watermelon Certified French Organic Grower

Armenian Cucumber Melon Striped Painted serpente Heritage Heirloom 10 Organic Seeds Certified French Organic Grower
Kontonaogrod 13:59, 28 lip 2024

Heritage Heirloom Huge Orange Russian Striped Bull's Heart OX Beefsteak Tomato Seeds

Small Heirloom Heritage Melon Seeds. Unusual Rare Climbing Tigger Tigre Melon

Generalnie mają wsyzstko co i my, ale szukałam odmian "heritage" i "heirloom"

Huge Heirloom Heritage Sweet Pepper Seeds. Giant Aconcagua 12" Long Pale Green

Leek Elephant Winter Hardy 500 seeds + Freebie + Plant tag - Allium

Kontonaogrod 14:02, 28 lip 2024

Trochę inny ogórek armeński

PREMIER SEEDS DIRECT - CUCUMBER - ARMENIAN YARD LONG - 70 SEEDS

Edamame, soja, 2 paczki. Miałam, wysiałam, zebrałam duużo nasion... i przez zimę mi jakieś żuczki zeżarły

Edamame Green Beans Seeds in Pictorial Packet from a UK Seller Japanese Delicacy Bring A Taste of Japan to Your Home

Słonecznik z mongolii, zobaczymy - bo wysiałam nasze nasiona i chyba dla ptaków zostawię bo są miniaturki :/ słoneczniki niby duże a nasiona maleńkie...

Sunflower Mongolian Giant Seeds Pictorial Packet Grows Upto 14ft Tall World record holder

Kontonaogrod 16:24, 28 lip 2024

Wycielam dzikie odrosty korzeniowe z jeżyn. Dwie mi odrastaja I te nowe sa mocno zielone I klujace. Brrrr.

Przyjechala pani po pomidory. Swiezo zebrane maliny tez wziela tym sposobem sie pozbylam prawie wszystkiego, tylko kilka plus koktajlowe leza na blacie w kuchni.

Wyrwalam tez z rabaty obok sasiada kope chwastów, glownie pokrzywy. Pokłułam się brrrrr. Fajrant
Kontonaogrod 18:32, 28 lip 2024

Miska jezyn I miska malin. Bo jutro nie bede miec czasu. Dzem czy sok? Oto jest pytanie
sylwia_slomc... 18:55, 28 lip 2024

Jeżyny ze śmietaną z cukrem mmmmmm pycha, smak dzieciństwa gdy się po granicach zbierało
Z tej wielkiej papryki zostaw kilka nasionek dla mnie, konkretniej nie dla mnie, a dla sąsiadki co się papryką specjalizuje. Jest szansa, ze gdyby u Ciebie się nie powiodło w kolejnym sezonie to u Niej będzie
sylwia_slomc... 18:56, 28 lip 2024

Ciekawe jaka ta kolorowa kukurydza jest w smaku i czy po ugotowaniu kolor zachowuje.