Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Nowa działka, nowe wyzwania, nowi my ;)

Nowa działka, nowe wyzwania, nowi my ;)

Kordina 14:38, 29 sie 2024

Kontonaogrod napisał(a)
Dzięki bardzo

Inaczej? W sensie jeszcze jedna para rąk? Hehe (przydałaby się)...

No, tak jak jakaś hinduska boginii z 10 rękoma co tłumaczyłoby Twoje działania
Kontonaogrod 14:39, 29 sie 2024

Przydałoby się

Dzis tylko zbieram plony, podlewam trochę punktowo - jest bardzo sucho. O 16tej jedziemy na dzialke podlewać I zobaczyc jak tam postępy.

Jutro o 9tej przyjezdza Pan od okien na pomiar.
Juzia 16:05, 29 sie 2024

Ta już okna będzie wstawiać!
Ludzie! A ja ciągle przy równaniu działki.... hahahahaha!

A wybrałaś już kolor tych okien?
Kontonaogrod 16:11, 29 sie 2024

Nie. Ale Pan ma przyjechać z próbnikiem

Antracyt albo Turner Oak
Buahaha
Juzia 16:15, 29 sie 2024

Kontonaogrod napisał(a)
Nie. Ale Pan ma przyjechać z próbnikiem

Antracyt albo Turner Oak
Buahaha

Ten Oak nie brzydki
Ale chyba za jasny. Wolę coś ciemniejszego... ale na pewno nie antracyt! Kurz na tym widać
Kontonaogrod 18:40, 29 sie 2024

No widać.

Mój problem jest taki że chcemy rolety. Do wszystkich okien. I ten laminat czy okleina na oknie nue wygląda źle. Za to na rolecie wygląda tragicznie. Zwlaszcza dużej. Podwójna brama garażowa wygląda obrzydliwie. Albo całość antracyt albo brama I drzwi antracyt reszta Turner Oak (jest Turner Oak Toffee trochę ciemniejszy - sprawdz).

I nie wiem czy mogłabym patrzeć na potrójne okno balkonowe z taką wielką roletą w maziaje... już lepszy antracyt (mam tutaj).

Po budowie juz sie nie kurzy, do drogi daleko...
Kontonaogrod 18:41, 29 sie 2024

Juzia 19:01, 29 sie 2024

Kontonaogrod napisał(a)
No widać.

Mój problem jest taki że chcemy rolety. Do wszystkich okien. I ten laminat czy okleina na oknie nue wygląda źle. Za to na rolecie wygląda tragicznie. Zwlaszcza dużej. Podwójna brama garażowa wygląda obrzydliwie. Albo całość antracyt albo brama I drzwi antracyt reszta Turner Oak (jest Turner Oak Toffee trochę ciemniejszy - sprawdz).

I nie wiem czy mogłabym patrzeć na potrójne okno balkonowe z taką wielką roletą w maziaje... już lepszy antracyt (mam tutaj).

Po budowie juz sie nie kurzy, do drogi daleko...

A rolety antracyt a okna w drewnie?

Ja widziałam ładne bramy w okleinie drewnopodobnej. No ale masz rację.... niektóre wyglądają źle. Trzeba by najpierw wybrać bramę a póxniej do niej dobierać okna. Ja chyba tak zrobię Oak Toffee za ciemny. Chcę chyba coś w odcieniach dębu? Albo jasny orzech?

A tam się nie kurzy po budowie Zawsze się kurzy
Ja już nie kupuję nic białego i czarnego. Nie mam siły latać ze szmatą co trzy dni
Będzie wszystko w drewnie albo w maziaje i wzorki. Hahaha! Ewentualnie beton. Też nie jest jednolity
Juzia 19:03, 29 sie 2024

Kontonaogrod napisał(a)

Miałaś paliki brzozom zrobić

Ale już jest ogród a nie plac budowy!
Kontonaogrod 19:51, 29 sie 2024

Juzia napisał(a)

A rolety antracyt a okna w drewnie?

Ja widziałam ładne bramy w okleinie drewnopodobnej. No ale masz rację.... niektóre wyglądają źle. Trzeba by najpierw wybrać bramę a póxniej do niej dobierać okna. Ja chyba tak zrobię Oak Toffee za ciemny. Chcę chyba coś w odcieniach dębu? Albo jasny orzech?

A tam się nie kurzy po budowie Zawsze się kurzy
Ja już nie kupuję nic białego i czarnego. Nie mam siły latać ze szmatą co trzy dni
Będzie wszystko w drewnie albo w maziaje i wzorki. Hahaha! Ewentualnie beton. Też nie jest jednolity

Rolety mają prowadnice. Prowadnice zasłaniają 1/3 ramy okna. Na bank musza byc takie same.

Nie kurzy sie, jak juz krzaczory czy chocby trawa urośnie. A antracyt to taki zakurzony czarny, wiec wygląda na zakurzony caly czas buahaha I jest git.

Nie moge miec maziai wszedzie, bo chce dąb na podłodze. I sie bedzie gryzło.

Poza tym antracyt kosztuje 70k a kolor plus 20 procent. Wiec raczej calosc antracyt I z głowy. Rozumiem dopłacać za funkcję czy bajery, ale kolor? Chyba antracyt będzie bo maziaje na dużej powierzchni serio wyglądają źle...
Orzechowe okna juz mialam, na tych to dopiero kurz bylo widac!