Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Nowa działka, nowe wyzwania, nowi my ;)

Nowa działka, nowe wyzwania, nowi my ;)

Kontonaogrod 19:54, 29 sie 2024

Juzia napisał(a)

Miałaś paliki brzozom zrobić

Ale już jest ogród a nie plac budowy!

Mialas mialas wiesz ile rzeczy mialam zrobic? Wypadałoby wyhodowac te kolejne ramiona jak ten hinduski bóg rzeczywiscie

Do ogrodu jeszcze trochę, ale powolutku grzebiemy. Nie da się póki taka pogoda niestety.... sucho I gorąco. Pot się leje.

M ściął żywoplot - kupil nozyce na wysiegniku po upadku z drabiny... extra rzecz

Patrycja_KG_Lu 19:55, 29 sie 2024

Tutaj przykład połączenia - brama jednolita jasna, okna drewnopodobne, rolety jasne, dach ciemny.
https://www.instagram.com/reel/C7YaLjEoz9P/?igsh=MWE1c2N1d2luZ2swZA==
Kontonaogrod 19:57, 29 sie 2024

A ja wywalilam tomatillo z igloo. 4 rosliny opanowaly wszystko, po wyrwaniu 2 kopiaste taczki. I owoce z którymi nie wiem co zrobic

Kontonaogrod 19:59, 29 sie 2024

Patrycja_KG_Lu napisał(a)
Tutaj przykład połączenia - brama jednolita jasna, okna drewnopodobne, rolety jasne, dach ciemny.
https://www.instagram.com/reel/C7YaLjEoz9P/?igsh=MWE1c2N1d2luZ2swZA==

Patrycja zrobisz screena plis? Nie moge sie dostac do tej foty, kaze mi sie logowac itp. A ja nue uzywam instagrama... dzieki

Kontonaogrod 20:12, 29 sie 2024

Ostatnie borówki w tym roku buuuuu

Juzia 21:06, 29 sie 2024

Kontonaogrod napisał(a)

Rolety mają prowadnice. Prowadnice zasłaniają 1/3 ramy okna. Na bank musza byc takie same.

Nie kurzy sie, jak juz krzaczory czy chocby trawa urośnie. A antracyt to taki zakurzony czarny, wiec wygląda na zakurzony caly czas buahaha I jest git.

Nie moge miec maziai wszedzie, bo chce dąb na podłodze. I sie bedzie gryzło.

Poza tym antracyt kosztuje 70k a kolor plus 20 procent. Wiec raczej calosc antracyt I z głowy. Rozumiem dopłacać za funkcję czy bajery, ale kolor? Chyba antracyt będzie bo maziaje na dużej powierzchni serio wyglądają źle...
Orzechowe okna juz mialam, na tych to dopiero kurz bylo widac!

Ciemny orzech to widać. Mam takie w Zielonych Drzwiach, bo się wykonawca zagalopował z podbitką i walną ciemny brąz. Nie chciałam żeby się gryzło i mam orzech. Nie jest tragicznie, ale fakt... za ciemny jeszcze. Chociaż w tym obecnym domu mam jeszcze ciemniejsze okna.... to dopiero tragedia

Ja podłogi też będę miała chyba jakiś dąb... i dlatego okna też chce dąb. A Ty piszesz że się będzie gryzło?

Rób ten antracyt do dachu będzie pasowało!
Kontonaogrod 21:15, 29 sie 2024

Bo laminat to plastik, a dębu identycznego odcieniem nie dobierzesz. Podoba mi się płytka jodełka Marazzi treverkfusion neutral. I z tymi a'la dębowymi oknami niestety się gryzie.

Pewnie będzie antracyt 70 vs 84 tys... za 14 tys mozna trochę mebli kupić...
Patrycja_KG_Lu 21:47, 29 sie 2024

Ja mam jasnoszare wszystko. Cena była taka sama jak za antracyt. Kolor to kolor. Cena tańsza, jeśli od środka okna białe.
Kontonaogrod 06:28, 30 sie 2024

Ramki

Niespecjalnie mi się to podoba... zobaczymy co powie gość od okien ale pewnie stanie na jednolitych... zobaczymy

Dzięki za pomoc!!!
Kontonaogrod 07:49, 30 sie 2024

Patrycja_KG_Lu napisał(a)
Ja mam jasnoszare wszystko. Cena była taka sama jak za antracyt. Kolor to kolor. Cena tańsza, jeśli od środka okna białe.

No wlasnie tez sie zaczelismy zastanawiac nad jednolitym kolorem. Wtedy rolety czy wielka brama garazowa nie wygladalyby glupio. I ewentualnie kawalek drewniany na elewacji by pasowal?

Dzieki Patrycja!