Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Nowa działka, nowe wyzwania, nowi my ;)

Nowa działka, nowe wyzwania, nowi my ;)

LIDKA 11:10, 02 kwi 2025

Przepiękneeeeeee.
Urlop mam do pt i sadzenie będzie od razu.
Kontonaogrod 11:17, 02 kwi 2025

veva 12:06, 02 kwi 2025

Ale u Ciebie już kolorowo U mnie jeszcze szaro i nieciekawie, ale za to osiedliły się bociany na słupie obok mojego domu i teraz obserwuję ich poczynania
Kontonaogrod 12:10, 02 kwi 2025

Jej! Ale fajnie! Też bym chciała

Dużo wczesnowiosennych roślin zawsze sadziłam żeby najlepiej w zimie jeszcze coś się zaczęło dziać nie lubię zimy
UlaB 12:45, 02 kwi 2025

Kar, tak namawiasz na te siewki ciemierników kurcze, z moich na razie żadnej nie przeniosłam z sukcesem, więc może się zapiszę na listę....
a czy jest coś czego nie masz a byś chciała? W sensie roślin, bo wiem, ze bilet lotniczy w jakieś fajne miejsce na pewno byłby na takiej liście Może akurat uda mi się odwdzięczyć jakąś rośliną.

Prymulki w trawniku wyglądają przeuroczo ! Właśnie zdałam sobie sprawę, że nie mam tej najbardziej pospolitej, różowej wersji. W ogóle mało mam prymulek. Zwykle wysadzam te, które wiosną mam w donicy przy domu, ale nie wszystkie się przyjęły. Muszę się za nimi rozejrzeć.

Z tymi bocianami przy domu to nie wiem czy tak fajnie - one potrafią nieźle naświnić w okolicach gniazda, a to nie jest byle wróbelek, zostawia dużo odchodów.
Kontonaogrod 12:58, 02 kwi 2025

Chciałabym bociany, miejsce bym im znalazła hihi

Jak Ci spakuję siewki to prymulek kępkę mogę dołożyć. Póki co mam wstręt do kopania i sadzenia więc dziękuję bardzo więcej zielska nie chcę Co nie znaczy że jak pojadę do jakiejś szkółki to się na coś nie skuszę ale dziękuję bardzo

Może kiedyś, coś ale póki co - pas. No i miejsca nie mam! buahahaha

Prymulki mam wszystkie z nasion! Paczka za 1,3 i stado siewek, a potem tak szybko urosły że w szoku jestem. Teraz powinnam je wykopać, podzielić i posadzic w różnych miejscach, za parę lat będą wszędzie

pisz na priv numer paczkomatu i numer telefonu, to po weekendzie ogarnę
veva 13:16, 02 kwi 2025

UlaB napisał(a)

Z tymi bocianami przy domu to nie wiem czy tak fajnie - one potrafią nieźle naświnić w okolicach gniazda, a to nie jest byle wróbelek, zostawia dużo odchodów.

Zgadzam się z tym co piszesz, ale dla mnie chyba jest więcej plusów niż minusów z posiadania gniazda boćków. Moja koleżanka z pracy ma bociany koło swojego domu od 20 lat. Mówi, że faktycznie wkoło sporo jest odchodów, ale za to trawa rośnie w tych miejscach jak szalona Z minusów to jeszcze mnóstwo patyków pod gniazdem i różne żarcie, które im wypadnie podczas karmienia młodych. Po pierwszym sezonie zobaczę, czy mi się nie zmieni, ale na razie strasznie się z nich cieszę
Kontonaogrod 14:56, 02 kwi 2025

Zapłaciłam za wełnę do ocieplenia poddasza, jupi! Niech przybywa 2-3 tygodnie czekania niemniej. I moja wypłata pooooszła! haha
I zamówiłam misy WC podwieszane. Z systemem spłukiwania tornado. Strach się bać Buahahahaha

Jeszcze brodziki. Żeby moje wymiary były za połowę ceny w ciągu najbliższych 3-4 tygodni bardzo poproszę

Kontonaogrod 18:53, 02 kwi 2025

Pooglądałam ceny dereni kousa w odmianach i jedyne co powiem to…. Baaardzo się cieszę ze nie muszę kupować roślin w dzisiejszych czasach i cenach bo nie byłoby mnie na wiele stać. Ups
Rojodziejowa 19:12, 02 kwi 2025

W moim kibelku tak ładnie spłukiwania nie nazwali, ale zapewne wirowe to to samo

Zapytaj o ceny brodzików w Salonie Łazienek Elements w Krk. Wannę kupiliśmy u nich sporo taniej niż gdzie indziej. Brodzik też był w dobrej cenie. Dowożą na terenie małopolski za darmo jakby co