Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Nowa działka, nowe wyzwania, nowi my ;)

Nowa działka, nowe wyzwania, nowi my ;)

sylwia_slomc... 21:20, 04 lip 2025

Same kolekcje roślin u Ciebie: ciemierniki, piwonie, irysy teraz liliowce, Pięknie będzie jak to wszystko porośnie i zakwitnie
Kontonaogrod 21:23, 04 lip 2025

Dzięki.

No ftost nie jest standardem ale jak najbardziej trzeba.

Piwniczka jest w domu, dom na górce i fundamenty są tak wielkie że w zasadzie moglibyśmy mieć piwnicę. Wymyśliłam że szkoda tego całego zasypać i część oddzieliliśmy bloczkami i nam tam ocieplenie i wylewkę. Teraz pomaluje ściany bitumem żeby wody nie podciągały i robimy nad nią sufito - podłogę. Będę trzymać pewnie dynie i ziemniaki, mam nadzieję będzie chłodniej niż w domu ale zawsze na plusie. Pewnie jakieś podręczne słoiki też? Zobaczymy

Ściskam!
Kontonaogrod 21:24, 04 lip 2025

sylwia_slomczewska napisał(a)
Same kolekcje roślin u Ciebie: ciemierniki, piwonie, irysy teraz liliowce, Pięknie będzie jak to wszystko porośnie i zakwitnie

Taki plan wszystkie te rośliny rosną dobrze i są w miarę bezproblemowe. To lubię
Kontonaogrod 21:26, 04 lip 2025

kami napisał(a)
Ja wiosną 2025 kupiłam piekarnik SAMSUNG NV7B57508AB Dual Cook Flex Elektryczny Parowy Grafitowy Matowy A+. W oficjalnym sklepie Samsung, jak ceny spadają w necie to i tam spadają, trzeba wypatrzeć dzień. Ze zniżkami i oddaniem starego piekarnika zapłaciłam 3200zł z 3900zł i 350zł oddali mi na następne zakupy.

Z głównych zalet ma dzielone drzwi, możliwość pieczenia dwóch dań dla mnie cudo i termosonda cudo- wbijasz sam piekarnik się wyłącza po dojściu do konkretnych stopni.
Wada jedne prowadnice teleskopowe.
Z reszty nie korzystałam typu np :airfryer, pieczenie z parą -na parę mam mały pojemnik gdzie się wodę wlewa. Piekę mięsa w naczyniu więc czyszczenia jeszcze nie miał parą i pyrolizą.

Zamrażarkę do kotłowni BOSCH GSN51AWDV mogę polecić, cenowo coś sporo wzrosła. Mam od 3 lat, niby wydaje się duża wręcz wielka ale dzięki mniej zamiast kompoty/dżemy robić owoce wkładam do zamrażalnika, grzyby, warzywa, co mi zbywa itp.

Pogoogłam, dzięki coś muszę powybierać bo zamawiając meble do kuchni muszę podać wymiary - wszystko jest do zabudowy. W sumie fajnie mieć nowe sprzęty prawie wszystko nowe prócz pralki która stąd zabierzemy (jakoś?)