Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Nowa działka, nowe wyzwania, nowi my ;)

Nowa działka, nowe wyzwania, nowi my ;)

UlaB 17:35, 04 lip 2025

Fajna podłoga!

Mam juz drugą lodówkę powyzej 70cm szerokosci - wg mnie te dodatkowe centymetry robią robotę. Wcześniej mielismy Sharpa, teraz mamy Samsunga. Obie są z podziałem góra - dół - po otwarciu lodówki mam bardzo szeroką przestrzeń (w Samsungu mam w lidowce 2drzwi bez słupka) i uwielbiam takie rozwiązanie od prawie 20 lat Musielismy kupic tego samsunga na szybko bo Sharp sie popsuł tuz przed swietami, a potem m. poszperal w necie i sam naprawił Sharpa za bodajze 50zł. I okazalo sie ze nadal działa. To stoi obok zamrażarki w kotłowni jako zapas i włączam gdy jest potrzeba
Polon 17:39, 04 lip 2025

Podłoga wymiata, super wygląda
Kontonaogrod 18:27, 04 lip 2025

Tarasy zachwaszczone ale liliowce kwitną. Wszystko inne żyje

Kontonaogrod 18:28, 04 lip 2025

Kontonaogrod 18:33, 04 lip 2025

Kontonaogrod 18:35, 04 lip 2025

Tu na razie jest ściernisko ale będzie San Francisco

30 falbaniastych irysów, bokiem lisi ogon firletka czy coś. Panoszy się tu ale owady ją lubią
Kontonaogrod 18:44, 04 lip 2025

Fajnie ale dobrze że nie będę tego sprzątać biuro Ema

Podłoga nad moja piwniczką się robi

Legary zamontowane

Ciąg dalszy jutro
Kontonaogrod 19:39, 04 lip 2025

Ula akurat mam miejsce we wnęce żeby zagospodarować szerszą lodówkę i cieszę się będzie więcej miejsca. Rzadko robimy zakupy a jak już to większe i wtedy lodówka jest zawalona.

Jak się trochę odbije to zamrażarkę kupię, taka 60tke podblatowa z szufladami. Wstawimy ją do kotłowni obok pralki (?)

Cieszę się, powoli do przodu
kami 20:09, 04 lip 2025

Ja wiosną 2025 kupiłam piekarnik SAMSUNG NV7B57508AB Dual Cook Flex Elektryczny Parowy Grafitowy Matowy A+. W oficjalnym sklepie Samsung, jak ceny spadają w necie to i tam spadają, trzeba wypatrzeć dzień. Ze zniżkami i oddaniem starego piekarnika zapłaciłam 3200zł z 3900zł i 350zł oddali mi na następne zakupy.

Z głównych zalet ma dzielone drzwi, możliwość pieczenia dwóch dań dla mnie cudo i termosonda cudo- wbijasz sam piekarnik się wyłącza po dojściu do konkretnych stopni.
Wada jedne prowadnice teleskopowe.
Z reszty nie korzystałam typu np :airfryer, pieczenie z parą -na parę mam mały pojemnik gdzie się wodę wlewa. Piekę mięsa w naczyniu więc czyszczenia jeszcze nie miał parą i pyrolizą.

Zamrażarkę do kotłowni BOSCH GSN51AWDV mogę polecić, cenowo coś sporo wzrosła. Mam od 3 lat, niby wydaje się duża wręcz wielka ale dzięki mniej zamiast kompoty/dżemy robić owoce wkładam do zamrażalnika, grzyby, warzywa, co mi zbywa itp.
UlaB 21:06, 04 lip 2025

Kar, zwykłe zakupy to jedno ale czasami zdarzają się po prostu większe (w sensie dłuższe) rzeczy i wtedy różnica wielkości jest zauważalna.
Zamrażarkę mam chyba jakieś Gorenje czy cos w tym stylu, nie pamiętam, w każdym razie jest na pewno sprzed covidu. Jest odrobine wyższa ode mnie. Tak jak Kami ładuję tam głównie owoce, warzywa i grzyby. Moje dzieci bardzo lubią zimowe ciasta z borówkami, malinami czy śliwkami. No i galaretki z owocami. A my risotto z grzybami
Kupując zamrażarkę bierz koniecznie no-frost. Lodówkę oczywiście tez. W sumie to nie wiem czy to już jest standard czy nadal część sprzętu jest zwykła? Ja mam z wyjmowanymi pojemnikami (szufladami), jedne (górne) drzwiczki się uchylają w dół. Generalnie nie ma żadnych zakamarków, ma dużą pojemność przy swoich wymiarach, nie ma żadnych prowadnic itp. To były moje główne wyznaczniki poza zużyciem energii i systemem no-frost.

Co będziesz trzymała w piwniczce? Ona jest w domu?