Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Nowa działka, nowe wyzwania, nowi my ;)

Nowa działka, nowe wyzwania, nowi my ;)

sylwia_slomc... 11:41, 08 lip 2025

Pięć lat to długo wiele się może na świecie zmienić w tym czasie, gdyby wojna wybuchła nikt nie kupi. Ja bym zrobiła jak Em i miała na zainwestowanie w obecnie budowany dom lub na zapasie. Czasy niepewne są teraz. Coraz bardziej niepewne. Masz pewność, że po wprowadzeniu zmian w MPZP nadal będzie można tam budować? Bo to już w tym roku może się zmienić....
Judith 11:46, 08 lip 2025

Opcja 0: zostawić, niech leży i czeka. Nie ucieknie, a Ty i tak masz teraz co robić. Inne opcje możesz zrealizować w dowolnej chwili.
Kontonaogrod 11:47, 08 lip 2025

sylwia_slomczewska napisał(a)
Pięć lat to długo wiele się może na świecie zmienić w tym czasie, gdyby wojna wybuchła nikt nie kupi. Ja bym zrobiła jak Em i miała na zainwestowanie w obecnie budowany dom lub na zapasie. Czasy niepewne są teraz. Coraz bardziej niepewne. Masz pewność, że po wprowadzeniu zmian w MPZP nadal będzie można tam budować? Bo to już w tym roku może się zmienić....

Tam jest plan, miejscowość Dobczyce, na południe od Ciebie
działka jest w 100% budowlana, pozwolenie na budowę jest ważne, rozpoczęcie budowy zgłoszone. Dziennik będzie uzupełniony. Nic się nie zmieni, prawo nie działa wstecz.

Nie wierzę że się wojna rozleje w naszą stronę, wolę trzymać ziemię niż gotówkę.
Kontonaogrod 11:48, 08 lip 2025

Judith napisał(a)
Opcja 0: zostawić, niech leży i czeka. Nie ucieknie, a Ty i tak masz teraz co robić. Inne opcje możesz zrealizować w dowolnej chwili.

Tak pewnie zrobię bo budować nowego nie mam ani siły ani ochoty ani pieniędzy ani ekipy bo z Mateuszem współpracować już nie będę, ponad moje siły

Zobaczymy jak się sytuacja z moim Tatą rozwinie, a nuż go przekonam żeby się tam przeprowadził mogłoby być bliżej jeziora
sylwia_slomc... 11:57, 08 lip 2025

Kontonaogrod napisał(a)

Tam jest plan, miejscowość Dobczyce, na południe od Ciebie
działka jest w 100% budowlana, pozwolenie na budowę jest ważne, rozpoczęcie budowy zgłoszone. Dziennik będzie uzupełniony. Nic się nie zmieni, prawo nie działa wstecz.

Nie wierzę że się wojna rozleje w naszą stronę, wolę trzymać ziemię niż gotówkę.

To nie sprzedawaj. Znam Dobczyce bo do dziadków tamtędy jeździmy. Miejscówka świetna.
Kontonaogrod 12:07, 08 lip 2025

Wczoraj to kupiłam, póki co się zastanawiam co teraz Złożyłam wniosek o przeniesienie pozwolenia na budowę na moje nazwisko, wysłałam kwity o przyłącze prądu do tauronu (jeszcze gaz, woda, kanalizacja - ale na to jest czas). Umówiłam się z kierbudem. Chyba tyle...

pewnie ten domek zbuduję skoro papiery są... sam projekt 6 tys., architekt kolejne tyle lub więcej... ale jeszcze nie teraz, zresztą i tak kasy nie mam (ani sił)
Judith 12:15, 08 lip 2025

Wczoraj kupiłam… no nie mogę .
Juzia 12:18, 08 lip 2025

Już kupiłaś????
Hahahahhaaa!

Ty to jesteś raketa!

Rób po swojemu, bo Ty masz łeb gdzie trzeba!
Inni ludzie się 3 lata zastanawiają i guzik z tego póxniej mają

Młodej trochę zazdroszczę.... pojechałabym teraz w góry... echhh :/
Kontonaogrod 12:21, 08 lip 2025

37 tysięcy za działkę budowlaną z projektem i pozwoleniem, wszystkimi mediami (w tym kanalizacja), 3 minuty od zalewu Dobczyckiego - nie było się nad czym zastanawiać

Nie wiedziałam że pozwolenie będzie jeszcze ok i będzie można budować - stwierdziłam że kupię niech leży i czeka jeśli nie dom to domek letniskowy można postawić i gotowe.

Młodej zazdroszczę, wczoraj byli w fabryce czekolady Lindt i w Zurychu. Dzisiaj zwiedzają kantony w stronę włoskiej granicy.
LIDKA 12:42, 08 lip 2025

Kar Twoje tempo jest dla mnie szalone. Ziemia nie traci wartości to głosuje za opcją niech leży.

Czy czasem nie marzysz o chwili nudy,spokoju,stabilizacji?

Od dzieciaka jesteś taka szybka i zdecydowana?

Zdaje mi się że tu pytasz a i tak już wiesz że będziesz budować