Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Nowa działka, nowe wyzwania, nowi my ;)

Nowa działka, nowe wyzwania, nowi my ;)

Kontonaogrod 04:18, 16 lut 2026

Ala
tulucy 10:13, 16 lut 2026

mirkaka napisał(a)
To ptak dzierzba srokosz tak nakłuwa zdobycz na jakieś kolce, ciernie, żeby ułatwić sobie zjadanie

Dobrze, że to napisałaś, bo ja już zaczynałam mieć podejrzenie, że mam omamy jakieś...
Kontonaogrod 10:26, 16 lut 2026

Biedne myszki
veva 16:42, 16 lut 2026

Aniu, super wycieczkę miałaś. Najważniejsze, że głowa trochę odpoczęła.
Kontonaogrod 16:58, 16 lut 2026

Cieszę się też, bo czułam się winna że ja sobie jadę a Tato sam dostaje z mamą a opieka się robi coraz cięższa. Myślę że niewiele już czasu zostało

Ale wydaje się jakby mnie nie było dobry miesiąc, w tylu miejscach byłyśmy tyle robiłyśmy i zobaczyłyśmy.

Dziś powrót do pracy, na szczęście większość ogarnęli inni koledzy więc w miarę na bieżąco będę ogarniać, nie jest źle.

Odpisałam prawniczce zatrudnionej przez nowych właścicieli mojej chałupki że podtrzymuję dotychczasowe stanowisko i odrzucam ich bezpodstawnie roszczenia. Rozumiem że ona chce zarobić pisząc kolejne pisma ale ja proponowałam pomoc w naprawie usterki na co nowy właściciel zamiast podziękować zaczął mnie straszyć.I zablokowałam ich wszystkich adresy, a poleconych nie będę odbierać chyba że przyjdzie z sądu. Idiotyzm, sprawa o uszczelkę za 10 złotych a mam trochę nowych siwych włOsów i wrzodów na żołądku… a miesiąc temu opłaciłam fakturę za Przylacze Pradu na ich działce, o które walczyłem trzy lata… a te gwiazdy mnie pozwą za rozszczelnioną rurkę

Śmiać się czy płakać, sama nie wiem póki co nadal spać nie mogę
LIDKA 17:15, 16 lut 2026

Moja znajoma prawnicZka mówi że czy wygra czy przegra to kasa na konto jej musi wpłynąć. Także ten tego....olej ich.

Może nie dojdzie do sądu a jak dojdzie to za parę lat w polskich realiach. Szkoda nerwów.
Kontonaogrod 17:23, 16 lut 2026

Pol roku minimum w Krakowie.
Poczekamy zobaczymy. Nie będę się kopać z koniem, wystarczy. Po blokowałam ich przynajmniej nie będę podskakiwać na każde brzdekniecie telefonu.

Wstydu nie mają, serio. Zostawiłam im gratów w gratisie za 20 tys Jsk zaczęłam liczyć (szklarnie piwniczki wiata, nie licząc drobiazgów), uzbroiłam im Działke choć mogłem rozwiązać te umowę. A tym się psuje rurka - pewnie ten kto montował antenę na dachu pociągną za grzybek odpowietrzający - i wydają teraz kasę na prawników żeby nie wiem co udowodnić? Serio nie ogarniam.
Polon 17:31, 16 lut 2026

Tak czytam o tych roszczeniach, to czy oni przypadkiem nie szukają pretekstu do wycofania się z umowy? Bo cóż tam było o tym w którymś z ich pism czy maili.
Bo sprawa jest tak absurdalna, że drugie dno nie jest wykluczone

Mysz na drzewie wygląda okropnie. Też kiedyś coś takiego widziałam i zachodziłam w głowę co to się wydarzyło. Podejrzewałam kota, że wlazł na drzewo i mu się zaplątało
Kontonaogrod 18:13, 16 lut 2026

Żeby się wycofać to by im się musiał dach na głowę zawalić albo obok oczyszczalnia wybudować o której wiedziałam ale zataiłam. Dom musiałby być niezgodny z umową np. nielegalnie postawiony - samowola, albo niezgodnie z projektem, w sposób zagrażający życiu i zdrowiu - co znacząco obniżyłoby jego wartość. I wtedy się to udowadnia w sądzie co im napisał ten mój znajomy radca prawny.

Jak im na wsi nie pasuje to niech to sprzedadzą i wracają do bloku? Co mnie to interesuje?

Masakra nie ogarniam serio. Jeszcze żebym zrozumiała albo czuła się winna ale niestety ani jedno ani drugie…

Mysz na kolczastej jedynie raz uratowałam, żywą…
Juzia 20:13, 16 lut 2026

Aż strach teraz cokolwiek sprzedawać!

A wiedziałaś, że jest coś takiego jak wyłączenie rękojmi???
Muszę chyba zagłebić się w temat....bo nie wiadomo na kogo trafię

Opalenizna zbrązowiała czy dalej czerwone jesteście???