Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Nowa działka, nowe wyzwania, nowi my ;)

Nowa działka, nowe wyzwania, nowi my ;)

Kontonaogrod 06:48, 20 lut 2026

Ta budowa to mały pikuś. Odkąd się zaczęła nawet tam nie byłam tylko mój kierbud odchacza kolejne etapy.
Jutro pojadę rzucić okiem i zapłacić.
Tak to można budować

Niestety na wykończenie tego domku do zamieszkania trzeba 300-400tys zł a tyle nie mam
Narsilia 18:07, 20 lut 2026

Oczar super muszę pomyśleć nad nim w ogrodzie faktycznie ,,czaruje,, , no budowa super dobrze że chociaż na tym gruncie idzie gładko
Kontonaogrod 18:08, 20 lut 2026

Też się cieszę oczary są bezproblemowe nic ich nie je a końcem zimy fajnie popatrzeć
Kontonaogrod 10:49, 21 lut 2026

Wczorajszy gulasz z okrą przywiezioną z Malezji

Szarlotka

Budowa zapłacona do etapu więźby dachowej więc nieco do przodu. Ostatni zimny dzień, podobno.

Fajnie że weekend
Rojodziejowa 11:27, 21 lut 2026

Podejmuję kolejną próbę z wysiewem okry właśnie. W tamtym roku nic z tego nie było. Ledwo rosło zielone, o owocach nie mówiąc
Kontonaogrod 11:46, 21 lut 2026

Dwa razy miałam ładną okrę ale szkoda mi na nią miejsca w szklarni bo to metrowe rośliny rosną
W gruncie nie mają szans, nie w naszym klimacie

Raz czerwona i raz zielona

Kontonaogrod 11:48, 21 lut 2026

Kupiłam dziś ziemię do wysiewu i pikuje paprykę i bakłażany. Chyba dużo ich w tym sezonie będzie

Będę się mogła podzielić jakby co

Okry nie sieje ale mam edamame i soję i fasolę lab lab. Zobaczymy co z tego wyjdzie

Kontonaogrod 12:22, 21 lut 2026

Dla porównania tak wygląda okna na Filipinach w czyimś ogródku na Loboc

30dkg okry w Malezji kosztowało 1,7zl w przeliczeniu. Na razie moja czołówka miejscówki na zimę na emeryturze. Mam nadzieję będę zdrowa i będę mogła plan zrealizować. Zamiast ogrzewać dom w zimie spędzać ją tam
Margo2 23:45, 21 lut 2026

Ale fajny wyjazd miałyście.
Po takiej zimie i ja bym chętnie gdzieś kości wygrzała
Czyli tata nie chce mieszkać w tym domku co budujecie?
Kontonaogrod 08:47, 22 lut 2026

Nie bardzo. Ale może mu się odwidzi, zobaczymy.
Właśnie do nich wpadłam z obiadem i ciastem i odbieram dzieci po imprezie (Młoda i koleżanki)

Do końca tego roku gmina wymaga wymiany kopciuchów. Tata nie chce inwestować w tym starym domu bo wszystko powoli się tam sypie. Więc może go namówię na nowy kilometr od jeziora z zakazem kąpieli (bo to zbiornik wody dla Krakowa). Ale łowić ryby można

Czekam na wycenę do stanu deweloperskiego bo ta moja firma która to buduje robi wszystko prócz płytek

Posprzątałam szopkę dla kur i ich kurniki. Miesiąc bez wymienionej ściółki i nie wyglądało to już ani dobrze ani zdrowo. Śnieg topnieje, jest plus 5. Wiosna wisi w powietrzu !