Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Nowa działka, nowe wyzwania, nowi my ;)

Nowa działka, nowe wyzwania, nowi my ;)

Kontonaogrod 20:21, 16 lut 2026

Skóra zlazła, nie jest źle.

Nie wiedziałam. Myślałam że rękojmia obowiązuje deweloperów a nie domu na rynku wtórnym, używanego, gdzie wszystko się może w każdej chwili zepsuć.

Ten mój prawnik mnie uspakaja że dobrze robię bo bym im wymieniała każdą śrubkę przez pięć lat. Wujek kumpla z pracy jest sędzia orzeka w podobnych sprawach mówi że oddalają takie goebuane roszczenia.
Ale badał się martwię bo sąd sądowi nierówny i chilera wie co może być.

Jak będę sprzedawać domek w Dobczycach to tylko z wyłączeniem rękojmi, z przeniesieniem obowiązków z firmy która mi to buduje na nowego właściciela. Bo jak za parę lat dom zacznie osiadać i Rysy się pojawia na ścianach to nie będę komuś remontu robić…

Człowiek jest z czasem mądrzejszy, szkoda se na własnych błędach
Juzia 21:49, 16 lut 2026

Kontonaogrod napisał(a)
Skóra zlazła, nie jest źle.

Nie wiedziałam. Myślałam że rękojmia obowiązuje deweloperów a nie domu na rynku wtórnym, używanego, gdzie wszystko się może w każdej chwili zepsuć.

Ten mój prawnik mnie uspakaja że dobrze robię bo bym im wymieniała każdą śrubkę przez pięć lat. Wujek kumpla z pracy jest sędzia orzeka w podobnych sprawach mówi że oddalają takie goebuane roszczenia.
Ale badał się martwię bo sąd sądowi nierówny i chilera wie co może być.

Jak będę sprzedawać domek w Dobczycach to tylko z wyłączeniem rękojmi, z przeniesieniem obowiązków z firmy która mi to buduje na nowego właściciela. Bo jak za parę lat dom zacznie osiadać i Rysy się pojawia na ścianach to nie będę komuś remontu robić…

Człowiek jest z czasem mądrzejszy, szkoda se na własnych błędach

No właśnie tragedia z tą rękojmią starych domów.
I jeszcze odpowiadasz za wadę o której sama możesz nie wiedzieć.
Tak jakbyś to ty ten dom budowała!
Kto pisze takie głupoty? I kto je zatwierdza???
Rządzą nami idioci.