Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Nowa działka, nowe wyzwania, nowi my ;)

Nowa działka, nowe wyzwania, nowi my ;)

Kontonaogrod 10:13, 23 mar 2026

Cieszę się

O nie, biedna piwonia. Może odbije z pąków uśpionych?

Tu niestety nie ma ani luźnej ani przepuszczalnej gleby i niestety nie będzie

Miłego dnia Krysiu
Kontonaogrod 13:59, 23 mar 2026

Piwonie rosną w oczach

Niektóre późniejsze dopiero startują

Kalina bodnanska

Podpory pod kiwi i budki dla ptaków

UlaB 15:21, 23 mar 2026

Piwonie, wow

U mnie dopiero zaczyna się dawać wbijać szpadel i to nie wszędzie Przebiśniegi przekwitły ale chyba przez tą zmrożoną ziemię szału w tym roku nie zrobiły. Wykopię Ci trochę gdy już będę pewna, że cebula nie zostanie w ziemi, bo w sobotę tak upitoliłam jedną kępę. Przylaszczkom nie zdążyłam wyciąć starych liści - kwitną na tle zdechlaków. No cóż. Mam już wytypowane kępki do wykopania i wysłania. Te moje ilości to będą u Ciebie symboliczne
Polon 15:43, 23 mar 2026

Szybko u Ciebie startują rośliny, chyba jakaś dobra, południowa ekspozycja, może winnicę zrobisz?

Nieustająco szokuje mnie jak u Ciebie wszystko szybko, z rozmachem i bardzo porządnie robicie. Teraz znowu te podpory do kiwi - no nie ma lipy
Kontonaogrod 16:39, 23 mar 2026

Ula spokojnie i nie dziękuję z góry eksponowanych lokalizacji mam niewiele, po krzakach ładnych pocieszaczy pozimowych sadzić nie będę

Czasem widziałam na grupach osoby sprzedające ale w tym sezonie jakoś nie. Normalnie chyba więcej czasu spędzałam czytając różne rzeczy. W tym radcy prawni rękojmie i pogrzeby plus odpisywanie na pozwy. Nie polecam

Gosia tak południowa ekspozycja ale bardzo wietrznie tutaj. Czekam aż drzewa krzewy i żywopłoty urosną, będzie lepiej. Poprzednia działka była bardziej osłonięta, magnolia gwiaździsta już tam kwitnie. Heh

Pokazuje tylko zrobione czy ogarnięte rzeczy, nie martw się. Tato ostatnio rozejrzał się i powiedział że nadal mamy tu roboty na rok albo trzy i on by usual i płakał
Zrobione 3 rzędy borówkowe z 9 itp.

Podpory na kiwi są tylko dlatego że ten fragment płotu po zimie zaczął się niezdrowo przechylać, więc tak go ratujemy. Mam nadzieję więcej niż te 3 panele nie będą chciały przegrać z grawitacją…

Kontonaogrod 16:41, 23 mar 2026

Ostatnie pory

Nornice czy inne karczowniki

Ubiegłoroczne drzewka przecinki, wieki miną zanim coś będzie widać