Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Nowa działka, nowe wyzwania, nowi my ;)

Nowa działka, nowe wyzwania, nowi my ;)

Kontonaogrod 19:23, 03 sie 2026

Nie mają. Mają też po 80 lat więc z wężem nie latają.
Fajnie fajnie ale nie do końca tam mają nadal się zastanawiam jakby to było tam mieszkać i żyć na co dzień?
Kontonaogrod 20:48, 03 sie 2026

Juzia 14:12, 04 sie 2026

Super wyszły ci te półki

Do mnie przyjechał pierwszy kosz gabionowy.
Żon kazał wziąć na próbę, bo on nie jest przekonany
I tak będzie po mojemu Hahaha!
Półki będę miała wąskie, bo tam cień ciągle i chyba tylko hosty tam posadzę.
Ewentualnie jeszcze bergenie czy hakone...

A Ty masz taki świetny busz!
Miło popatrzeć
No tylko roboty więcej

Jak idą poszukiwania mieszkania?
Kontonaogrod 14:31, 04 sie 2026

No chwasty rosną mimo upałów. Ale ogarniamy, powoli.

Dziś jakiś gość przyjechał po ogórki i spytał czy go adoptuję hahaha bo widoki mu się podobają. Ewentualnie przyjedzie na wolontariat popracować w ogrodzie więc się zastanowię bo chwastów nadal mamy dostatek buahahahaha

Chyba kupimy starego trupa z lat 60tych, z cegły, z parkietami, w fajnej lokalizacji, z ogrzewaniem miejskim. Ostatnie piętro bez windy i windy nie będzie bo nie ma na nią miejsca. Za to z balkonem od podwórza, tramwajem na ulicy, strychem, piwnicą i rowerownią i miejscem parkingowym, co w centrum Wrocka się raczej nie zdarza.

Negocjacje trwają, niestety nie zeszli za dużo, agent sobie w kulki leci czyli standard i pół miliona złotych polskich z PCC i notariuszem... masakra

I we wrześniu tydzień urlopu żeby z Młodą zedrzeć tapety, całość pomalować , kupić i poskręcać meble, zamówić kuchnię i sprzęty... obiady w barze obok "u babci jadzi" miałam babcię Jadzię...
kami 17:30, 04 sie 2026

jejku jak ten czas szybko leci. Już nawet w Anglii byłaś.
Czy tam fajnie mieszkać to też mnie zastanawia, najbardziej czy za emeryturę dałoby się przeżyć.
Kontonaogrod 17:49, 04 sie 2026

Nie nie byłam, ale niedługo jedziemy. Po brexicie nie mają tam różowo. Za polską emeryturę tam? Zapomnij… trzeba by jechać tam, pozarabiac i wtedy zostać. Ale dla kobiet wiek emerytalny to 65 lat więc żaden to interes

Zdjęcia przysłane stamtąd wraz z listą prac do ogarnięcia (zwykle im obcinamy żywopłot a ja bawię się sekatorem przez trzy dni obcinając przekwitłe byliny). Będziemy przesadzać do większych donic klony palmowe

Przed wyjazdem Wrocław chce ogarnąć- byłoby fajnie

Kontonaogrod 17:55, 04 sie 2026

Kontonaogrod 17:56, 04 sie 2026

Juzia 17:59, 04 sie 2026

Kontonaogrod napisał(a)
No chwasty rosną mimo upałów. Ale ogarniamy, powoli.

Dziś jakiś gość przyjechał po ogórki i spytał czy go adoptuję hahaha bo widoki mu się podobają. Ewentualnie przyjedzie na wolontariat popracować w ogrodzie więc się zastanowię bo chwastów nadal mamy dostatek buahahahaha

Chyba kupimy starego trupa z lat 60tych, z cegły, z parkietami, w fajnej lokalizacji, z ogrzewaniem miejskim. Ostatnie piętro bez windy i windy nie będzie bo nie ma na nią miejsca. Za to z balkonem od podwórza, tramwajem na ulicy, strychem, piwnicą i rowerownią i miejscem parkingowym, co w centrum Wrocka się raczej nie zdarza.

Negocjacje trwają, niestety nie zeszli za dużo, agent sobie w kulki leci czyli standard i pół miliona złotych polskich z PCC i notariuszem... masakra

I we wrześniu tydzień urlopu żeby z Młodą zedrzeć tapety, całość pomalować , kupić i poskręcać meble, zamówić kuchnię i sprzęty... obiady w barze obok "u babci jadzi" miałam babcię Jadzię...

A ile lat miał ten gość?
Jak na wolontariat to bierz!

Stary trup czasem lepszy niż nowy. Ale nie ma reguły.
Ostatnie piętro czyli które? Bo na 7 bez windy robić remont to słabo
Takie ceny mieszkań teraz. U mnie w mieście mieszkania droższe niż w Olsztynie Ups.

Kontonaogrod 18:03, 04 sie 2026

Gość miał 30 parę hahaha

4 te piętro z 4 i nad nim strych. Na nowe mnie nie stać. Na to też nie, no ale…
Takie samo mieszkanie miała moja ciocia babcia, siostra mojej babci. Też z parkietem. Miałam zajawki z dzieciństwa tylko meblościanki po drugiej stronie dużego pokoju buahahahaha