Gosiu wyjazdów mogę pozazdrościć,a ogród nadrobisz w nowym sezonie
Fajnie że wpadłaś bo już myślałam że będziemy pisać dopiero na wiosnę.
mnie już trochę wkurzają zmiany bo wiecznie zamiast ogrodu mam sadzonki, a nie ogród. Z nadzieją patrzę, że niektóre miejsca... może skończone będą wreszcie? Obecnie mnie rajcuje ściółkowanie rabat
Oj, grzebać w ziemi lubię ....a jeszcze bardziej lubię odkąd ściółkuję rabaty
W zeszłym sezonie bacznie mnie obserwowała sąsiadka spacerując z psem, mówiła że się przygląda uważnie postępom prac-a cały jagodnik zrobiłam od początku. Ode mnie dostała sporo sadzonek, co roku coś, zrobiła sobie swoją rabatkę. Sąsiad dla odmiany śmieje się ze mnie czy zostawiłam trawnik jeszcze..... do koszenia
Dziękuję mam tam przysłonę z lekkich Morning Light, miałam rozrośnięte 2 sadzonki od Madzi, zrobiłam z nich 7. Poza tym wsadziłam dużo sadzonek swojego śmiałka darniowego, on jest zimozielonym zadarniaczem terenu i lubi mokry teren. Teraz się zastanawiam czy nie za bardzo zasłoniłam altankę roślinami. Wykopać zawsze można
Sporo prac zrobiłaś w tym sezonie, masz chyba duży ogród, szkoda że zdjęcia takie wąskie, lubię jak są szersze kadry
Altankę sama robiłaś?? Bardzo fajnie wyszła
Ogród duży, jest przedzielony tujami więc nigdy nie obejmie się go w całości. Poza ogrodem głównym druga część też bardzo podzielona, długa, dlatego zdjęcia wąskie poza tym nie wszystko do pokazania
W tym sezonie robiłam jakieś zdjęcia szersze nawet w ktorymś momencie panoramiczne ale w zmniejszeniu nic nie widać, dlatego lepiej obejrzeć fragmentami. Kto był u mnie to wie o czym piszę i potrafi umiejscowić rabatę.
Altanka to stara drewutnia, wymieniłam tylko zmurszałą podłogę z pomocą znajomych, boki zrobione z palet, nic szczególnego, pomalowałam. A cieszę się bo można usiąść na kawę w upalny czas w lekkim cieniu, a nawet się zdrzemnąć po ciężkiej pracy w ogrodzie. Chyba wystarcza mi na dzień dzisiejszy taki kącik. Ta naprawdę to w ogrodzie najczęściej pracuję
Miejsce do posiedzenia wyszło rewelacyjnie.
Obyś tylko miała czas posiedzieć
Obawiam się, że zmiany w ogrodzie będa co roku.
Taki nasz los.
Tez wnioskuję o więcej zdjęć na przyszłość
Uwielbiam spotkania ogrodowe.
Lubię odwiedzać i lubię być odwiedzana.