SaskiaFarkas
18:29, 06 maj 2024
Nad trawami się jeszcze zastanowię bo faktycznie potem ogromne urosną. Być może na mijankę z hortensjami wstawie Molinię. Wysokość 1,5 mi wystarczy.
Wkopałam wiśnie - jednak co 2,5 m bo w tych miejscach chciałam w przyszłości trochę zasłonić wyjście z tarasu. Między wiśnie amanogawy dałam 2 hortensje 3 to już byłby tłum i ścisk. Zwłaszcza że mają z tyłu być trawy.
Dostałam też parę szałwi więc posadziłam je na rabacie przy ścieżce. Rabata przy płocie wygląda póki co tak jak na załączonym obrazku.
Nie wiem jeszcze co posadzić w tym miejscu.
Myślałam o ostrokrzewie na pniu 2 sztuki i przy placyku na zakończeniu ścieżki jedna sztuka lub rządku jakiegoś kwitnącego krzewu.
Kolejną rabatą jest ta nieszczęsna naprzeciw tarasu.
Nie umię zdecydować się na wybór drzewka. Już miałam kupować świdośliwę Lamarcka ale jakoś nie czuję do niej mięty
. Jest piękna, ażurowa jak kwitnie, ale ogólnie potem jakoś mnie nie powala na kolana. Głóg też odrzuciłam z uwagi, że korona bardzo się rozrasta i wcale nie jest to małe drzewko. W okolicy jest ich sporo. Teraz pięknie kwitną. Ogólnie stwierdziłam, że wszystko co jest młode jest piękne, powabne i jak kwitnie to wspaniale wygląda. Ale co potem jak są już duże? Przy tak małym ogródku to jest dość istotne. oOstatnio Wymyśliłam, że kupię dwa lilaki na pniu a na środku klon palmowy ten o żółtym kolorze. Tak by nie zabierać sobie słońca. Jak widzicie za działką jest spoko wysokich drzew.
Wkopałam wiśnie - jednak co 2,5 m bo w tych miejscach chciałam w przyszłości trochę zasłonić wyjście z tarasu. Między wiśnie amanogawy dałam 2 hortensje 3 to już byłby tłum i ścisk. Zwłaszcza że mają z tyłu być trawy.
Dostałam też parę szałwi więc posadziłam je na rabacie przy ścieżce. Rabata przy płocie wygląda póki co tak jak na załączonym obrazku.

Nie wiem jeszcze co posadzić w tym miejscu.

Myślałam o ostrokrzewie na pniu 2 sztuki i przy placyku na zakończeniu ścieżki jedna sztuka lub rządku jakiegoś kwitnącego krzewu.
Kolejną rabatą jest ta nieszczęsna naprzeciw tarasu.

Nie umię zdecydować się na wybór drzewka. Już miałam kupować świdośliwę Lamarcka ale jakoś nie czuję do niej mięty