Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej

Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej

agniecha973 10:41, 27 paź 2012

halina_zawitkowska napisał(a)
Witaj Agnieszkonareszcie przez Hanię dowiedziałam się że ty masz roślinkę taką samą jak ja hoduję jajuż parę lat i tak jak u ciębieco podrośnie to przemarznie i tak co rokuJa kupiłam jako rododendron i nie wiedziałam co to jest.Mam laurowiśnię ale jest inna bo liście ma podłużne.Nigdy mi nie kwitłaTeraz mam je 3 szt .mam malutką może zabrać ja do domu i zobaczyć co z nią będzie.Jak masz wiadomości więcej to poroszę o kontakt .Wiem że mam kłopoty ze swoim podpisem nie umiem go uaktywnić ale może jak ktoś mi pomoze to mi się uda.Kombinuję niemiłosiernie ale na raze nici.Serdecznie Cę pozdrawiam a Hania ma u mnie na wiosnę piękną róże za pomoc w odgadnięciu nazwy tej rośliny.

Halinko, to na pewno laurowiśnia, ale chyba taka z rejonów cieplejszych . Będąc we Włoszech widziałam z niej piękne żywopłoty, u kuzynki też tak rośnie. Na nasz klimat niestety się nie nadaje. Robiłam jej różne ubranka - chochoł ze słomy, na to worek jutowy, był też stroisz. Nic z tego. Długo ładnie wygląda, wydaje się, że jest dobrze, ale na wiosnę liście ciemnieją i odpadają. Wypuszcza zupełnie nowe pędy, bo tamte ma przemarznięte. To nie dla mnie roślina, za dużo z nią zabawy. W zeszłym roku nie okryłam jej już w ogóle i przetrwała jak widać, ale mniej urosła. Trudno, co ma być to będzie.
agniecha973 10:43, 27 paź 2012

hanka_andrus napisał(a)
Pozdrawiam obie Panie!Mgliście.ale plusem! A na ten podpis zasadzić się muszę......

Haniu, pozdrawiam śniegowo. Idę sadzić róże, które akurat wczoraj musiały przyjechać. Szkoda roślin i pieniędzy, więc idę rączki odmrażać
Halince wysłałam na pw informację jak zrobić podpis, zobaczymy czy się uda.
zawitka 13:08, 27 paź 2012

Agaa dzięki chyba jeszcze nie jestem kumata w te klocki bo nic mi nie wychodzi mam pytanie cz to od razu powinno być na zielono czy moze trzeba czekać.Kombinuję jak słoń pod górkę i te zmiany wchodzą ale ni kuta nie chcą być na zielono a jeszcze jeśli nie za bardzo zawracam głowę skąd macie numery bo jak sprawdzam na profilach innych to są w srodku jakies litery Jeśli to dla Ciebie jakis kłopot to nie odpisuj jestem uparta jak oślica to powalczę z tymi nawiasami.PozdrawiamTaki podpis dostałam od chyba zespołu ijak jest teraz i nic
agniecha973 13:45, 27 paź 2012

Halinko, Twój podpis powinien wyglądać tak, ale trzeba usunąć dwie wstawione przeze mnie gwiazdki i wstawić numer Twojego wątku tam gdzie napisałam "tu powinien być numer", wtedy na pewno zadziała. Pamiętaj, że nie może być żadnych dodatkowych odstępów i nie może ich brakować jeśli gdzieś są.
Halina [*url=http://http:/www.ogrodowisko.pl/watek/tu powinien być numer-polowa-dzialki-czyli-powoli-mam-dosc] Połowa działki, czyli powoli mam dość [/url*]

Zobacz, jeśli usunę te gwiazdki od razu robi się na zielono, ale nie przekierowuje do Twojego wątku, bo nie mam jego numeru

Halina Połowa działki, czyli powoli mam dość
agniecha973 13:53, 27 paź 2012

Tak dziś u mnie. Zdj. na szybko, bo niektórzy nie zdają sobie sprawy ile śniegu spadło. I ciągle mocno sypie

Milka 13:54, 27 paź 2012

O rany...Aga, no u ciebie strasznie dużo, bo u nas pada i topnieje!
Juzia 13:58, 27 paź 2012

Sio zima....sio!!!!
AniaDS 15:39, 27 paź 2012

agniecha973 napisał(a)
Gratisa dostałam http://www.floribunda.pl/rose-gaujard-gaumo-id-69.html
Trochę za delikatna jeśli chodzi o mróz i choroby. Zobaczymy czy przeżyje.

Przeżyje .
U mnie żyje od 5 lat i dobrze sobie radzi .
agniecha973 16:17, 27 paź 2012

Serio? To te co ja wybierałam to chyba niezniszczalne będą, bo ja odrzucałam wszystkie róże, które miały mniej niż cztery listki lub gwiazdki.
agniecha973 16:20, 27 paź 2012

A tą Aniu znasz? Też sobie kupiłam
http://www.floribunda.pl/hansestadt-rostock-id-179.html