Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Hirutkowy raj:))

Hirutkowy raj:))

Krys 22:49, 28 lis 2012

Oj oby zimy nie było ,no może tylko w swięta
popcorn 08:02, 29 lis 2012

Krys napisał(a)

Krysiu no to się dzieje! Jak już łazienka będzie, to tylko kuchnia i można mieszkać! Kiedy przeprowadzka? Ale fajnie!!
pozdrawiam!

Oj Karolina przeprowadza może w marcu ,jeszcze moc pracy przed nami a ja mam dylematy wyboru kafli w łazience,kuchnia,podłogi oj nie lubię i to na szybko decydować .Mamy korytarzach ,łazience ,salonie i kuchni ogrzewanie podłogowe więc na podłodze kafle,myślałam aby w salonie trochę drewna,ale już nie będę kombinować ,łatwiej utrzymać w czystości kafle.Pozdrawiam

Krysiu kombinuj, kombinuj, my mamy wszędzie podłogówkę i żałuję że choć w salonie nie mamy drewna na podłodze... ale to prawda, szybciutko się czyści
powodzenia, trzymaj się ciepło!
Jak dla mnie zima może trwać styczeń-do polowy lutego, a potem plus 15 i wiosnę poproszę
kaisog1 09:35, 29 lis 2012

Ogrzewanie podłogowe to strasznneeee rachunki za prąd W Kubusiowie je mamy.... i kafle w salonie, których nie chciałam..... Fakt łatwo się czyści ale ja wolę drewno na podłodze... Miło sie chodzi i "cieplejsze" niż kafle.
Krys 14:19, 29 lis 2012

kaisog1 napisał(a)
Ogrzewanie podłogowe to strasznneeee rachunki za prąd W Kubusiowie je mamy.... i kafle w salonie, których nie chciałam..... Fakt łatwo się czyści ale ja wolę drewno na podłodze... Miło sie chodzi i "cieplejsze" niż kafle.

Gosiu ale ja mam ogrzewanie wodne na podłodze z pieca tego samego co kaloryfery.Tez wole drewno na podłodze >nie byłam przy układaniu ogrzewania na podłodze i mój m zarządził za duzo,wiec teraz dylemat
popcorn 14:28, 29 lis 2012

Gosiu to zależy jakie się ma ogrzewanie, my mamy pompę ciepła i niziutkie rachunki
Ale też wolałabym drewno... ale źle przenika przez nie ciepło, więc wszędzie są kafle... łądne, ale to nie drewno

Krysiu - to nie jest niestety najszczęśliwsze rozwiązanie... podłoga będzie ciepła, a to niezdrowe podobno... no ale M zarządził i pewnie za późno na zmianę? A czym będziecie grzać - olej, gaz, groszek?
Urszulla 14:41, 29 lis 2012

To i ja dołączę ze swoją budową. Mam podłogówkę i ciepła woda z pieca ogrzewa ją. Rzeczywiście mam płytki w całym salonie i nie żałuję. Do salonu wnosi się wszystko z zewnątrz i pies też roznosi, więc nie ma problemu z częstym myciem. Drewno przy takim użytkowaniu zniszczyłoby się po 2 sezonach.
Ale podłogówki używamy tylko w mrozy. Na co dzień grzeje kominek i ewent. wieczorem 1 grzejnik.

Powodzenia w budowie. Ja już tego nie znoszę dobrze......ale cóż......i jeszcze to potrwa ze 3 lata......dlatego trzymam kciuki za spokój i opanowanie.
Krys 14:49, 29 lis 2012

popcarol napisał(a)
Gosiu to zależy jakie się ma ogrzewanie, my mamy pompę ciepła i niziutkie rachunki
Ale też wolałabym drewno... ale źle przenika przez nie ciepło, więc wszędzie są kafle... łądne, ale to nie drewno

Krysiu - to nie jest niestety najszczęśliwsze rozwiązanie... podłoga będzie ciepła, a to niezdrowe podobno... no ale M zarządził i pewnie za późno na zmianę? A czym będziecie grzać - olej, gaz, groszek?

Było planowane ogrzewanie podłogowe w salonie ,ale nie tak duzo -szeroko ,mialo byc tylko kilka kresek po środku ,no ale juz za póło .Wczoraj zostały wylane wylewki.Mamy duże okno tarasowe i dla mnie to jest najblizsze wyjście do ogrodu i wiadomo ...,pies tez pewnie bedzie chciał byc w domu gościnnie.
Mamy piec dwufunkcyjny ekogrosze i miał,może też byc drewno a mamy go duzo.
Teraz sa piekne płytki ,wiec bedzie ładnie
Krys 14:51, 29 lis 2012

Urszulla napisał(a)
To i ja dołączę ze swoją budową. Mam podłogówkę i ciepła woda z pieca ogrzewa ją. Rzeczywiście mam płytki w całym salonie i nie żałuję. Do salonu wnosi się wszystko z zewnątrz i pies też roznosi, więc nie ma problemu z częstym myciem. Drewno przy takim użytkowaniu zniszczyłoby się po 2 sezonach.
Ale podłogówki używamy tylko w mrozy. Na co dzień grzeje kominek i ewent. wieczorem 1 grzejnik.

Powodzenia w budowie. Ja już tego nie znoszę dobrze......ale cóż......i jeszcze to potrwa ze 3 lata......dlatego trzymam kciuki za spokój i opanowanie.

Ula fajnie ze zajrzałas ,zaraz zobacze co u Ciebie.Brakuje mi kontaktu z tymi co buduja .Pozdrawiam
Martek 14:57, 29 lis 2012

Z tego co mi wiadomo ogrzewanie podłogowe ma tą wadę,że ciepło unosi się do góry wraz z nim kurz ,a to najbardziej szkodzi alergikom.Nie wiem jakie inne negatywy niesie za sobą takie rozwiązanie.
Martek 14:58, 29 lis 2012

Krysiu zima to i trochę bieli trzeba,pozdrawiam