Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Hirutkowy raj:))

Hirutkowy raj:))

Krys 15:06, 29 lis 2012

Martek napisał(a)
Krysiu zima to i trochę bieli trzeba,pozdrawiam

Martek dzięki
popcorn 15:16, 29 lis 2012

Krys napisał(a)

Było planowane ogrzewanie podłogowe w salonie ,ale nie tak duzo -szeroko ,mialo byc tylko kilka kresek po środku ,no ale juz za póło .Wczoraj zostały wylane wylewki.Mamy duże okno tarasowe i dla mnie to jest najblizsze wyjście do ogrodu i wiadomo ...,pies tez pewnie bedzie chciał byc w domu gościnnie.
Mamy piec dwufunkcyjny ekogrosze i miał,może też byc drewno a mamy go duzo.
Teraz sa piekne płytki ,wiec bedzie ładnie

no i git, będzie miodzio
Też słyszałam o tym kurzu i nic takiego nie zaobserwowałam, no ale fakt - nie mamy alergii.
Mam porównanie i znowu bym zrobiła wszędzie podłogówkę - bo ciepło jest równomiernie wszędzie; a u Teściów babcia siedzi przy grzejniku, gdzie indziej jej zimno... rozbierznosci temperatur 2-3 stopnie w 1 pomieszczeniu...
jasne, w salonie, przy tym wielkim oknie tarasowym, musi byc podlogowka! Ewentualnie w podlodze grzejniki takie z kratką z wierzchu - no ale to się źle czyści, zwłaszcza przy psach...
zresztą wylewki już są... są cudne kafle, będzie git!
Joanna___ 16:58, 29 lis 2012

Krysiu,podglądałam kilka razy Twój ogródek ale nie zostawiałam śladu.Dziś to robię,bo chociaż obrazki przyswoiłam i jestem bardziej "w domu" Podziwiam postępy i gratuluję domku.
No miejsca to u Ciebie sporo.
Mam od razu pytanie,bo zauważyłam modrzewia,przycinasz go jakoś?
Pytam,bo zasadziłam takiego tyci ze 3 lata temu i rośnie wściekle.Trzymam go na razie na wysokości ok.2,5 metra.W sumie wiedziałam co sadziłam ale jestem niezdecydowana co dalej.Wyrzucic nie planuję,bo uwielbiam jego miękkie,długie igły.
Czy Twój ma byc gigantem?
A domek też obserwuję,bo jestem na etapie początku urządzania.Zawsze mnie ciekawi jak prace przebiegają u innych.
barbara_kraj... 21:53, 29 lis 2012

Krysiu, witam i podziwiam tempo prac
Krys 22:03, 29 lis 2012

Joanna___ napisał(a)
Krysiu,podglądałam kilka razy Twój ogródek ale nie zostawiałam śladu.Dziś to robię,bo chociaż obrazki przyswoiłam i jestem bardziej "w domu" Podziwiam postępy i gratuluję domku.
No miejsca to u Ciebie sporo.
Mam od razu pytanie,bo zauważyłam modrzewia,przycinasz go jakoś?
Pytam,bo zasadziłam takiego tyci ze 3 lata temu i rośnie wściekle.Trzymam go na razie na wysokości ok.2,5 metra.W sumie wiedziałam co sadziłam ale jestem niezdecydowana co dalej.Wyrzucic nie planuję,bo uwielbiam jego miękkie,długie igły.
Czy Twój ma byc gigantem?
A domek też obserwuję,bo jestem na etapie początku urządzania.Zawsze mnie ciekawi jak prace przebiegają u innych.

Joanna bardzo dziękuję .Te 3 modrzewie maja dopiero trzeci rok i rzeczywiście duże już urosły ,nie myślałam o podcinaniu ,ale pomyśle o tym .Rosna w takim miejscu ,że mogą być duże.

Co do urządzania domu jestem w tym kiepska a na robienie aranżacji przez fachowców mnie nie stać.
Łazienkę mam już zaplanowaną ale kafelki nie.Nie mogę się zdecydować.

Fajnie ,że mogę z kims pogadac kto urządza dom.Masz już jakieś projekty.Joanna masz swój wątek?
Krys 22:05, 29 lis 2012

barbara_krajewska napisał(a)
Krysiu, witam i podziwiam tempo prac

Basiu dziękuję ,teraz troche prace ruszyły i mamy dobrych wykonawców.Najgorszy był cieśla i dekarz ,przez nich mamy opóźnienie a i wykonanie ich średnie.
Mala_Mi 17:22, 30 lis 2012

Wreszcie nadrobiłam zaległości .... my też na szybko robiliśmy wykończenie domu.... i wszystko było nie do końca przemysłane.... teraz bym co nieco inaczej zrobiła, a z drugiej strony dzięki temu szybciej byłam w domki i ogród pod nosem.. i mniej dylematów ....
Płyti przy psie ..to dobre rozwiązanie... teraz bym napewno położył ich więcej.. przynajmniej do wyjścia na taras........ bo mój pies-gosć... inną drogą z domu nie wychodzi.... walczyć z psem mogę ale z M nie mam już siły.. Pierwsze nauczy...drugiego niestety nie.... 4 lata i parkiet wygląda już że mocno używany.. a kupiliśmy dębowy bo trawdszy i miał mieć lepszy lakier.... Na psa tylko twarde płytki
Joanna___ 18:31, 30 lis 2012

Krysiu,nie mam swojego wątku.Na razie podglądam i myślę jak te moje chaszcze przeorganizowac.Sadziłam jak leci i efekt opłakany.
A z tym urządzaniem domu to też mam dylematy.Sto pomysłów na godzinę,więc jak już coś "zatrybi"w głowie to od razu to realizuję.Napewno skorzystam z projektu na kuchnię w zabudowie ale namieszam tam ostroReszta domu to już będzie nasz plan.
A w czym problem z łazienką? Wybór kafli,koloru,czy jak?
Jeszcze zapytam czy dobrze widziałam:masz sosny wejmutki? Czy to sosny piramidalis? (i tu gromki śmiech ogółu nad moją niewiedzą)
Cofnę się jeszcze pooglądac Twoje rośliny,pozdrawiam.
Krys 19:31, 30 lis 2012

asc napisał(a)
Wreszcie nadrobiłam zaległości .... my też na szybko robiliśmy wykończenie domu.... i wszystko było nie do końca przemysłane.... teraz bym co nieco inaczej zrobiła, a z drugiej strony dzięki temu szybciej byłam w domki i ogród pod nosem.. i mniej dylematów ....
Płyti przy psie ..to dobre rozwiązanie... teraz bym napewno położył ich więcej.. przynajmniej do wyjścia na taras........ bo mój pies-gosć... inną drogą z domu nie wychodzi.... walczyć z psem mogę ale z M nie mam już siły.. Pierwsze nauczy...drugiego niestety nie.... 4 lata i parkiet wygląda już że mocno używany.. a kupiliśmy dębowy bo trawdszy i miał mieć lepszy lakier.... Na psa tylko twarde płytki

Aniu pracowita pszczółko to ja chce deski w salonie ,ale już jestem przekonana do płytek ,tylko teraz kolor raczej jasny może jasny beż z mazajami grys polerowany.Pies to członek rodziny pozdrawiam
Krys 19:37, 30 lis 2012

Joanna___ napisał(a)
Krysiu,nie mam swojego wątku.Na razie podglądam i myślę jak te moje chaszcze przeorganizowac.Sadziłam jak leci i efekt opłakany.
A z tym urządzaniem domu to też mam dylematy.Sto pomysłów na godzinę,więc jak już coś "zatrybi"w głowie to od razu to realizuję.Napewno skorzystam z projektu na kuchnię w zabudowie ale namieszam tam ostroReszta domu to już będzie nasz plan.
A w czym problem z łazienką? Wybór kafli,koloru,czy jak?
Jeszcze zapytam czy dobrze widziałam:masz sosny wejmutki? Czy to sosny piramidalis? (i tu gromki śmiech ogółu nad moją niewiedzą)
Cofnę się jeszcze pooglądac Twoje rośliny,pozdrawiam.

Joanna zakładaj swój wątek pokazuj zdjęcia i zobaczysz co się będzie działo.Tutaj nikt z nikogo się nie śmiej a wszyscy się do siebie uśmiechają i wspierają.To jest czarodziejskie forum a główną czarodziejką jest Danusia

Tak mam w ogrodzie sosny wejmutki dwie i sosnę piramidalis też.Pozdrawiam