Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Brzozowy zakątek... i co z tym zrobić?

Brzozowy zakątek... i co z tym zrobić?

Ichigo 10:10, 24 kwi 2025

Brzozy śmiecą, a owszem, ale są piękne. Coś za coś. Na pewno nie są dla pedantycznych ogrodników, którzy muszą mieć wszystko wysprzątane na tip top. Mnie te ich śmieciuchy nie przeszkadzają.
Cudowne są takie brzozowe zagajniki jak u Ciebie. Można stworzyć pod drzewami leśne rabaty, albo zostawić tak, jak jest i też będzie dobrze.
Ichigo 10:40, 24 kwi 2025

Jeśli szukasz inspiracji, co można zrobić z brzozowym zakątkiem:

https://www.youtube.com/watch?v=xS9FAv2E6XE
Benia_o 10:56, 24 kwi 2025

Tak Magda, coś za coś

Ichigo napisał(a)

Dzięki za linka, niestety nie otwiera mi go.
Planów trochę już mam, ale z czasem gorzej i przyznam się, że ostatnio chyba mam jakiś kryzys bo ciężko mi się zabrać za jakąkolwiek pracę w ogrodzie
Nawet jeszcze kwiatów nie mam w donicach, a o tej porze zawsze było już kolorowo na tarasie.
No cóż bywa, mam nadzieję, że to chwilowe
Patrycja_KG_Lu 12:09, 24 kwi 2025

Ichigo napisał(a)

Teraz zadziała link.
Benia_o 12:26, 24 kwi 2025

Dzięki Patrycja
Piękny ogród
Ichigo 19:57, 24 kwi 2025

Benia_o napisał(a)
Tak Magda, coś za coś

Dzięki za linka, niestety nie otwiera mi go.
Planów trochę już mam, ale z czasem gorzej i przyznam się, że ostatnio chyba mam jakiś kryzys bo ciężko mi się zabrać za jakąkolwiek pracę w ogrodzie
Nawet jeszcze kwiatów nie mam w donicach, a o tej porze zawsze było już kolorowo na tarasie.
No cóż bywa, mam nadzieję, że to chwilowe

Poprawiłam, link powinien już działać dobrze. Mnie ten ogród zauroczył totalnie.

Ja mam kilka takich kryzysów w ciągu sezonu. Najgorzej jest, gdy się zrobi upalnie, wtedy to już nic mi się nie chce robić w ogrodzie. Jestem uzależniona od rozkładu jazdy busów i nie mogę sobie wyjść wieczorem do ogrodu, kiedy jest chłodniej, by popracować godzinkę czy dwie. W zeszłym roku całkiem olałam lato i nie byłam w ogrodzie przez prawie trzy miesiące. Ale miałam wtedy dużo problemów osobistych, to dlatego. Są chwile lepsze i gorsze, czasem ogród musi po prostu zejść na drugi plan. Nic na siłę.