abrakadabra
12:15, 01 gru 2011
A czemu trzeba usunąć te przy wjeździe??? Mi właśnie one najbardziej się podobają... Bardzo bym chciała je zachować. Odnogi w tamtym miejscu w sumie nie przeszkadzają - no dobra wchodzą na rabatę przy furtce i do przedogródka...

Jeśli chodzi o fundusze to niestety są niewielkie, mamy w planach jeszcze kilka dużych i niezbędnych inwestycji i trzeba na nie oszcędzać... Dlatego postanowiłam większość pieniędzy przeznaczać na rośliny - inne rzeczy typu zabudowa studni, drewutnia, wiata na auta, kompostowniki itp. postaram się wykonać pracą własną. No może nie do końca moimi rękami - pewnie bardziej zaangażowani w to będą mój TŻ oraz męska część przyjaciół i rodziny. Na szczęście wszyscy bardzo chętnie nam pomagają w zamian za obiadki i piwo na zakończenie ciężkiego dnia pracy

Do tego chciałabym jak najwięcej roślin rozmnażać, a i znaleźć jakąś dobrą szkółkę z rozsądnymi cenami. Jak ktoś zna jakieś fajne w okolicach Warszawy, Piaseczna to niech daje znak. A na giełdzie w Słomczynie ktoś kiedyś kupował? Są tam w ogóle rośliny? Pytam bo mam blisko i byłoby super, gdybym tam się mogla zaopatrywać...