Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Lek na całe zło czyli mój ogród

Lek na całe zło czyli mój ogród

Pszczelarnia 10:08, 28 lut 2012

Piękny. Bardzo mi się podoba. Taki nobliwie staroświecki. Dzięki za wstawienie zdjęcia. 10 mb i będą kanapa i fotele obite.
Z tym planowaniem u mnie to raczej próba stworzenia szkieletu zimozielonego - jakby powiedziała Danusia. Kwiaty i tak idą na żywioł.
AniaDS 17:27, 29 lut 2012

Moje ciemierniki w miarę zielone ale za to pogniły im pąki kwiatowe .
Celina 17:53, 02 mar 2012

Witaj Aldono co u ciebie? działasz już coś w ogródku?U mnie zimno i psioPozdrawiam
isia33 21:59, 02 mar 2012

A ja mojego liriope jeszcze nie odkryłam, śpi sobie pod świerkową kołderką, zrobię to jutro. Ale chyba nic mu się nie stało, widać zielone liście.
aldonaz 09:58, 03 mar 2012

Celina napisał(a)
Witaj Aldono co u ciebie? działasz już coś w ogródku?U mnie zimno i psioPozdrawiam

Celinko, ostatnie dwa tygodnie wyjeżdżałam z domu rano i wracałam wieczorem. Byłam potwornie zmęczona i nawet nie chciało mi się nic pisać. Przeglądałam tylko rózne wątki, podziwiając piękne ogrody i robiłam listę roślin, które muszę mieć u siebie. W ubiegłym tygodniu wymyśliłam też nową rabatę w kolorach tęczy. Czeka mnie pracowita wiosna i lato i już nie mogę się doczekać. Wysiałam trochę nasion, skusiłam się na nowe roślinki w sklepie ogrodniczym (funkie, liliowiec, łubin) i czekam na zamówione przez internet w zimie. Dzisiaj świeci słoneczko, więc zaraz wyjdę do ogrodu, ale nie planuję żadnych prac tylko pochodzę i pooglądam, co wschodzi i co mogłabym zmienić. Dzięki za pamięć. Pozdrawiam.

Zasadziłam w ubiegłym roku kilka odmian szafirków. Ciekawa jestem, czy wyrosną.

Bogdzia 19:03, 05 mar 2012

Bardzo jestem ciekawa tych Twoich rabat szafirkowej i tęczowej.
andziulka 19:30, 06 mar 2012

Witaj Aldonko! PrzeczytałamTwój wątek od deski do deski.Masz piękny domek, w pięknym otoczeniu. Uroczy jest ten brzozowy lasek Podziwiam Twoje roślinki. O niektórych mogę tylko pomarzyć, bo w moim regionie nie przetrwają. Piękna kolekcja host, fiołków, hortensji. Twoje marzenia o pięknym ogrodzie spełnią się szybciej, jak myślisz. Życzę Ci tego z całego serca
Pozdrawiam cieplutko
aldonaz 23:12, 06 mar 2012

Bogdzia napisał(a)
Bardzo jestem ciekawa tych Twoich rabat szafirkowej i tęczowej.

Rabata tęczowa będzie wzdłuż ogrodzenia. Rosną już tam różne krzewy, ale spróbuję jeszcze poprzesadzać niektóre, aby pasowało kolorystycznie. Nie wiem, czy to dobry pomysł, ale widzę to oczami wyobraźni.
aldonaz 23:16, 06 mar 2012

Danisiu, Ewo, Krysiu, Wasko, Celinko, Aniu, Isiu dzięki za wizytę.

aldonaz 23:23, 06 mar 2012

andziulka napisał(a)
Witaj Aldonko! PrzeczytałamTwój wątek od deski do deski.Masz piękny domek, w pięknym otoczeniu. Uroczy jest ten brzozowy lasek Podziwiam Twoje roślinki. O niektórych mogę tylko pomarzyć, bo w moim regionie nie przetrwają. Piękna kolekcja host, fiołków, hortensji. Twoje marzenia o pięknym ogrodzie spełnią się szybciej, jak myślisz. Życzę Ci tego z całego serca
Pozdrawiam cieplutko

Dziękuję Andziulko, pochwały trochę na wyrost. U mnie klimat też niezbyt łagodny, więc wiele roślin już mi wymarzło. Po tej zimie nie będę już sobie zawracać głowy zimozielonymi - pierisami, skimiami, ostrokrzewami czy mahoniami. Hortensje okryłam, ciekawe czy zakwitną. Pozdrawiam