Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Lek na całe zło czyli mój ogród

Lek na całe zło czyli mój ogród

Bogdzia 14:14, 11 paź 2012

aldonaz napisał(a)

Fajny slimak na barbuli i jesienne kuleczki fajne. Jak mój wnusio był malutki to stale zbierał rózne kuleczki i stale musiały byc jakieś nowe , z innego krzaka a ja oczywiscie musiałam go podprowadzac pod nowe kulki.
Zawilec różowy rzeczywiście tak jak u Ani ma nierówne płatki, jakieś spokrewnione sa.Pozdrawiam Aldonko a ponieważ siedzisz dziś przy komputerze to z okazji jutrzejszych imienin :
Wszystkiego najlepszego, niech wszystkie dni będą pogodne i wszystko niech się układa po Twojej myśli a zdrówko nieustannie dopisuje.

Dziękuję Bożenko, zawsze pierwszą osobą z życzeniami była moja mama. W tym roku Ty ją ubiegłaś. Niestety muszę odwołać imprezy z powodu niesprawnej ręki. Co to za niebieskie kwiaty w Twoim bukiecie? Jeszcze raz dziękuję za ciepłe słowa

To goryczka tojeściowa.Buziaki imieninowe.
Martek 18:28, 11 paź 2012

Byłam wczoraj wściekłam się ,że tu też grzyby i nic nie napisałam ))))))))))Mniam
Pozdrawiam Aldona zostawiam troszkę muzyki odkurzonej

http://youtu.be/nGflKytxiWg
Enya73 19:10, 11 paź 2012

Krys napisał(a)

Witaj Aldono! Jestem u Ciebie chyba pierwszy raz, ale już na wstępie zaintrygowała mnie ta roślina na zdjęciu. Czyżby to był wilczomlecz? Czy wiesz może jaka to odmiana?
Idę oglądać dalej. Pozdrawiam serdecznie i zapraszam do mnie
aldonaz 23:25, 11 paź 2012

asc napisał(a)
Ci się popsuło w łapce?
Takiej goryczki jeszcze nie widziałam....
Grzybów zazdraszczam... kotlet z kani.. mniam...
Takich niechcianych u mnie też pełno....
Dzięki za nazwę zapisałam.. i jak nie zgubię to będzie...

I wszystkiego najlepszego z okazji Twojego Święta........ I kwatuszki dla Ciebie.. sama zapomniałam że takie mam.. Pod kolor goryczki.... moje jesienne jeszcze nie kwitną....

Dzięki za śliczne tulipki. A rękę przesiliłam w sobotę w ogrodzie - spuchła, nie zginam palców, boli jak diabli. Od dawna była przemęczona. Najgorsze, że nic nie pomaga. przeraża mnie jak widzę te wszystkie ogrodniczki walczące z kilofami, łopatami i grabiami. Niestety do czasu.
aldonaz 23:39, 11 paź 2012

Martek napisał(a)
Byłam wczoraj wściekłam się ,że tu też grzyby i nic nie napisałam ))))))))))Mniam
Pozdrawiam Aldona zostawiam troszkę muzyki odkurzonej

http://youtu.be/nGflKytxiWg[/qupo

Marta, chętnie podzieliłabym się z Tobą. A ten kawałek bardzo lubię.
monteverde 23:59, 11 paź 2012

Aldonko do lekarza ja po warmińskim z ochraniaczem na łokieć w prawej wchodzę do ogrodu, bo też boli
aldonaz 00:08, 12 paź 2012

monteverde napisał(a)
Aldonko do lekarza ja po warmińskim z ochraniaczem na łokieć w prawej wchodzę do ogrodu, bo też boli

Byłam, przepisał olfen i różne maści, ale nie pomagają.
Mala_Mi 01:15, 12 paź 2012

aldonaz napisał(a)

Byłam, przepisał olfen i różne maści, ale nie pomagają.

Zmień lekarza......
Martek 13:13, 12 paź 2012

Cieszę się bo potem to miałam wyrzuty .Ja inaczej odbieram,a ktoś może inaczej i miałam mokro w gaciach jak mi do głowy to przyszło na fakcie
Ja jestem może trochę sentymentalna ,ale dla mnie piosenka to piosenka staram się nie kojarzyć tak faktów jak słuchać.
Pozdrawiam i kamyczek z serca
Wiem,że byś się podzieliła ja już je czuję )))))
Pszczelarnia 13:53, 12 paź 2012

aldonaz napisał(a)

Witaj Aldonko, co to za ładne drzewko, widzę że jesień u Ciebie też maluje

To korkowiec amurski, roślina miododajna. Rzeczywiście pięknie przebarwia się jesienią.

I ja mam korkowca. Pięknie pachnie! I kolor jesienny ma piękny, taki czysty. Kora też fajna.