Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród nie tylko bukszpanowy - część I

Ogród nie tylko bukszpanowy - część I

Agnieszka 22:44, 08 kwi 2011

Ale to źródełko to rozumiem, że już w nowym ogrodzie? Czy może Maja jeszcze raz zmieniła ogród? Bo już się gubię i nie nadążam
Gardenarium 22:47, 08 kwi 2011

Źródełko jest w drugim ogrodzie. Zgadza się Agnieszko

Instagram Ogrodowiska
Agnieszka 22:50, 08 kwi 2011

Danusiu, czy dosiewałaś już trawę? I co myślisz o trawach z Iławy? Do tej pory sialiśmy ich trawę sportową i byliśmy zadowoleni. Ostatnio jednak usłyszałam opinię bardzo negatywną na temat tych traw i nie wiem co o tym sądzić. Co prawda była to opinia konkurencji, ale jednak zasiała ziarno niepokoju.
Gardenarium 22:51, 08 kwi 2011

Dla mnie hasło "najlepsze trawy z Iławy" nie potwierdza się.
Nie sieję tej trawy, raz posiałam.
Teraz sieję Graminex głównie.

Instagram Ogrodowiska
Agnieszka 22:57, 08 kwi 2011

Dzięki.
My w tym roku zostaniemy przy sportowej z Iławy, bo nie chcę dosiewać innej trawy jako uzupełnienie ubytków. Tak się chyba nie robi, bo efekt może być nieprzewidywalny, prawda?

Natomiast w przyszłym roku chcemy odnowić cały trawnik, porządnie go wypoziomować i zasiać nową trawę. Wtedy zobaczymy jaki gatunek wybierzemy i z jakiej firmy. Mam niedaleko firmę od traw, może od nich coś wezmę.
Sebek 23:00, 08 kwi 2011

Ja siejąc ubytki nasiałem różnych i wyglądało to okropnie. Nie dość, że niektóre rosły szybciej to miały całkiem inny odcień, więc miałem trawnik 'poplamiony'
Gardenarium 23:02, 08 kwi 2011

Ja zrobiłam dosiewkę z trawy do cienia, Ciekawe co wzejdzie, Efekt pokażę. Jak mi się nie spodoba, położę nowy trawnik z rolki.

Instagram Ogrodowiska
Agnieszka 23:02, 08 kwi 2011

Sebek napisał(a)
Ja siejąc ubytki nasiałem różnych i wyglądało to okropnie. Nie dość, że niektóre rosły szybciej to miały całkiem inny odcień, więc miałem trawnik 'poplamiony'

No właśnie tego chciałabym uniknąć. Niefajnie to potem wygląda .

goniak 23:39, 08 kwi 2011

gardenarium napisał(a)
Ja zrobiłam dosiewkę z trawy do cienia, Ciekawe co wzejdzie, Efekt pokażę.

Czy ta trawka to też Graminex ??
Potrzebuję sprawdzonej mieszanki na miejsca zacienione
Gardenarium 11:28, 09 kwi 2011

Nie mam Gosiu sprawdzonej mieszanki do cienia. Zobaczę co mi się pokaże. Może do cienia będzie mi tu rosła.

Instagram Ogrodowiska
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies