Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród nie tylko bukszpanowy - część I

Ogród nie tylko bukszpanowy - część I

Syla 16:55, 09 kwi 2011

Okropnie zazdroszczę Ci tych Bronisz
Sebek 17:29, 09 kwi 2011

A ja się chciałem zapytać skąd wzięła się nazwa - hidcotowa rabata?, bo albo o tym nie było albo mi umknęło
shrekol 20:04, 09 kwi 2011

Ale super udało Ci się kupić te hortensje, ja dziś w Traczu oglądałem to takie z dwoma kwiatami były po 20 zł a z czterema po 35zł więc okazje złapałaś
shrekol 20:07, 09 kwi 2011

Sebek napisał(a)
A ja się chciałem zapytać skąd wzięła się nazwa - hidcotowa rabata?, bo albo o tym nie było albo mi umknęło

Sebek chyba Danusia gdzieś pisała skąd nazwa od angielskich ogrodów "Hidcote Manor"stworzonych przez Lawrence Johnston jak dobrze pamiętam
shrekol 20:12, 09 kwi 2011

gardenarium napisał(a)
Posadziłam hortensje, ale jutro o 6 rano jadę na Bronisze po następną dostawę.

Ale ładnie w "moim" ulubionym kąciku , jak dostawiłaś kordeliny i hortensje to i lekkości laury nabrały
Pod pasowałaś mi Danusiu tym niebieskim kolorem przy ławce Dobrze, że dzieli nas trochę tych km odległości bo mogła byś rano wychodząc do ogrodu mnie spotkać śpiącego na ławce
Gardenarium 23:53, 09 kwi 2011

Chętnie Cię tam spotkam Pogaduszkom nie będzie końca
Tak czy siak, zielone kordyliny zmarzły i obcięłam. Narazie tylko gołe pieńki sterczą.
Ciekawe, czy cos odbije?

Ten zakątek będę zmieniać. Laury sa za ciemne. Miałeś rację Przemku.
Nowe kordyliny zamówione - zielone )

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 23:55, 09 kwi 2011

Bogda napisał(a)
6 rano!!!!????????????

ło matkoDanusiu to śniadanko zdążyłaś zjeść?czy w aucie kończyłaś?podziwiam Cię, że tak rano potrafisz wstać i jechać po kwiaty-i to jakie zresztą!!!!!!!!!!!cudo!!!!!!!!!gdybym miałą bliżej to stałąbym pod bramą Broniszy o 1 w nocy!więc doskonale Cię rozumiem

Pól kawy piąta trzydzieści i Kasia już stałą pod bramą. Miałam bezpłatny transporcik
Śniadanie po powrocie.

Instagram Ogrodowiska
Matka 23:56, 09 kwi 2011

Danusiu, czy stosując miedzian na drzewka trzeba dodać np.mydło potasowe żeby nie dobrze się przyczepiło do gałązek?i czzy nie zapózno na takie opryski?
an_tre 00:00, 10 kwi 2011

shrekol napisał(a)

Posadziłam hortensje, ale jutro o 6 rano jadę na Bronisze po następną dostawę.

Ale ładnie w "moim" ulubionym kąciku , jak dostawiłaś kordeliny i hortensje to i lekkości laury nabrały
Pod pasowałaś mi Danusiu tym niebieskim kolorem przy ławce Dobrze, że dzieli nas trochę tych km odległości bo mogła byś rano wychodząc do ogrodu mnie spotkać śpiącego na ławce

Cudny ten Twój kącik Danusiu
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
Gardenarium 00:04, 10 kwi 2011

Po wizycie w Hidcote Manor, gdzie jest słynna Red Border, zapragnęłam obsadzić na ulicy więcej terenu.
Poszerzyłam pasek, a że ma proste linie, to "zapożyczyłam" sobie nazwę "hidcotowa rabata".
Kolorystyka jest co prawda inna, ale kształt ten sam.

"Red Border" w Hidcote Manor - moja inspiracja

Instagram Ogrodowiska
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies