Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród nie tylko bukszpanowy - część I

Ogród nie tylko bukszpanowy - część I

Sebek 21:03, 12 kwi 2011

Trawniki może wreszcie ruszą, moja trawa siana w połowie marca dopiero kilka dni temu ruszyła, idzie im bardzo powoli. Pierwszy raz trawnik kosiłem już w zeszłym tygodniu, ale w tym tygodniu nie wiem czy nie skosić przy samym domku i na moim "wielkim placu"
Gardenarium 21:04, 12 kwi 2011

Raczej tak, chociaż dziś po południu znów leje, więc raczej przymrozku nie będzie. Włóknina leży w pogotowiu

Kolejne krokusiki na ulicy

Bez całkiem dobre pąki ma

Spowrotem hortensje na schody powędrowały, W tym roku chyba mam z tym najwięcej roboty

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 21:05, 12 kwi 2011

Sebek napisał(a)
Trawniki może wreszcie ruszą, moja trawa siana w połowie marca dopiero kilka dni temu ruszyła, idzie im bardzo powoli. Pierwszy raz trawnik kosiłem już w zeszłym tygodniu, ale w tym tygodniu nie wiem czy nie skosić przy samym domku i na moim "wielkim placu"

U mnie wschodzi ten fragment, co Grzesio w Mai pokazywał jak sieje nawóz i nasiona.
Dziś doprawiłam jeszcze ziemi, Kropka mi towarzyszyła przy robocie

Instagram Ogrodowiska
Agnieszka 21:05, 12 kwi 2011

Tymi trzmielinami na pniu to mnie zaskoczyłaś. U nas w ogrodniczych, jeśli w ogóle są, to same drapaki po 3 gałązki na krzyż, na dokładkę szczepione chyba na pniu 120 cm. A te Twoje są fajne niziutkie i do tego takie gęste i zdrowe . Co to za odmiana?

I jeśli mogę spytać: ile kosztowały? Dzisiaj widziałam te drapaki u nas po 45 zł....
monteverde 21:06, 12 kwi 2011

no Danusiu, super zakupy, a tylko pojechałaś po ziemię)) ile kosztowała ta różowa, bo na pewno nie była tania? nasadzenia jak zawsze bardzo ładne, jak przystało na Szefową) a te seledynowe to azalie?
Gardenarium 21:10, 12 kwi 2011

Do wianka doczepiłam serduszko

Na "hidcotowej"

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 21:12, 12 kwi 2011

monteverde napisał(a)
no Danusiu, super zakupy, a tylko pojechałaś po ziemię)) ile kosztowała ta różowa, bo na pewno nie była tania? nasadzenia jak zawsze bardzo ładne, jak przystało na Szefową) a te seledynowe to azalie?

Te hortensyjki były po 11 zł, jake leci, kilka trafiłam różowych pełnych

A seledynowy to Rhododdendron "Curlew"

http://www.zszp.pl/?id=207&rco=Rhododendron%20%27Curlew%27&lang=1

http://www.rhododendrons.co.uk/Product/16063/rhododendron-curlew-agm.aspx

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 21:15, 12 kwi 2011

Agnieszka napisał(a)
Tymi trzmielinami na pniu to mnie zaskoczyłaś. U nas w ogrodniczych, jeśli w ogóle są, to same drapaki po 3 gałązki na krzyż, na dokładkę szczepione chyba na pniu 120 cm. A te Twoje są fajne niziutkie i do tego takie gęste i zdrowe . Co to za odmiana?

I jeśli mogę spytać: ile kosztowały? Dzisiaj widziałam te drapaki u nas po 45 zł....

Kosztowały po 89 zł minus rabat = 71 zł, drożej ale to rzadka odmiana Goldy

http://www.webbsdirect.co.uk/webbs-euonymus-fortunei-goldy-prodeugol/

Instagram Ogrodowiska
Agnieszka 21:18, 12 kwi 2011

gardenarium napisał(a)

Kosztowały po 89 zł minus rabat = 71 zł, drożej ale to rzadka odmiana Goldy

http://www.webbsdirect.co.uk/webbs-euonymus-fortunei-goldy-prodeugol/

Dzięki za odpowiedź. Lepiej jednak zainwestować w ładne rośliny . Ciekawa jestem, gdzie je posadzisz...
Sebek 21:20, 12 kwi 2011

Piękny ma kolor ta trzmielina, idealna do citronelek
A Kropka bardzo fajna, moje psy tylko mi przeszkadzają w ogrodzie, bo jeden codziennie rozgrzebuje korę, a drugi na roślinkach leży - no ale cóż