Witam słonecznie i wiosennie Danusię – jestem pod ogromnym wrażeniem osoby, zdolności i dokonań! Twój ogród jest po prostu bajeczny!
Witam również Wszystkich Forumowiczów
Jestem tu nowa jak szczypiorek na wiosnę

) Na stronę trafiłam przypadkowo w piątek 08.04. i …. przesiedziałam cały weekend niemal od rana do rana

i ……..postanowiłam zapuścić korzenie w tak miłym, pięknym i pełnym inspiracji zakątku

oraz czerpać z Waszej wiedzy i doświadczenia. Po cichu liczę również na wsparcie przy planowaniu, projektowaniu i realizacji naszego przyszłego kawałka zielonego raju

, który już zaczęłam pomalutku organizować na naszej działce, choć niektórzy stukają się w czoło, że nie robi się takich rzeczy przed budową domu.… no ale cóż kiedy człowiek „musi”, bo inaczej się zadusi

Przecież nie będę czekać, aż skończy się budowa domu, która jeszcze nawet się nie rozpoczęła

) Wygospodarowałam więc (przy dużej pomocy mojego M.) kącik 9x7 m, którego przyszła budowa powinna dotknąć najmniej i póki co na tym kawałku będę coś organizować na przyszłość. Może zwariowałam, ale zakupiłam w szkółkach m.in. w doniczkach 40 tuji Smaragd i 50 małych cisów Hicksii, kilka odmian bluszczu, 3 zgrzewki lawendy (baaaardzo lubię), małe bukszpany i inne roślinki. Trochę roślin dostałam też z działki od moich Rodziców. Posadzę je wszystkie w tym roku w miarę rozsądnie, aby sobie rosły, a jak przyjdzie czas (po zakończeniu budowy), to będę miała (mam nadzieję, że przetrwają) gotowy w jakiejś części materiał do realizacji docelowego ogrodu. Tak to sobie wymyśliłam...
Ups, ale się „rozgadałam”… a miało być tylko krótkie przywitanie. Już uciekam
Pozdrawiam!