Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród nie tylko bukszpanowy - część I

Ogród nie tylko bukszpanowy - część I

aldona 09:39, 12 kwi 2011

Mam pytanko - ile taka kordylinka kosztuje, bo też planuję zakupić w tym roku?
Linka 10:35, 12 kwi 2011

Ja też się podłączę pod pytanie, z tym że jeszcze nie bardzo wiem gdzie ją kupić bo nie spotkałam nigdzie.
A ogród Danusi to przemierzałam wirtualnie niezliczoną ilość razy, nawet pozwoliłam sobie znajomych do niego zaprosić . Cudny.Dopracowany w każdym calu.
KasiaWB 18:40, 12 kwi 2011

Witam słonecznie i wiosennie Danusię – jestem pod ogromnym wrażeniem osoby, zdolności i dokonań! Twój ogród jest po prostu bajeczny!

Witam również Wszystkich Forumowiczów

Jestem tu nowa jak szczypiorek na wiosnę ) Na stronę trafiłam przypadkowo w piątek 08.04. i …. przesiedziałam cały weekend niemal od rana do rana i ……..postanowiłam zapuścić korzenie w tak miłym, pięknym i pełnym inspiracji zakątku oraz czerpać z Waszej wiedzy i doświadczenia. Po cichu liczę również na wsparcie przy planowaniu, projektowaniu i realizacji naszego przyszłego kawałka zielonego raju , który już zaczęłam pomalutku organizować na naszej działce, choć niektórzy stukają się w czoło, że nie robi się takich rzeczy przed budową domu.… no ale cóż kiedy człowiek „musi”, bo inaczej się zadusi Przecież nie będę czekać, aż skończy się budowa domu, która jeszcze nawet się nie rozpoczęła ) Wygospodarowałam więc (przy dużej pomocy mojego M.) kącik 9x7 m, którego przyszła budowa powinna dotknąć najmniej i póki co na tym kawałku będę coś organizować na przyszłość. Może zwariowałam, ale zakupiłam w szkółkach m.in. w doniczkach 40 tuji Smaragd i 50 małych cisów Hicksii, kilka odmian bluszczu, 3 zgrzewki lawendy (baaaardzo lubię), małe bukszpany i inne roślinki. Trochę roślin dostałam też z działki od moich Rodziców. Posadzę je wszystkie w tym roku w miarę rozsądnie, aby sobie rosły, a jak przyjdzie czas (po zakończeniu budowy), to będę miała (mam nadzieję, że przetrwają) gotowy w jakiejś części materiał do realizacji docelowego ogrodu. Tak to sobie wymyśliłam...

Ups, ale się „rozgadałam”… a miało być tylko krótkie przywitanie. Już uciekam

Pozdrawiam!
Jagna 18:45, 12 kwi 2011

Witaj Kasiu,

czekam na wątek Twój i zaproszenie Miłe , ze do nas dołączyłaś.
KasiaWB 19:17, 12 kwi 2011

Witaj Jagna ,
dziękuję za miłe przyjęcie .
Właśnie odpisywałam Ani T. (której również dziękuję za miłe powitanie), że pierwsza wypowiedz na forum jest dość stresująca, ale już wiem, że są tu nie tylko życzliwe osoby, ale również wyrozumiałe.
Wątek pewnie z czasem założę...ale jeszcze nie teraz, bo nie ma co pokazywać......... a przy tylu ekspertach to nawet wstyd ))
Ponadto, dopiero od paru minut poznaję szczegóły techniczne poruszania się po stronie a co dopiero zakładanie własnego wątku ) Jak już się "oswoję" ), to może coś stworzę i zaproszę

Serdecznie dziękuję i pozdrawiam!!!!

p.s. Jagna, w jaki sposób mogę odnaleźć Twój wątek?
Sebek 19:29, 12 kwi 2011

Witamy serdecznie i czekamy na Twój wątek - przynajmniej na pokazanie kupionych roślin
W sumie nie mamy tu aż tak dużo ekspertów, ale każdemu przychodzi to z czasem i wszyscy znają dobre metody i co najlepsze - bardzo chętnie się nimi dzielą. Forum rzeczywiście jest wciągające jak i cała strona bardzo ciekawa, a dla kogoś kto zaczyna ogrodową przygodę na pewno bardzo użyteczna i pomocna.
Jagna 19:34, 12 kwi 2011

KasiaWB napisał(a)
Witaj Jagna ,
dziękuję za miłe przyjęcie .
Właśnie odpisywałam Ani T. (której również dziękuję za miłe powitanie), że pierwsza wypowiedz na forum jest dość stresująca, ale już wiem, że są tu nie tylko życzliwe osoby, ale również wyrozumiałe.
Wątek pewnie z czasem założę...ale jeszcze nie teraz, bo nie ma co pokazywać......... a przy tylu ekspertach to nawet wstyd ))
Ponadto, dopiero od paru minut poznaję szczegóły techniczne poruszania się po stronie a co dopiero zakładanie własnego wątku ) Jak już się "oswoję" ), to może coś stworzę i zaproszę

Serdecznie dziękuję i pozdrawiam!!!!

p.s. Jagna, w jaki sposób mogę odnaleźć Twój wątek?

https://www.ogrodowisko.pl/watek/294-watek-o-tym-ze-nie-umiem

o tu .........ale sie wiele nie spodziewaj, ja jestem bardziej zielona niż trawa w maju
monteverde 20:13, 12 kwi 2011

Cześć Kasiu, fajnie,że nas znalazłaś, po Twoich zakupach widać, że planujesz prawidłowo i widać,że pojęcie o ogrodzie masz, odwiedzaj nasze wątki i radź nam w naszych ogrodowych zmaganiach)
Gardenarium 20:39, 12 kwi 2011

Ja też witam Kasię serdecznie. Gratuluję, że się odważyła dać znać, że jest.
Cieszymy się z wizyt u nas, ale najbardziej by nas emocjonowało założenie wątku, choćby z tym prostokącikiem Kasiu, co tam masz sadzoneczki.
Bardzo prosimy, bo ciekawość nas pewnie zje za chwilkę

Nasze ogrody są ciągle niedoskonałe, więc nie wstydź się

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 20:40, 12 kwi 2011

Syla napisał(a)
Danusiu a jak się mają Twoje ostrokrzewy. Na moich teraz pojawiają się czerwone kropeczki czy to oznacza, że podmarzły ?

Wystawiłam, były mrozy spore, trochę liści opadło. Nie wiem czy wypuszczą,

Instagram Ogrodowiska
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies