Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród nie tylko bukszpanowy - część I

Ogród nie tylko bukszpanowy - część I

Gardenarium 00:00, 05 maj 2011

Gosiu, buszowałam w Kaniach w Ponderosie

Instagram Ogrodowiska
Kasia_ 08:30, 05 maj 2011

Bogda napisał(a)

Kto przyszedł na inspekcję?

Kasia w bamboszkach i chyba prosto od fryzjera?

Bambosze są cudowne ! a fryzjer też był po drodze z warszawy .Wiesz jak się ma kręcone włosy to się marzy żeby raz na jakiś czas były proste ... Dla poprawy samopoczucia !
Kasia_ 08:37, 05 maj 2011

Wczoraj póznym wieczorem maiałam gości ...wiecie kogo ?
Danusie z Witkiem , zajrzeli do mnie z buteleczką wina białego ( Witek przegrał zakład) .Musieliśmy opić ich sukcesy, a moje porażki . Przygotowałam polędwice w imbirze , sosie sojowym , z czoskiem i cebulą smażoną w oleju sezamowym , skropioną limonką ( powinna być a ja dałam cytrynę ) i cukrem brązowym ....PYCHA !
Do tego sałatka z serem pleśniowym , pomidorami , róznego rodzaju sałatami , pestkami słonecznika i dipem musztardowym ...PYCHA RÓWNIEŻ
Po winie było coś mocniejszego dla kobiet , sekrety pózniej ....ciekawe jak się miewa dziś nasza Szefowa ???
zbigniew_gazda 08:47, 05 maj 2011

Kasiu chyba kiepsko bo Danusi brak w eterze.
Danusza 09:05, 05 maj 2011

Neska napisał(a)

No, ale przyznajcie szczerze: Danusia już nie ma maluchów, które są wszędobylskie i brudzą z rozbrajającym uśmiechem, do tego zupełnie niechcący. Nawet psa ma już zrównoważonego, a nie jakieś fiu-bździu. Kto ma u niej robić bałagan? Każdy chodzi i sprząta po sobie. Sprawa załatwiona! My też tak kiedyś będziemy mieć! To tylko kwestia czasu!

Moje skarby to mi jeszcze rośliny przesadzają, a chwasty dosadzają. Patrzę kiedyś na rabacie kępka chwastów wyrzuciłam. Po dziesięciu minutach dwie. Pytam córci co to? Moje kwiatuszki mamusiu odpowiedziała

swego czasu odwiedzali nas kuzynostwo z dziećmi chłopcy nie wychowani w ogrodzie tylko w bloku oskubali nam wszystkie czubki ze świerków! M potem musiał wyprowadzać gałęzie,jabłka zielone zerwane po ugryzieniu wywalone bo kwaśne i psa do wody wrzucili choć ciepło nie było teraz sie śmieję, ale wtedy to istny horror był
Lidka 09:26, 05 maj 2011

ela napisał(a)
Szafki w garażu jak z wypasionej kuchni Ja swojego nie pokażę

Ja też nie, ale za to pokażę 'danusiny" mojemu "mężu"!
Lidka 09:28, 05 maj 2011

Kasia_ napisał(a)
Przygotowałam polędwice w imbirze , sosie sojowym , z czoskiem i cebulą smażoną w oleju sezamowym , skropioną limonką ( powinna być a ja dałam cytrynę ) i cukrem brązowym ....PYCHA !
Do tego sałatka z serem pleśniowym , pomidorami , róznego rodzaju sałatami , pestkami słonecznika i dipem musztardowym ...PYCHA RÓWNIEŻ
quote]

Ojejku...(jestem przed śniadaniem).Ten przepis godzien jest książki kucharskiej.
Agnieszka 09:41, 05 maj 2011

Kasia_ napisał(a)

Bambosze są cudowne ! a fryzjer też był po drodze z warszawy .Wiesz jak się ma kręcone włosy to się marzy żeby raz na jakiś czas były proste ... Dla poprawy samopoczucia !

W przeciwieństwie do tych, którzy mają włosy proste jak druty i bardzo chcieliby mieć chociaż jakieś fale .
Agnieszka 09:44, 05 maj 2011

Danusza napisał(a)

No, ale przyznajcie szczerze: Danusia już nie ma maluchów, które są wszędobylskie i brudzą z rozbrajającym uśmiechem, do tego zupełnie niechcący. Nawet psa ma już zrównoważonego, a nie jakieś fiu-bździu. Kto ma u niej robić bałagan? Każdy chodzi i sprząta po sobie. Sprawa załatwiona! My też tak kiedyś będziemy mieć! To tylko kwestia czasu!

Moje skarby to mi jeszcze rośliny przesadzają, a chwasty dosadzają. Patrzę kiedyś na rabacie kępka chwastów wyrzuciłam. Po dziesięciu minutach dwie. Pytam córci co to? Moje kwiatuszki mamusiu odpowiedziała

swego czasu odwiedzali nas kuzynostwo z dziećmi chłopcy nie wychowani w ogrodzie tylko w bloku oskubali nam wszystkie czubki ze świerków! M potem musiał wyprowadzać gałęzie,jabłka zielone zerwane po ugryzieniu wywalone bo kwaśne i psa do wody wrzucili choć ciepło nie było teraz sie śmieję, ale wtedy to istny horror był

No widzicie teraz ile kłopotów mniej niż my - zwykli śmiertelnicy - ma Danusia! Dlatego ma taki porządek! I teraz wszystko jasne! Od razu człowiekowi lżej na duszy!
Sebek 10:23, 05 maj 2011

Kasia_ napisał(a)
Wczoraj póznym wieczorem maiałam gości ...wiecie kogo ?
Danusie z Witkiem , zajrzeli do mnie z buteleczką wina białego ( Witek przegrał zakład) .Musieliśmy opić ich sukcesy, a moje porażki . Przygotowałam polędwice w imbirze , sosie sojowym , z czoskiem i cebulą smażoną w oleju sezamowym , skropioną limonką ( powinna być a ja dałam cytrynę ) i cukrem brązowym ....PYCHA !
Po winie było coś mocniejszego dla kobiet , sekrety pózniej ....ciekawe jak się miewa dziś nasza Szefowa ???

Ojej - a ja jeszcze przed śniadaniem