Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród nie tylko bukszpanowy - część I

Ogród nie tylko bukszpanowy - część I

Viki 07:04, 06 maj 2011

Danusiu, takie cudeńka pokazujesz, że dosłownie dech zapiera
Nie było mnie kilka dni, a tu tyle do czytania i oglądania. Wszystko takie piękne!
Safoya 10:32, 06 maj 2011

Nie mogę się doczekać tych zdjęć

Danusiu proszę powiedz mi co to jest?
Chciałabym zrobić rabatkę przy kąciku gospodarczym i bardzo podoba mi się ten pomysł. Tylko nie mam pojęcia czy się sprawdzi.
AniaDS 15:13, 06 maj 2011

Danusiu, Twój wątek tak szybko leci, że ani się obejrzałam i już tyle stron do nadrobienia.
Czekam na zdjęcia.
Gardenarium 17:43, 06 maj 2011

Safoya napisał(a)
Nie mogę się doczekać tych zdjęć

Danusiu proszę powiedz mi co to jest?
Chciałabym zrobić rabatkę przy kąciku gospodarczym i bardzo podoba mi się ten pomysł. Tylko nie mam pojęcia czy się sprawdzi.

To Verbena bonariensis - werbena patagońska, mam jeszcze nasiona.
https://www.ogrodowisko.pl/watek/230-verbena-bonariensis-werbena-patagonska

Instagram Ogrodowiska
Kasia_ 17:55, 06 maj 2011

zbigniew_gazda napisał(a)
Kasiu chyba kiepsko bo Danusi brak w eterze.

Dobrze wyglądała więc chyba nienajgorzej się czuła . Mam taką nadzieje . Znasz powiedzenie " na kaca najlepsza praca " tak było w tym przypadku ...ona nie odpoczywa , ma w sobie tyle energii...
Kasia_ 18:00, 06 maj 2011

Sebek napisał(a)

Kasiu pleśniowych serów nie podaje się wieczorem, bo się śnią koszmary)

A może oni nie mieli zamiaru spać.

Hehe. Tyle, że Danusia się nie pokazała jeszcze - czyżby koszmar ją tak wystraszył , że nie wstała z łóżka?

Kochani po naszej kolacji i nie tylko wszytsko było wporządku .Nasza Szefowa oprócz tego , że z nami popisuje bardzo ciężko pracuje . Słuchajcie w niej tyle siły ... jest niezastąpiona ! więc jak jej z nami nie ma gania po ogródkach , sadzi , przesadza , doradza , objeżdża okoliczne ogrodnicze sklepy wokół całej warszawy .
Kasia_ 18:05, 06 maj 2011

Agnieszka napisał(a)

Bambosze są cudowne ! a fryzjer też był po drodze z warszawy .Wiesz jak się ma kręcone włosy to się marzy żeby raz na jakiś czas były proste ... Dla poprawy samopoczucia !

W przeciwieństwie do tych, którzy mają włosy proste jak druty i bardzo chcieliby mieć chociaż jakieś fale .

Tak to prawda zawsze chcemy to czego nie mamy . Prawdą jest, że latwiej włosy prostować mając je kręcone niż kręcić mając proste ...mając kręcone masz alternatywę !
Najważniejsze umieć się akceptować takim jakim się jest ...miłego popołudnia !
Sebek 19:30, 06 maj 2011

Kasia_ napisał(a)

Kochani po naszej kolacji i nie tylko wszytsko było wporządku .Nasza Szefowa oprócz tego , że z nami popisuje bardzo ciężko pracuje . Słuchajcie w niej tyle siły ... jest niezastąpiona ! więc jak jej z nami nie ma gania po ogródkach , sadzi , przesadza , doradza , objeżdża okoliczne ogrodnicze sklepy wokół całej warszawy .

Masz rację Kasiu. Niewielu ludzi na tyle energii i pasji w tym co robią. Podziwiam Szefową na każdym kroku i sam chciałbym mieć kiedyś taką jakbym gdzieś pracował
Gardenarium 09:15, 07 maj 2011

5 rano SMS Kasia pisze: Jedziesz???
Oczywiście, szybki zryw, 6 rano Bronisze i zakupy już w domu, teraz lecę do roboty...

Instagram Ogrodowiska
anetawi 10:05, 07 maj 2011

Ja mam pytania odnośnie mrówek. (Jest może jakiś wątek?)
1. Strasznie łażą mi po piwonii. Nie wiem, czy to one są szkodnikami, czy zjadają coś po szkodnikach. Jak się ich pozbyć i czy trzeba?
2. Mam dużo mrówek na trawniku. Dzieciaki nawet nie mogą rozstawić latem namiotu ani koca. Co robić?