Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród nie tylko bukszpanowy - część I

Ogród nie tylko bukszpanowy - część I

Sebek 12:11, 05 lip 2011

anetawi napisał(a)
Czy jest jakiś wątek o oleandrach? Nie mogę znaleźć. Pomóżcie!

Tutaj jest
https://www.ogrodowisko.pl/watek/537-nerium-oleander
anetawi 12:17, 05 lip 2011

Dzięki Sebek, ty jak zawsze w pogotowiu
anetawi 12:32, 05 lip 2011

oj, mało informacji. Poguglam sobie
grama 13:44, 05 lip 2011

anetawi napisał(a)

Pisz, odpowiem, tylko przejdź do mojego wątku.
anetawi 13:58, 05 lip 2011

Grama, dzięki. Miałam zamiar do ciebie wpaść, bo masz je na rabacie śródziemnomorskiej. Zrobię zdjęcie mojego i będę u ciebie
anetawi 14:01, 05 lip 2011

Danusiu, czy masz jakiś artykuł lub realizację, gdzie jest zakładanie oświetlenia ogrodowego? Takie co podświetla rośliny, ściany, oczka, itp.?
Aneta1309 15:46, 05 lip 2011

Witam!
Nie wiem od czego mam zacząć. Słów mi brak, ogród cuuuudniasty po prostu.Pierwszy raz widziałam go w telewizji i zrobiłam się chora a teraz znalazłam to cudo tutaj.
Pewnie niebędę oryginalna ale Twój ogród Danusiu jest dla mnie niedoścignionym ideałem. Niedoścignionym dlatego, że u siebie narazie mam misz-masz. Zanim wybudowaliśmy dom kupowałam sobie roślinki bez pomysłu na ogród i planu. Ot tak wpadałam do szkólki i kupowałam co mi się podobało. Dziś wiem, że to najgłupsza rzecz jaką wtedy mogłam zrobić. W ubirgłym sezonie postanowiłam,że kwitnące rośliny zminimalizuję do kolorów: biały, różowy i niebieski. Rośliny które mi nie pasowały oddałam znajomym.W tym roku niestety niewiele udało mi się w nim zrobić trzeba było skupić się na wykończeniu domu wewnątrz a część roślin została zniszczona przez moje psy. Mam dwa owczarki niemieckie. Trochę łez przez nie wylalam(tyle było strat w ogrodzie) ale są z nami i nie mam serca ich oddać. Zresztą jak powiedzieć dziecku że mamie krzaczka szkoda i pozbywamy się psa-jakoś nie potrafię.
Dzisiaj już wiem, że moje marzenia o pięknym, wymuskanym ogrodzie trzeba zweryfikować ale przecież nigdy z niego nie zrezygnuję.
To się rozpisałam. Będę wpadać jeśli pozwolisz
Gardenarium 16:35, 05 lip 2011

anetawi napisał(a)

Na forum u góry nasz Admin zamontował wyszukiwarkę.
Kilkamy Forum
potem jest napis : Gdzie jesteś>Forum i obok jest ramka wyszukiwarki. Wpisujemy poszukiwane słowo i "szukaj". Tak teraz znalazłam słowo "oleander" Korzystajmy z tego, uważajmy aby nie napisać słowa z błędem, bo nie znajdzie.

Nie zimujące w gruncie
https://www.ogrodowisko.pl/watek/537-nerium-oleander

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 16:39, 05 lip 2011

Witaj Anetko w moim ogrodzie, ale się musiałaś naprzerzucać stronek

Cieszę się, że spodobało się to co robię. Moje rady wielu osobom pomogły, więc zapraszam do założenia własnego pamiętnika ogrodowego, nawet jeśli masz tylko miejsce na ogród. Wtedy wiele osób się włączy w rady i pieski jakoś może da się ogarnąć" , wydzielić, żebyś mogła cieszyć się ogrodem Zapraszam do nas.

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 16:40, 05 lip 2011

Sebek napisał(a)
Ilex - ostrokrzew

Uściślam, żółta odmiana nazywa się Ilex crenata "Golden Gem". Jest super, przypomina bukszpan, ale bardziej się rozkłada.

Instagram Ogrodowiska
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies