Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród nie tylko bukszpanowy - część I

Ogród nie tylko bukszpanowy - część I

Gardenarium 20:55, 23 wrz 2011

NIe przegapiłam Myszorku, chyba pytałaś gdzie sprzedają?
Lubię go i daje dobry kolor. Mam Twój podkład ogrodu Po zjeździe przyjrzymy mu się?
Z trawkami eksperyment póki co żeby nie stracić majątku na takie ilości.

Pazur mi potrzebny aby zbyt nudn nie było.

Instagram Ogrodowiska
ana_art 20:58, 23 wrz 2011

Duża kula ook stawu wygląda ZNAKOMICIE!
myszorek 21:03, 23 wrz 2011

Przyjrzymy, przyjrzymy. Będę liczyć dni i fikać nóżkami. Najchętniej już jutro pojechałabym po nasadzenia, żeby się odstresowaćTymczasem wszystko się porąbało mówiąc brzydko, Mama w szpitalu, ale juz po operacji więc jestem spokojniejsza.
Chyba jutro przyjeżdza mój grys w bardzo dobrej cenie, także jeśli się okaże, że fajny, to jeszcze będziecie mieli dobre źródło do swoich ogrodów
Gardenarium 21:03, 23 wrz 2011

Teraz i tutaj tak nowocześniej się zrobiło

Instagram Ogrodowiska
Ewa 21:05, 23 wrz 2011

Bardzo ładnie, bardzo gustownie, bardzo estetycznie, bardzo radośnie u Ciebie Danusiu
A artykuł rewelacyjny !!!
Gardenarium 21:10, 23 wrz 2011

Odnosnie tej hortensji

Przejrzałam zdjęcia z czasów jej zakupu - nie było niestety odmiany, to może być
H. macrophylla - Hortensja ogrodowa z serii You & Me Romance®

Dużo odmian hortensji prezentuję tutaj

https://www.ogrodowisko.pl/artykuly/174-hortensje-najpiekniejsze-gatunki-odmiany-i-kompozycje
https://www.ogrodowisko.pl/artykuly/199-hortensje-sadzenie-i-pielegnacja

Instagram Ogrodowiska
Kaisia 21:22, 23 wrz 2011

Danusiu pięknie, ciągle coś nowego można patrzeć w kółko.
Trawki przezimują masz ogród osłonięty z wszystkich stron i zapewne jest specjalny mikroklimat. Hakonechloa u mnie zimuje bez problemu, ale okryta stroiszem, wiem że my inna strefa, ale Twoja Danusiu jest tak osłonięta że da radę.
Danusiu, a gdzie posadziłaś tatarak ? Powiem Tobie że u mnie rośnie na brzegu rabaty trawiastej i daje sobie nieźle radę, chociaż przy sadzeniu sypnęłam mu hydrożelu lepiej przetrzymuje wodę, zimuje też bez problemu.

Uwielbiam tutaj zaglądać, trudno ominąć ten wątek i nie wracać zresztą chcę tu wracać dla mnie to najpiękniejszy ogród jaki widziałam.
zbigniew_gazda 21:32, 23 wrz 2011

Wszystkie hortensje cudowne.
Limka 21:34, 23 wrz 2011

Extra, a już chciałam prosić Cię o jakieś aktualne zdjęcia z ogrodu, żeby swoje oko nacieszyć i podładować baterie
Danusiu czy przy tarasie masz żywopłot strzyżony z choiny kanadyjskiej czy to coś innego? Zastanawia mnie jak taki żywopłot wygląda.
Ile czasu rośnie taka kuleczka z cisa przyziemna, śr np 20 cm? Dziś odkryłam u siebie kiedyś kupione choć jeszcze maleństwo które by można chyba właśnie w kulkę formować. Tylko, ze nie wiem czy to pospolity czy odmianowy, hmm.
Sebek 21:46, 23 wrz 2011

Limka napisał(a)
Extra, a już chciałam prosić Cię o jakieś aktualne zdjęcia z ogrodu, żeby swoje oko nacieszyć i podładować baterie
Danusiu czy przy tarasie masz żywopłot strzyżony z choiny kanadyjskiej czy to coś innego? Zastanawia mnie jak taki żywopłot wygląda.
Ile czasu rośnie taka kuleczka z cisa przyziemna, śr np 20 cm? Dziś odkryłam u siebie kiedyś kupione choć jeszcze maleństwo które by można chyba właśnie w kulkę formować. Tylko, ze nie wiem czy to pospolity czy odmianowy, hmm.

To jakaś tuja niemiecka - przy tarasie - Danusia nie zna odmiany