Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród nie tylko bukszpanowy - część I

Ogród nie tylko bukszpanowy - część I

justi 15:12, 20 paź 2011

Jeśli chodzi o okrywanie na zimę, to ja tylko magnolię okrywam, a i tak nie zawsze kwitnie. Donice zazwyczaj sprzątam, a dwie Conici zimują w donicach drewnianych bez okrywania juz kilka lat. Byłam wczoraj w ogrodniczym, przywieźli dużo juty ładnej, ale drogawo wychodzi i te śmieszne pokrowce z zajączkami i innymi zwierzaczkami po około 30 zł sztuka.
Gratulacje dla Mai rownież!
MarekW 15:37, 20 paź 2011

Widziałem worki do okrywania chyba po 17 zł - mniejsze pakowane po 2 szt a większe pojedynczo i się zastanawiałem czy to nie za drogo a tu po 30 !!!
boguslaw_r_ 15:48, 20 paź 2011

kupiłem w Selgrosie na przecenie po ok. 6 zl za 2 szt wielkość ok 60 l.
justi 17:13, 20 paź 2011

MarekW napisał(a)
Widziałem worki do okrywania chyba po 17 zł - mniejsze pakowane po 2 szt a większe pojedynczo i się zastanawiałem czy to nie za drogo a tu po 30 !!!

Te z postaciami zwierząt i innych stworów po niecałe 30. Masakra. Ale taka porządna gruba juta jednokolorowa też ma dobrą cenę. I jeszcze niektóre na suwaczek przez całą długość...he he
boguslaw_r_ 17:31, 20 paź 2011

gardenarium napisał(a)
Dziękuję, miałam nadzieję, że tu zajrzysz Zapraszam też do TVN Meteo od niedzieli, Maja w ogrodzie

Chyba w Akademii Ogrodnika
Mam tylko TVN nie mam innego zasięgu a czekamy na kablówkę z internetu korzystam tylko w pracy ale w niedzielę pobudka przed 8 i oglądamy pozdrawki
myszorek 18:01, 20 paź 2011

a ja mam inny i zapewne mniej elegancki sposób na okrywanie roślin. Kupujemy belę białej fizeliny bierzemy nożyczki i zszywacz i lecimy do ogrodu. Tniemy ile potrzeba i spinamy zszywaczem. Nie lubię okrywania roślin, ale dokąd są nieukorzenione głęboko i na rabatach wiucha to pewnie dalej tak będziemy robić.
Gardenarium 18:12, 20 paź 2011

MarekW napisał(a)

Po 30 Marku te zwierzaczki kolorowe z uszami Takie śmieszne.
Zwykłe włókniny sa dużo tańsze, a nawet można na metry kupować i wtedy jeszcze taniej.

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 18:14, 20 paź 2011

boguslaw_r_kucharski napisał(a)

Dziękuję, miałam nadzieję, że tu zajrzysz Zapraszam też do TVN Meteo od niedzieli, Maja w ogrodzie

Chyba w Akademii Ogrodnika
Mam tylko TVN nie mam innego zasięgu a czekamy na kablówkę z internetu korzystam tylko w pracy ale w niedzielę pobudka przed 8 i oglądamy pozdrawki

Oglądajmy, tylko napisali że w niedzielę w zwykłym TVN będzie leciał stary odcinek, pewnie ten ze mną będzie w przyszłą niedzielę w TVN, natomiast w TVN Meteo cały ten tydzień.

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 18:14, 20 paź 2011

ana_art napisał(a)
no tak właśnie myślałam...a kto był prowadzącym?

Maja ponagrywała na zapas.

Instagram Ogrodowiska
ana_art 18:30, 20 paź 2011

gardenarium napisał(a)

no tak właśnie myślałam...a kto był prowadzącym?

Maja ponagrywała na zapas.

Danusiu nie wiem co się stało ale od ok 17 nie przyszło do mnie żadne powiadomienie o wpisach na forum. ten post też piszę dugi raz , wcześniejszy się nie wyświetlił